Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
H Nestlé και η πρωτοβουλία ‘’Alliance for YOUth’’ δημιουργούν 300.000 νέες ευκαιρίες για τη στήριξη των νέων

H Nestlé και η πρωτοβουλία ‘’Alliance for YOUth’’ δημιουργούν 300.000 νέες ευκαιρίες για τη στήριξη των νέων

  • A-
  • A+
Η πανδημία COVID-19 έχει τεράστιο αντίκτυπο στην κοινωνία και ειδικά στους νέους. Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία το αποδεικνύουν, με την ανεργία των νέων να αυξάνεται ξανά με περισσότερους από 3 εκατομμύρια νέους άνεργους στην Ευρώπη (1), 80.000 στην Ελλάδα. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, απαιτούνται προσπάθειες για την υποστήριξη των νέων και την αποφυγή δημιουργίας μιας γενιάς του lockdown.

Η Nestlé και η Alliance for YOUth ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα δημιουργήσουν 300.000 νέες ευκαιρίες για τους νέους* σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, έως το 2025. Παρά την πανδημία, η Nestlé και οι 300 συνεργάτες της, θέλουν να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους και να προσφέρουν ευκαιρίες απασχόλησης, μαθητείας και πρακτικής άσκησης.  Οι εταιρείες που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία θέλουν να εξοπλίσουν τη νέα γενιά με τις κατάλληλες ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες για να διαμορφώσει την κοινωνία του αύριο. Σκοπός της πρωτοβουλίας “Alliance for YOUth”, που εγκαινιάστηκε από τη Nestlé το 2014, είναι να ενώνει εταιρείες που θέλουν να βοηθήσουν τους νέους να εισέλθουν στην αγορά εργασίας.

Ο Marco Settembri, Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé για τη Ζώνη της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής ανέφερε: «Η επένδυση στους νέους είναι η πιο σημαντική επένδυση για την κοινωνία. Με τους συνεργάτες μας στην Alliance for YOUth, έχουμε ήδη προσφέρει περισσότερες από 450.000 ευκαιρίες απασχόλησης και κατάρτισης, από την έναρξη αυτής της πρωτοβουλίας το 2014. Είμαι περήφανος που συνεχίζουμε αυτό το ταξίδι όλοι μαζί».

Μιλώντας στη διαδικτυακή εκδήλωση Alliance for YOUth, ο Nicolas Schmit, Ευρωπαίος Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων, δήλωσε: "Η Επιτροπή έχει δεσμευθεί να βοηθήσει τους νέους να επανέλθουν από την πανδημία πιο δυνατοί και να αποκτήσουν τα εφόδια για να αλλάξουν την αγορά εργασίας. Στο πρόγραμμα Υποστήριξης για την Απασχόληση των Νέων που παρουσιάσαμε τον Ιούλιο, καθορίσαμε τους τρόπους με τους οποίους θα βοηθήσουμε τους νέους να εργαστούν ή να εκπαιδευτούν περισσότερο, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να τους διασφαλίσουμε μαθητείες και να γεφυρώσουμε το κενό προς την εύρεση εργασίας. Η πρωτοβουλία Alliance for YOUth αποτελεί ένα μοντέλο εταιρικής συνεργασίας από το οποίο μπορούν να εμπνευσθούν και άλλοι και το οποίο έχει ήδη ξεπεράσει τους αρχικούς του στόχους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία για τις προσπάθειες και την αφοσίωση που δείχνουν στην υποστήριξη των νέων ".

Στη Nestlé, αυτή η κοινή φιλοδοξία αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας Nestlé Needs YOUth, ενός προγράμματος για την υποστήριξη των νέων στην επαγγελματική τους ζωή, που εγκαινιάστηκε το 2013 στην Αθήνα. Οι δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνουν:

  • Παροχή 20.000 ευκαιριών απασχόλησης και 20.000 προγραμμάτων μαθητείας και πρακτικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική έως το 2025. Από την έναρξη του Nestlé Needs YOUth το 2013, η εταιρεία έχει ήδη προσφέρει περισσότερες από 26.000 μαθητείες και θέσεις πρακτικής άσκησης. Στην Ελλάδα, από το 2013, η Nestlé έχει προσφέρει 703 ευκαιρίες απασχόλησης και 285 θέσεις μαθητείας και πρακτικής άσκησης ενώ θα προσφέρει άλλες 200 μέχρι το 2025. Κατά τη διάρκεια του lockdown, η Nestlé οργάνωσε ψηφιακή εκπαίδευση για τους μαθητευόμενους της για να τους επιτρέψει να ολοκληρώσουν το απαιτούμενο πρόγραμμα εκπαίδευσης τους. Η Nestlé εφαρμόζει επίσης ψηφιακές πρωτοβουλίες που επιτρέπουν στους νέους να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία μέσω εικονικών προγραμμάτων πρακτικής άσκησης.
  • Ψηφιακές δεξιότητες. Η Nestlé αναπτύσσει περαιτέρω την eBusiness Ακαδημία της για τους νέους. Οι εκπαιδευόμενοι που εγγράφονται στο πρόγραμμα θα αποκτήσουν προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες (αναζήτηση, δεδομένα, ηλεκτρονικό εμπόριο). Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί επίσης στις ψηφιακές δεξιότητες στα εργοστάσια. Το 2019, η Nestlé ξεκίνησε μια συνεργασία με τη Microsoft για να επιτρέψει στους μαθητευόμενους των εργοστασίων να αποκτήσουν πιστοποίηση ψηφιακών δεξιοτήτων.
  • Υποστήριξη της γεωργικής επιχειρηματικότητας. Η Nestlé συνεργάζεται με νέους αγρότες για την ενίσχυση βιώσιμων γεωργικών πρακτικών. Η Nestlé θέλει να ενισχύσει τα προγράμματά της με τους αγρότες για να επιταχύνει την πορεία προς ουδέτερες εκπομπές άνθρακα στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων. Αυτό θα βοηθήσει τη Nestlé να επιτύχει μηδενικές καθαρές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το 2050.
  • Διαδικτυακές δραστηριότητες για «ετοιμότητα στην εργασία». Η Nestlé θα συνεχίσει να οργανώνει και να συμμετέχει σε ψηφιακές εκθέσεις σταδιοδρομίας και εργαστήρια για την υποστήριξη των νέων που αναζητούν εργασία.
  • Προώθηση της επιχειρηματικότητας. Η Nestlé και η Alliance for YOUth  ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον οργανισμό Junior Achievement Europe για να βοηθήσουν τους νέους Ευρωπαίους να αποκτήσουν επιχειρηματικές δεξιότητες. Μέσω αυτής της συνεργασίας, περισσότεροι από 550 φοιτητές έχουν ήδη αποκτήσει προσόντα Επιχειρηματικών Δεξιοτήτων, τα τελευταία τρία χρόνια.

Η κλιματική αλλαγή και ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι μερικές από τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Με αυτές τις δράσεις, η Nestlé θέλει να εξοπλίσει τη νέα γενιά με τις κατάλληλες δεξιότητες για να τους δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις. Η Nestlé και η Alliance for YOUth θα παρέχουν τακτικές ενημερώσεις σχετικά με τις δεσμεύσεις και τις δραστηριότητές τους.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Ο δρόμος για την μετάβαση στην εποχή της ηλεκτροκίνησης
Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι κάτωθι: Γιάννης Κεφαλογιάννης, Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας...
Ο δρόμος για την μετάβαση στην εποχή της ηλεκτροκίνησης
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση του προγράμματος ανοικτής καινοτομίας που υλοποιεί η Nestlé Ελλάς
Το φετινό πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στη Βιώσιμη Ανάπτυξη που αποτελεί βασικό πυλώνα δράσης και ανάπτυξης της Nestlé. H εταιρία υποστηρίζει τις...
Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση του προγράμματος ανοικτής καινοτομίας που υλοποιεί η Nestlé Ελλάς
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Παράταση υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα “Δεσμός για τους Νέους”
Την παράταση του χρονικού διαστήματος για τη συνυποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Δεσμός για τους Νέους» ανακοινώνει το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΔΕΣΜΟΣ...
Παράταση υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα “Δεσμός για τους Νέους”
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Με 17 έως 20 αεροσκάφη από 7 περιφερειακές βάσεις η AEGEAN στηρίζει την ανάκαμψη των νησιών
Η AEGEAN σχεδίασε το πρόγραμμά της για τη νέα τουριστική περίοδο του 2021, ενισχύοντας και αναπτύσσοντας το δίκτυό της με πολλές περισσότερες...
Με 17 έως 20 αεροσκάφη από 7 περιφερειακές βάσεις η AEGEAN στηρίζει την ανάκαμψη των νησιών
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
O κ. Ιωάννης Σελαλμαζίδης αποχωρεί μετά από 25 χρόνια από την Praktiker Hellas
Η Praktiker Hellas, το Νo. 1 Δίκτυο DIY & Home Improvement στην Ελλάδα, ανακοινώνει ότι ο κ. Ιωάννης Σελαλμαζίδης, μετά από την 25ετή επιτυχημένη...
O κ. Ιωάννης Σελαλμαζίδης αποχωρεί μετά από 25 χρόνια από την Praktiker Hellas

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας