• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.1°C / 32.3°C
  5 BF
  16%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  31°C 28.1°C / 33.8°C
  3 BF
  50%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  34°C 33.0°C / 34.8°C
  3 BF
  40%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 29.2°C / 31.9°C
  2 BF
  35%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.9°C / 30.2°C
  5 BF
  36%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.8°C / 33.8°C
  1 BF
  54%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  27°C 26.2°C / 29.2°C
  0 BF
  39%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.7°C / 30.7°C
  2 BF
  24%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 25.8°C / 29.3°C
  5 BF
  58%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.9°C / 27.3°C
  4 BF
  47%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.4°C / 25.8°C
  4 BF
  61%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.7°C / 26.2°C
  2 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  32°C 31.9°C / 31.9°C
  3 BF
  43%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 29.5°C / 30.9°C
  2 BF
  40%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  31°C 28.4°C / 31.6°C
  2 BF
  42%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.7°C / 27.8°C
  4 BF
  62%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.7°C / 31.5°C
  4 BF
  12%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.3°C / 26.0°C
  2 BF
  52%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  31°C 28.7°C / 30.5°C
  3 BF
  35%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  30°C 30.2°C / 30.2°C
  0 BF
  52%

SPECIAL OLYMPICS HELLAS: 33 Χρόνια Άθλησης και Προσφοράς στα Άτομα με Νοητική Αναπηρία!

 • A-
 • A+
Επί 33 χρόνια από την ίδρυση των Special Olympics Hellas, χιλιάδες αθλητές με νοητική αναπηρία, μαζί με τους πολυάριθμους εθελοντές και προπονητές τους, αγωνίζονται με πείσμα, πίστη και αφοσίωση, για να συμβάλλουν στη δημιουργία μίας κοινωνίας ίσων ευκαιριών, αποδοχής, σεβασμού και αλληλεγγύης.

Παρά την παγκόσμια πανδημία, τα Special Olympics Hellas συνεχίζουν ακούραστα το έργο τους. Μέσω του αθλητισμού, δημιουργούν ένα πλαίσιο ασφάλειας και ανάπτυξης για τα άτομα με νοητική αναπηρία και καλλιεργούν στις νέες γενιές τη νοοτροπία της αποδοχής και της συνύπαρξης.

Τα Special Olympics σήμερα:

Σήμερα τα Special Olympics Hellas υλοποιούν 82 προπονητικά προγράμματα, με έντονη παρουσία σε 35 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, και 8 παράλληλα προγράμματα, εκ των οποίων:

 • Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί» αποτελούν τα βασικά προγράμματα του Οργανισμού.
 • Τα Προγράμματα: Νεαροί Αθλητές, Υγιείς Αθλητές, Μεικτών Ομάδων Κοινωνικής Ένταξης, Ανάπτυξης Κινητικών Δεξιοτήτων (MATP), Αθλητές Ηγέτες, Οικογενειών λειτουργούν είτε παράλληλα με τα 2 παραπάνω βασικά προγράμματα, είτε κάτω από την ομπρέλα τους.

Επίσης, διοργανώνουν Τοπικούς, Περιφερειακούς και Πανελλήνιους Αγώνες σε 26 Ολυμπιακού τύπου αθλήματα, υλοποιούν Εκπαιδευτικές Δράσεις και συμμετέχουν σε διοργανώσεις Διεθνούς Εμβέλειας, όπως οι Παγκόσμιοι Θερινοί & Χειμερινοί Αγώνες Special Olympics και ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας.


Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί»

Τα 2 αυτά βασικά προγράμματα των Special Olympics Hellas υλοποιούνται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η κυρία Ρόζαλιν Μπέντζαμιν από τη Διεύθυνση Δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δηλώνει σχετικά:

"Η συνεργασία μας τόσο με τα Special Olympics Hellas, όσο και με τα Special Olympics International στο πλαίσιο του παγκόσμιου κινήματος κοινωνικής ένταξης, είναι μια φυσική εξέλιξη της φιλοσοφίας στην οποία στηρίζεται το κοινωφελές έργο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Προσπαθούμε με το έργο μας να συνδράμουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, προς την επίτευξη μίας πιο δίκαιης κοινωνίας. Μια κοινωνία που χαρακτηρίζεται από την ένταξη, τον σεβασμό, την αποδοχή και την κατανόηση. Έτσι ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τα Special Olympics και με όχημα τον αθλητισμό προσπαθούμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία ευκαιριών κοινωνικής ένταξης και ενσωμάτωσης για τους αθλητές και τις οικογένειές τους."

Αναπτυξιακό Πρόγραμμα:

Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, διάρκειας 3 ετών, προβλέπει τη δημιουργία νέων αθλητικών προγραμμάτων σε 21 πόλεις – στόχους, στις 13 περιφέρειες της Ελλάδας.
Μέχρι και σήμερα έχουν αναπτυχθεί 12 αθλήματα και 37 προπονητικά προγράμματα, σε συνεργασία με 72 ειδικά σχολεία, στις περιοχές: Σύρος, Κως, Καστοριά, Λευκάδα, Άρτα, Καλαμάτα, Σκιάθος, Κάλυμνος.
Επόμενοι σταθμοί τα Τρίκαλα και τα Ιωάννινα.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί»:

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί» είναι ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό και βιωματικό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα µε και χωρίς νοητική αναπηρία να συμμετέχουν μαζί σε αθλητικές δράσεις.
Μέχρι και σήμερα έχουν ενταχθεί 105 σχολεία από όλη τη χώρα, με περίπου 4.000 μαθητές και αθλητές με και χωρίς νοητική αναπηρία να έχουν λάβει μέρος σε περισσότερους από 175 μεικτούς αγώνες, με την υποστήριξη 500 καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων και 230 προπονητών.
Χαρακτηριστικό της μεγάλης εμβέλειάς του είναι ότι, στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, έχουν ενημερωθεί και συμμετάσχει σε ενταξιακές δράσεις περισσότεροι από 10.000 μαθητές.

Προσφέροντας εν μέσω πανδημίας:

Η Οικογένεια των Special Olympics Hellas ήρθε αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες προκλήσεις, λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, που όμως αντιμετωπίστηκαν με δημιουργικότητα και θέληση.
Από τον Μάρτιο του 2020 έως και σήμερα, διατηρήθηκε η επαφή με τους αθλητές και συνεχίστηκε με ένταση η παρακίνησή τους, για να παραμείνουν ενεργοί και δραστήριοι. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 18 αγώνες και αθλητικές δράσεις, είτε με φυσική είτε με διαδικτυακή συμμετοχή περίπου 330 αθλητών, καθώς και περισσότερα από 10 διαδικτυακά σεμινάρια.

Σχεδιάζουμε το μέλλον:

Η διάθεση για προσφορά είναι διαρκής και εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες πρωτοβουλίες, προκειμένου οι αθλητές να έχουν στο πλευρό τους όλη την οικογένεια των Special Olympics Hellas.

Ήδη υλοποιούνται, σε μηνιαία βάση, οι Διαδικτυακοί Αγώνες Special Olympics Hellas σε διάφορα αθλήματα, καθώς και ψηφιακά σεμινάρια με στόχο την ενεργοποίηση των αθλητών, την ενημέρωση των ιδίων και των οικογενειών τους σε θέματα διατροφής, άθλησης, ψυχολογίας κλπ.

Πολύ σημαντικό είναι το πολύπλευρο Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο υπογράφηκε πρόσφατα με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, και αποβλέπει στην ανάπτυξη Ενταξιακών Δράσεων και στην ενίσχυση του εθελοντισμού.

Μετά το τέλος του καλοκαιριού και ανάλογα με την πορεία της πανδημίας, σχεδιάζονται σημαντικές διοργανώσεις όπως οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ιστιοπλοΐας στην  Άνδρο, οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ποδηλασίας στην Κω, οι Πανελλήνιοι Αγώνες Καγιάκ στα Χανιά, η Τελετή Αφής Φλόγας των Παγκοσμίων Χειμερινών Αγώνων Kazan 2022, που θα λάβει χώρα τον Δεκέμβριο του 2021 στο Ζάππειο Μέγαρο, και η συμμετοχή στο Dancesport Chanpionship στην Αυστρία και στο Unified Basketball Tournament στην Ιταλία.

Ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Διονύσιος Κοδέλλας, Πρέσβυς ε.τ., δηλώνει σχετικά:

"Τα Special Olympics Hellas, εδώ και 33 χρόνια, έχουν αφήσει έντονο το αποτύπωμά τους, μέσω του αθλητισμού, στη ζωή χιλιάδων ατόμων με νοητική αναπηρία, σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλάζοντας ουσιαστικά τη ζωή τους προς το καλύτερο. Παρά την περίοδο πανδημίας, παραμένουμε πιο ενεργοί από ποτέ και είμαστε πάντα έτοιμοι να καλωσορίσουμε στη μεγάλη Οικογένειά μας άτομα, Οργανισμούς και Ιδρύματα, που θα υποστηρίξουν το όραμά μας και θα συμβάλλουν καταλυτικά στη διεύρυνση του έργου μας."

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ LAMDA, CGS και PRODEA Investments για την ανάπτυξη σχολείου στο Ελληνικό
H συνεργασία αυτή προέκυψε στο πλαίσιο διαγωνιστικής διαδικασίας που διεξήγε η LAMDA για την ανάπτυξη σχολείου στο Ελληνικό. Το Μνημόνιο Συνεργασίας...
Σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ LAMDA, CGS και PRODEA Investments για την ανάπτυξη σχολείου στο Ελληνικό
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Φέτος το καλοκαίρι πραγματοποίησε τις συναλλαγές σου με Mastercard® και κέρδισε!
Η Mastercard φέτος το καλοκαίρι προσφέρει μοναδικά προνόμια στους κατόχους καρτών της, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους με τη...
Φέτος το καλοκαίρι πραγματοποίησε τις συναλλαγές σου με Mastercard® και κέρδισε!
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Η Βίκος Α.Ε. στηρίζει αθλητικές διοργανώσεις της Whynot σε όλη την Ελλάδα
Στις 28 & 29 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στον Πόρο η multisport αθλητική διοργάνωση Porosea 2022 με μεγάλη επιτυχία. Τα αγωνίσματα (τρίαθλο,...
Η Βίκος Α.Ε. στηρίζει αθλητικές διοργανώσεις της Whynot σε όλη την Ελλάδα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας