Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Με διαδικτυακή αποφοίτηση ολοκληρώθηκε το ακαδημαϊκό έτος του Πανεπιστημίου Frederick στην Κύπρο

Με διαδικτυακή αποφοίτηση ολοκληρώθηκε το ακαδημαϊκό έτος του Πανεπιστημίου Frederick στην Κύπρο

  • A-
  • A+
Με απόλυτη αξιοπιστία και υπευθυνότητα το Πανεπιστήμιο διασφάλισε την επιτυχή ολοκλήρωση του Ακαδημαϊκού Έτους 2019-2020.

Με την πραγματοποίηση Διαδικτυακής Τελετής Αποφοίτησης σηματοδότησε την επιτυχή και χωρίς καθυστέρηση ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού έτους και των τελικών εξετάσεών του το Πανεπιστήμιο Frederick, ένα από τα αναγνωρισμένα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου που κατάφεραν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις προκλήσεις που έθεσε η πανδημία του κορωνοϊού στον τομέα της εκπαίδευσης.

Η τελετή, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω των περιοριστικών μέτρων, μεταδόθηκε στις 9 Ιουλίου από το κανάλι του Πανεπιστημίου στο YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=XpgF76fD-3k και την παρακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες άτομα: απόφοιτοι του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 από Κύπρο, Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, οι οικογένειές τους, το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό αλλά και το ευρύ κοινό. Το πρόγραμμα περιλάμβανε χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, τον Πρύτανη, Καθηγητή Γιώργο Δημοσθένους, και την Πρόεδρο του Συμβουλίου, κα Νατάσσα Φρειδερίκου. Μηνύματα στους φοιτητές απηύθυναν επίσης ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, κ. Πρόδρομος Προδρόμου, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, κα Σοφία Ζαχαράκη, ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος των Αρσακείων Σχολών και Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, η Πρόεδρος του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) κα Μαίρη Κουτσελίνη, και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής ζωής, των επιστημών, των γραμμάτων και των τεχνών από την Κύπρο και την Ελλάδα. Πέρα από τη διαδικτυακή αποφοίτηση, το Πανεπιστήμιο ετοίμασε και διάφορες άλλες εκπλήξεις για να τιμήσει τους φετινούς απόφοιτους που επέδειξαν επιμονή, υπομονή και σθένος κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, όπως αναμνηστικά πακέτα και προσωπικά μηνύματα από τους καθηγητές που στάληκαν ξεχωριστά στον κάθε απόφοιτο.

«Είμαστε περήφανοι που είμαστε ανάμεσα στα πρώτα πανεπιστήμια που αντιμετώπισαν με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και επάρκεια αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση. Η συσσωρευμένη τεχνογνωσία, η εμπειρία και η ετοιμότητα τόσο του ακαδημαϊκού όσο και του διοικητικού προσωπικού μάς έδωσαν τη δυνατότητα να ελαχιστοποιήσουμε τα οποιαδήποτε προβλήματα. Πρώτιστος στόχος μας ήταν να διασφαλιστεί η υγεία όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, γι’ αυτό και προσαρμόσαμε τον τρόπο διδασκαλίας του Εαρινού Εξάμηνου 2020, ώστε να διασφαλίσουμε την ολοκλήρωσή του με απόλυτη επιτυχία μέσω διαδικτυακής εκπαίδευσης, ενώ προσφέραμε πολύπλευρη στήριξη στους φοιτητές μας. Η πανδημία μπορεί να άλλαξε τα αρχικά μας σχέδια για μια δια ζώσης τελετή αποφοίτησης, όμως καταφέραμε να προσφέρουμε σε όλους του τους αποφοίτους μας μια ιδιαίτερη και αξέχαστη εμπειρία, αντάξια των κόπων και των προσδοκιών τους, με μια διαδικτυακή τελετή. Συγχαίρουμε όλους τους φετινούς απόφοιτους για τα επιτεύγματα, τις επιτυχίες και πάνω απ’ όλα την ψυχική τους ανθεκτικότητα και υποσχόμαστε ότι θα διοργανώσουμε τελετή αποφοίτηση με τη φυσική παρουσία όλων των εμπλεκομένων όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.», δήλωσε η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick, κα Νατάσσα Φρειδερίκου.

Σε ότι αφορά το Χειμερινό Εξάμηνο 2020, με βάση οδηγίες του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick θα είναι σε θέση να χρησιμοποιεί εναλλακτικές μεθόδους διδασκαλίας για τα συμβατικά προγράμματα, καθώς επίσης και συνδυασμό των μεθόδων αυτών. Ως εκ τούτου όσοι φοιτητές επιθυμούν να εγγραφούν το χειμερινό εξάμηνο 2020 στα Συμβατικά (δια ζώσης) Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Frederick μπορούν να τα παρακολουθήσουν είτε με φυσική παρουσία, είτε διαδικτυακά, είτε με μεικτή μάθηση.

Αναφερόμενη στο νέο ακαδημαϊκό έτος, η κα Φρειδερίκου δήλωσε: «Ακολουθώντας τη φοιτητοκεντρική προσέγγιση, που  αποτελεί διαχρονικά κεντρικό πυλώνα της φιλοσοφίας μας, προετοιμαζόμαστε εντατικά για το νέο ακαδημαϊκό έτος και εγγυόμαστε ότι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές θα αρχίσουν, θα συνεχίσουν και θα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους με βάση τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας. Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλίσουμε την ομαλή τους ένταξη στην κοινότητά μας και την αδιάλειπτη συνέχιση της ακαδημαϊκής τους πορείας.»

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Όμιλος ΕΛΠΕ: Προσφορά 50 αναπνευστήρων, στα Νοσοκομεία αναφοράς για την αντιμετώπιση του COVID-19
Μετά από συνεργασία  με το Υπουργείο Εξωτερικών και με το Υπουργείο Υγείας, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ παρέλαβε στην Ελλάδα και παρέδωσε στις...
Όμιλος ΕΛΠΕ: Προσφορά 50 αναπνευστήρων, στα Νοσοκομεία αναφοράς για την αντιμετώπιση του COVID-19
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Μικρές Παρεμβάσεις που Κάνουν Μεγάλη Διαφορά σε Παιδιά με Προβλήματα Όρασης
«Η ζωή τους θα είναι γεμάτη δυσκολίες» είναι η πρώτη, αυθόρμητη σκέψη που περνά από το μυαλό των περισσοτέρων. Ναι, θα είναι αλλά τα ίδια τα παιδιά...
Μικρές Παρεμβάσεις που Κάνουν Μεγάλη Διαφορά σε Παιδιά με Προβλήματα Όρασης
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Η Bayer παρούσα στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας
Πιστή στο ετήσιο ραντεβού της ενημέρωσης των νέων, η Bayer ανέδειξε τις τάσεις και τις ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα και απασχόληση που προσφέρουν...
Η Bayer παρούσα στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Emirates: Είκοσι χρόνια υποστήριξης του Πρώτου Εθνικού πάρκου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Το DDCR, αποτελεί το πρώτο Εθνικό Πάρκο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Καλύπτει έκταση 225 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αποτελεί το 5% του Εμιράτου...
Emirates: Είκοσι χρόνια υποστήριξης του Πρώτου Εθνικού πάρκου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Το Vodafone Business μειοδότης τεσσάρων εκτελεστικών συμβάσεων του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ
Το Vodafone Business ανακοινώνει ότι αναδείχθηκε μειοδότης τεσσάρων εκτελεστικών συμβάσεων της Συμφωνίας - Πλαίσιο για το έργο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ –...
Το Vodafone Business μειοδότης τεσσάρων εκτελεστικών συμβάσεων του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας