Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου :Τα 6 πράγματα που χρειάζεται ένας νέος φοιτητής που φεύγει από το “σπίτι” του  

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου :Τα 6 πράγματα που χρειάζεται ένας νέος φοιτητής που φεύγει από το “σπίτι” του  

  • A-
  • A+
Παρακολούθησε τη διαδραστική διαδικτυακή παρουσίαση στις 20 Ιουλίου 2020 και μάθε περισσότερα για τις Σχολές και τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει.

Δήλωσε συμμετοχή ΕΔΩ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τι πρόκειται να συναντήσεις στο εξωτερικό και πώς το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC) σε στηρίζει σε αυτό.

Η απόφαση να αφήσει κανείς τον τόπο του, τις συνήθειες και την οικογένειά του για να σπουδάσει στο εξωτερικό, δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση.

Μάλιστα πριν από μερικές δεκαετίες οι σπουδές στο εξωτερικό φάνταζαν ως ένα απρόσιτο όνειρο. Ωστόσο, στη σημερινή εποχή αυτό τ´ όνειρο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πραγματικότητας. Άλλωστε ο σημερινός κόσμος δεν είναι στατικός. Βρίσκεται σε διαρκή κίνηση και εξέλιξη. Οι κοινωνίες είναι πιο ανοικτές. Και πλέον όλος ο κόσμος εναρμονίζεται στις νέες συνθήκες. Για πολλούς λοιπόν λόγους αξίζει να κάνει κανείς μια σημαντική επιλογή, ένα καθοριστικό βήμα που θα τον ωφελήσει στη σταδιοδρομία του. Και το βήμα αυτό γίνεται μια εύκολη υπόθεση όταν οι νέοι επιλέγουν την Κύπρο.

Μέσα σε μόνο μια ώρα και είκοσι λεπτά βρίσκεται κανείς σε ένα κράτος της ΕΕ, με ελληνικές όμως ρίζες και γλώσσα ελληνική. Νιώθει κανείς άνετα και οικεία, σε ένα κοσμοπολίτικο περιβάλλον και το οποίο προσφέρει ποιότητα σπουδών, ποιότητα ζωής. Που προσφέρει σιγουριά και ασφάλεια. Η Κύπρος είναι ο 5ος πιο ασφαλής προορισμός στον κόσμο, σύμφωνα με τον βρετανικό οργανισμό express. Επιπλέον, το πανεπιστημιακό της σύστημα είναι από τα πιο προηγμένα στην Ευρώπη. Υπάρχουν, λοιπόν, πράγματα τα οποία θα χρειαστεί να έχουν στο νου τους πριν κλείσουν τη βαλίτσα τους και ξεκινήσουν τη νέα, σπουδαία, φοιτητική ζωή τους.
 
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι η βασική επιλογή που κάνουν οι περισσότεροι φοιτητές από την Ελλάδα για τις σπουδές τους στην Κύπρο. Και δεν πρόκειται βέβαια για τυχαία επιλογή, αν σκεφτεί κανείς τα κριτήρια απόφασης, όπως: ευρύ φάσμα σπουδών, ποιοτική διδασκαλία και αριστεία μάθησης, ονειρεμένες εγκαταστάσεις, άμεση απορρόφηση στην αγορά εργασίας, ανθρωποκεντρικές υπηρεσίες και, για δεύτερη συνεχή χρονιά, κατάταξη στα 101+ καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου στην καινοτομία, στην επιχειρηματικότητα και τις υποδομές από το Times Higher Education University Impact Rankings. Για αυτούς και άλλους ακόμα λόγους είναι τεράστιο το ποσοστό ευχαριστημένων αποφοίτων. Ξεπερνά το 96%.

Οι βαλίτσες, λοιπόν, φτιάχνονται για τη Λευκωσία.
Παρακάτω είναι όλα όσα χρειάζεται να ξέρει κανείς πριν φύγει από το δικό του σπίτι και ανοίξει το πρώτο σπίτι της φοιτητικής του ζωής.
 

Να μελετήσει το καινούργιο του «σπίτι»
Είναι σπουδαία ευκαιρία να ζήσει κανείς σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Ειδικά όταν πρόκειται για μία πρωτεύουσα με τόσο μεγάλη ιστορία, όπως η Λευκωσία. Εκεί βρίσκεται και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η Λευκωσία λοιπόν, από τις πιο αρχαίες πόλεις στην περιοχή αυτή του κόσμου, είναι σήμερα μια κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα.
 
Να εξασφαλίσει τη νέα του στέγη

 

 

 

 

 

 

 

Στην περίπτωση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου διατίθενται πανεπιστημιακά διαμερίσματα και ιδιωτικά φοιτητικά διαμερίσματα γύρω από την Πανεπιστημιούπολη. Κάπως έτσι ο νέος φοιτητής εξασφαλίζει την απρόσκοπτη είσοδό του στην πλήρη εμπειρία της φοιτητικής ζωής στην Κύπρο. Το Πανεπιστήμιο διαθέτει Γραφείο Στέγασης που βοηθά τον φοιτητή να εξασφαλίσει την κατάλληλη διαμονή για εκείνον ανάλογα με τις προσωπικές του προτιμήσεις.
 
Να αποκτήσει φίλους που τον καταλαβαίνουν σε αυτό
Ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να διαθέτει κανείς για να μπορέσει να περάσει αξέχαστα φοιτητικά χρόνια, είναι οι κατάλληλες παρέες. Αλλά πώς τις βρίσκει κανείς όταν αποφασίζει να βρεθεί τόσο μακριά από το σπίτι του; Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ενισχύει την δικτύωση των φοιτητών του μέσω του Blog των φοιτητών που λειτουργεί ως χώρος ανταλλαγής ιδεών μεταξύ των μελών της κοινότητας του Πανεπιστημίου.

Ταυτόχρονα υπάρχει μια πολύ ισχυρή Ένωση Αποφοίτων του Πανεπιστημίου με την οποία μπορεί ο νέος φοιτητής να έρθει σε επαφή και να είναι βέβαιος πώς ό,τι κι αν τον προβληματίζει, οι άνθρωποι της Ένωσης το έχουν περάσει ήδη και μπορούν να τον βοηθήσουν. Επιπλέον στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου υπάρχουν δεκάδες Όμιλοι. Πρόκειται για ομάδες φοιτητών που μοιράζονται κοινά κοινωνικά, αθλητικά ή εκπαιδευτικά ενδιαφέροντα.
 
Να αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία για σωματική δραστηριότητα

Ανάμεσα στις υπηρεσίες που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου για τους φοιτητές του ξεχωριστή θέση κατέχουν αυτές που αφορούν την άθληση, τη σωματική υγεία και ευεξία των φοιτητών.  Το αθλητικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πανεπιστημιακής ζωής. Όλες οι πανεπιστημιακές ομάδες συμμετέχουν στα πρωταθλήματα που διοργανώνει η Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (ΚΟΠΑ). Επιπλέον, η ομάδα χάντμπολ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετέχει στο Εθνικό Πρωτάθλημα Κύπρου. Μάλιστα, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διαθέτει μία από τις καλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις στη χώρα. Ενώ στα 5 λεπτά από την Πανεπιστημιούπολη υπάρχει το κέντρο υγείας και ευεξίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, το New Life Health Center.
Αξίζει να σημειωθεί πως το Πανεπιστήμιο απονέμει αθλητικές υποτροφίες σε φοιτητές που συμμετέχουν στις πανεπιστημιακές αθλητικές ομάδες.

Να απευθυνθεί στις κατάλληλες υπηρεσίες
Και όταν λέμε κατάλληλες υπηρεσίες εννοούμε αυτές που μπορεί να του προσφέρει ένα οργανωμένο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, όπως είναι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Οι φοιτητές είναι ο πυρήνας του και με αυτή τη σκέψη έχει δημιουργηθεί μία σειρά από υπηρεσίες σχεδιασμένες για να βελτιώσουν στο μέγιστο την εμπειρία της φοιτητικής ζωής για αυτούς που το εμπιστεύονται.
 
Αξίζει πραγματικά να αναλύσουμε σε αυτό το σημείο την Υποστήριξη και τις Υπηρεσίες των Φοιτητών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς είναι υπηρεσίες που ο φοιτητής θα χρειαστεί από την πρώτη ημέρα και σε όλη τη διάρκεια της φοιτητικής του ζωής.

Tο λένε πολλοί κοιτώντας πίσω την πορεία της ζωής τους, τα φοιτητικά χρόνια είναι τα καλύτερα. Είναι αυτά που γεμίζουμε με γνώσεις και δεξιότητες, που κοιτάζουμε μπροστά και το μέλλον μας είναι άγραφο ακόμα. Είναι τα χρόνια στα οποία δημιουργούμε δεσμούς άρρηκτους με ανθρώπους και τόπους που μας φιλοξένησαν. Είναι χρόνια γεμάτα γέλια, ανεμελιά αλλά και πολύτιμες εμπειρίες.

Το καλύτερο που έχει να κάνει λοιπόν κάθε φοιτητής που βάζει πλώρη για να βρεθεί στην Κύπρο και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, είναι να αφήσει χώρο στην καρδιά και το μυαλό του για αυτές τις νέες εμπειρίες που έρχονται.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου δέχεται αιτήσεις νέων υποψήφιων αλλά και φοιτητών από μετεγγραφή για το νέο ακαδημαϊκό έτος που θα ξεκινήσει 28 Σεπτεμβρίου 2020. Περισσότερες πληροφορίες στο https://euc.ac.cy/ , στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] και στο τηλέφωνο: +357 22 713000

 

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Όμιλος ΕΛΠΕ: Προσφορά 50 αναπνευστήρων, στα Νοσοκομεία αναφοράς για την αντιμετώπιση του COVID-19
Μετά από συνεργασία  με το Υπουργείο Εξωτερικών και με το Υπουργείο Υγείας, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ παρέλαβε στην Ελλάδα και παρέδωσε στις...
Όμιλος ΕΛΠΕ: Προσφορά 50 αναπνευστήρων, στα Νοσοκομεία αναφοράς για την αντιμετώπιση του COVID-19
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Μικρές Παρεμβάσεις που Κάνουν Μεγάλη Διαφορά σε Παιδιά με Προβλήματα Όρασης
«Η ζωή τους θα είναι γεμάτη δυσκολίες» είναι η πρώτη, αυθόρμητη σκέψη που περνά από το μυαλό των περισσοτέρων. Ναι, θα είναι αλλά τα ίδια τα παιδιά...
Μικρές Παρεμβάσεις που Κάνουν Μεγάλη Διαφορά σε Παιδιά με Προβλήματα Όρασης
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Η Bayer παρούσα στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας
Πιστή στο ετήσιο ραντεβού της ενημέρωσης των νέων, η Bayer ανέδειξε τις τάσεις και τις ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα και απασχόληση που προσφέρουν...
Η Bayer παρούσα στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Emirates: Είκοσι χρόνια υποστήριξης του Πρώτου Εθνικού πάρκου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Το DDCR, αποτελεί το πρώτο Εθνικό Πάρκο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Καλύπτει έκταση 225 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αποτελεί το 5% του Εμιράτου...
Emirates: Είκοσι χρόνια υποστήριξης του Πρώτου Εθνικού πάρκου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Το Vodafone Business μειοδότης τεσσάρων εκτελεστικών συμβάσεων του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ
Το Vodafone Business ανακοινώνει ότι αναδείχθηκε μειοδότης τεσσάρων εκτελεστικών συμβάσεων της Συμφωνίας - Πλαίσιο για το έργο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ –...
Το Vodafone Business μειοδότης τεσσάρων εκτελεστικών συμβάσεων του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας