Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Στρατηγική συνέργεια του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με το Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF)

Στρατηγική συνέργεια του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με το Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF)

  • A-
  • A+
Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (EUC) και το Cambridge Center for Alternative Finance (CCAF) που εδρεύει στο Cambridge Judge Business School ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας ερευνητικής συνεργασίας για την επιτάχυνση της τεχνολογικής χρηματοοικονομικής καινοτομίας και της ανταλλαγής γνώσης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, Βόρειας Αφρικής και Μεσογείου.

Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα συνεργαστεί με το CCAF για την ενίσχυση των χρηματοπιστωτικών αγορών και την προώθηση της χρηματοοικονομικής ένταξης σε όλη τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και τη Μεσόγειο.

Η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία ειδικής ομάδας για να διευκολύνει τη έρευνα σε τρεις άκρως ολοκληρωμένους πυλώνες που θα συμβάλουν στη δημιουργία και τη μεταφορά γνώσεων σχετικά με FinTech και τις ψηφιακές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (DFS).

Υπό αυτούς τους πυλώνες, το CCAF και το EUC θα αναλάβουν διεξοδικά ερευνητικά προγράμματα αγοράς και ρύθμισης στην περιοχή – τα αποτελέσματα των οποίων θα χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων που θα ενημερώνουν τόσο για την για ρύθμιση κανονισμών  όσο και τη λήψη αποφάσεων στην αγορά. Επιπλέον, το CCAF και το EUC θα δημιουργήσουν και θα παράσχουν προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων και εκπαίδευσης για ρυθμιστικές αρχές και φορείς χάραξης πολιτικής που βασίζονται σε δεδομένα και τεκμήρια. Αυτό θα περιλαμβάνει δραστηριότητες που κυμαίνονται από διαδικτυακά προγράμματα έως επιτόπια, εκτός διαδικτύου, εκπαίδευση στην περιοχή.

«Συνεργαζόμενοι στενά με κορυφαίους εμπειρογνώμονες του τομέα στην Κύπρου, το Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού, και μέσω της συνεργασίας με θεσμικούς και εταιρικούς ενδιαφερόμενους καθώς και με ακαδημαϊκούς, πιστεύουμε ότι αυτή η συμφωνία θα δημιουργήσει ένα νέο τρόπο σκέψης και θα προσφέρει καλύτερη κατανόηση μιας παγκόσμιας μεταβολής που ήδη έχει ισχυρές επιδράσεις για την περιφερειακή οικονομική ανάπτυξη και την εταιρική χρηματοδότηση», λέει ο Δρ. Χριστόφορος Χατζηκυπριανού, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

«Με έναν αναπτυσσόμενο τομέα FinTech και ισχυρή κυβερνητική ηγεσία στον τομέα της καινοτομίας, πιστεύουμε ότι η Κύπρος θα είναι ένας σημαντικός στρατηγικός σύνδεσμος μεταξύ των περιοχών της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, συμπληρώνοντας την υπάρχουσα συνεργασία μας με την Ακαδημία Παγκόσμιας Αγοράς του Αμπού Ντάμπι», υπογραμμίζει, ο Δρ. Robert Wardrop, Διευθυντής και Συνιδρυτής του CCAF. «Λαμβάνοντας υπόψη τα προσόντα του EUC για ακαδημαϊκά και ερευνητικά προγράμματα βασισμένα στην τεχνολογία, καθώς και τους ισχυρούς δεσμούς του με τις επιχειρήσεις, τις ρυθμιστικές αρχές και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στον χρηματοπιστωτικό τομέα, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε για την προώθηση του αντίκτυπου της FinTech στην περιοχή».

Ο καθηγητής Κώστας Γουλιάμος, Πρύτανης του EUC, τονίζει τη σημασία μιας τέτοιας συνεργασίας: «Συνεργαζόμενοι με εταίρους όπως το CCAF, μπορούμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε στο κράτος, την κοινωνία και τις επιχειρήσεις, καινοτόμες λύσεις σε προκλήσεις, καθώς και να δημιουργήσουμε και να μοιραστούμε νέα γνώση. Οι κοινωνίες μας θα ωφεληθούν σημαντικά στην τρέχουσα αναταραχή και το τρέχον δύσκολο περιβάλλον».

Ως διεπιστημονικό ακαδημαϊκό ερευνητικό ινστιτούτο στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, το CCAF είναι αφιερωμένο στη μελέτη της εναλλακτικής χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένων νέων τεχνολογικών χρηματοοικονομικών μέσων, και συστήματα που εκτείνονται πέρα ​​από το παραδοσιακό χρηματοοικονομικό σύστημα. Διεξάγει πρωτοποριακή, διεπιστημονική,  ενδελεχή και κριτική έρευνα στον τομέα και στοχεύει να έχει δυνατό αντίκτυπο όχι μόνο στην ηγεσία ακαδημαϊκής σκέψης, αλλά και στη πολιτική λήψης αποφάσεων και στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο αυτό, η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων «Ιωάννης Γρηγορίου» του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με την ευρεία εμβέλεια στη βιομηχανία και την υψηλού επιπέδου έρευνα θα συμβάλει στην ευαισθητοποίηση για το έργο του CCAF, καθώς και για τον αναπτυσσόμενο τομέα της εναλλακτικής χρηματοδότησης και τα αναδυόμενα νέα εργαλεία της.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης για τις Σχολές και τα προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
Πρόκειται για μια πρωτοποριακή διαδραστική παρουσίαση όπου ο Πρύτανης και Διοικητικό προσωπικό θα ενημερώσουν για τις Σχολές, τα προγράμματα σπουδών...
Διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης για τις Σχολές και τα προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
6η Διημερίδα ITS Hellas για τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών & τις Εξελίξεις στην Ελλάδα
Έπειτα από πέντε συνολικά επιτυχημένες διοργανώσεις, η 6η Διημερίδα του Οργανισμού θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά Ψηφιακά, λόγω των νέων συνθηκών...
6η Διημερίδα ITS Hellas για τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών & τις Εξελίξεις στην Ελλάδα
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Three Cents: Εξαγωγές σε 35 χώρες, μέσα από επενδύσεις και εξωστρέφεια
Η εταιρεία Three Cents, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της, εστιάζοντας στη ενίσχυση της παρουσίας της στον κλάδο του retail, μέσα από τη διεύρυνση...
Three Cents: Εξαγωγές σε 35 χώρες, μέσα από επενδύσεις και εξωστρέφεια
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Μεγάλες Χριστουγεννιάτικες Προσφορές στα LEROY MERLIN
Είστε έτοιμοι να μετατρέψετε το σπίτι σας στη πιο παραμυθένια τοποθεσία; Ανάλογα με το μέγεθος του χώρου, τη διακόσμησή και το budget σας, ανακαλύψτε...
Μεγάλες Χριστουγεννιάτικες Προσφορές στα LEROY MERLIN

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας