Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ITS Hellas: 5η Διημερίδα με θέμα «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και εξελίξεις στην Ελλάδα»

ITS Hellas: 5η Διημερίδα με θέμα «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και εξελίξεις στην Ελλάδα»

  • A-
  • A+
O Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών - ITS Hellas, διοργανώνει την 5η Διημερίδα του με θέμα: «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και εξελίξεις στην Ελλάδα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2019, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η Διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα  του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics, της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας και του Ινστιτούτου Logistics Management Ελλάδος.

Η ετήσια εκδήλωση του Ελληνικού Οργανισμού για τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών, ITS Hellas, πραγματοποιείται για 5η χρονιά, αποτελώντας πλέον θεσμό για την ανάδειξη της δυναμικής του ελληνικού κλάδου των Μεταφορών. Βασικός της στόχος είναι να θέσει στο επίκεντρο του διαλόγου τις προκλήσεις και τις ανάγκες του κλάδου, καθώς και τα οφέλη της υιοθέτησης και της ευρείας εφαρμογής των Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνίας για την ανάπτυξη αποτελεσματικών και αποδοτικών λύσεων προς όφελος τόσο των χρηστών όσο και του περιβάλλοντος. Βασική επιδίωξη για μία ακόμη χρονιά είναι η επίτευξη της μέγιστης δυνατής ανάπτυξης, η διασφάλιση της αποτελεσματικότητας, της αποδοτικότητας και της ασφάλειας του συστήματος μεταφορών της χώρας, αλλά και η εξεύρεση των πλέον κατάλληλων λύσεων στα θέματα που προκύπτουν.

Φέτος, την έναρξη του Συνεδρίου θα σημάνουν με ομιλίες τους ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, κ. Νικόλαος Σταθόπουλος, ο Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης,  ο Πρόεδρος της ERTICO-ITS Europe, Αντιπρόεδρος της ΙΤS Hellas και Διευθυντής Έρευνας ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ, Δρ. Άγγελος Αμδίτης, ο Πρόεδρος του International Road Federation (IRF) και Διευθύνων Σύμβουλος της «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», κ. Βασίλειος Χαλκιάς, ο Πρόεδρος της  «Ελληνικές Υποδομές και Οδοί με Διόδια – Hellastron», κ. Σταύρος Σταυρής, και ο Πρόεδρος της ΙΤS Hellas και του ILME, κ. Κωνσταντίνος Χανιώτης. Ως keynote speaker θα συμμετέχει ο Mohamed Mezghani, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Δημόσιων Μεταφορών -  UITP .

Σειρά εισηγήσεων από καταξιωμένους στο χώρο Έλληνες και ξένους ομιλητές θα διευρύνουν τις συζητήσεις για το μέλλον των ΕΣΜ στη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα, η Διημερίδα αποτελείται από επτά συνεδρίες που θα καλύπτουν τις εξής θεματικές ενότητες:

  • «Διεθνείς εξελίξεις και καλές πρακτικές στον τομέα των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών (ΕΣΜ)»
  • «Νέες τεχνολογίες στον τομέα των ΕΣΜ στην Ελλάδα»
  • «Νέες τεχνολογίες ΕΣΜ σε αυτοκινητοδρόμους: ανάγκες και προκλήσεις»
  • «Στρατηγική και πολιτικές ανάπτυξης ΕΣΜ»
  • «ΕΣΜ για βιώσιμη αστική κινητικότητα και ελληνική αριστεία»
  • «ΕΣΜ για εμπορευματικές μεταφορές»

Μία επιπλέον συνεδρία που θα πραγματοποιηθεί θα είναι αφιερωμένη στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Crocodile 2, που αποτελεί συνεργασία δημόσιων φορέων, διαχειριστών του οδικού δικτύου και παρόχων υπηρεσιών πληροφόρησης σχετικά με την κυκλοφορία, από 13 Κράτη Μέλη, τα οποία δεσμεύτηκαν να δημιουργήσουν και να λειτουργήσουν μια καινοτόμα υποδομή που θα χρησιμοποιηθεί για την ανταλλαγή δεδομένων και πληροφοριών μεταξύ των εμπλεκόμενων ενδιαφερόμενων φορέων, με σκοπό την παροχή εναρμονισμένων υπηρεσιών πληροφόρησης για διασυνοριακά ταξίδια.

Κατά τη διάρκεια της Διημερίδας, θα πραγματοποιηθεί παράλληλη έκθεση με την συμμετοχή σημαινόντων εταιρειών και δημοσίων φορέων για την επίδειξη των τελευταίων ελληνικών τεχνολογικών λύσεων και ερευνητικών δραστηριοτήτων στον τομέα των ΕΣΜ. Πιο συγκεκριμένα τη Διημερίδα υποστηρίζουν ως εκθέτες οι ακόλουθες εταιρείες: Υπουργείο Μεταφορών, e-Trikala, Telenavis A.E., Seability και ΕΠΙΣΕΥ. Οι εκθέτες θα παρουσιάσουν το έργο και τις δράσεις τους μέσω μιας διεπιστημονικής διοργάνωσης που συγκεντρώνει κάθε χρόνο ένα διαρκώς αυξανόμενο κοινό.

Τη Διημερίδα αναμένεται να παρακολουθήσουν πάνω από 180 συμμετέχοντες, εκπρόσωποι ιδιωτικών και δημοσίων φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας, των διαχειριστικών αρχών, του κατασκευαστικού κλάδου, καθώς και πάροχοι λύσεων ΕΣΜ, αλλά και οι ίδιοι οι τελικοί χρήστες, που θα ήθελαν να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών διεθνώς, για τα πλεονεκτήματα  που προσφέρουν στις ελληνικές μεταφορές, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αλλά και να συμμετάσχουν ενεργά στις συζητήσεις για το μέλλον των ΕΣΜ στη χώρα μας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Διημερίδα και το Πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στην  επίσημη ιστοσελίδα της ITS HELLAS,  στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.its-hellas.gr/gr/events/207-5i-diimerida-its-hellas-17-18-dekemvriou-2019.

Η συμμετοχή στη Διημερίδα είναι δωρεάν, ωστόσο για τη διασφάλιση της πρόσβασης στο χώρο απαιτείται η δήλωση συμμετοχής με τη συμπλήρωση της σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Η ΔΕΠΑ μέλος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για το Καθαρό Υδρογόνο
Στόχος της Συμμαχίας είναι η δημιουργία του κατάλληλου πλαισίου που θα δρομολογήσει και θα διευκολύνει επενδύσεις στον τομέα των τεχνολογιών...
Η ΔΕΠΑ μέλος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για το Καθαρό Υδρογόνο
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
27 νέα βραβεία ανώτερης γεύσης σε προϊόντα της Lidl Ελλάς
Το International Taste Institute, με στόχο την ανάδειξη τροφίμων και ποτών ανώτερης ποιότητας και γεύσης παγκοσμίως, μέσω της αμερόληπτης διαδικασίας...
27 νέα βραβεία ανώτερης γεύσης σε προϊόντα της Lidl Ελλάς
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Στην Ρόδο το νέο παράρτημα του Συνδέσμου Προστασίας για Παιδιά και ΑμεΑ
Στο Παράρτημα της Ρόδου γίνονται δύο πολύ σημαντικές δραστηριότητες, το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) και οι  Στέγες...
Στην Ρόδο το νέο παράρτημα του Συνδέσμου Προστασίας για Παιδιά και ΑμεΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας