Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Νέο πρόγραμμα Διττής Εκπαίδευσης για το επάγγελμα Ζυθοποιού και Βυνοποιού

Νέο πρόγραμμα Διττής Εκπαίδευσης για το επάγγελμα Ζυθοποιού και Βυνοποιού

  • A-
  • A+
Συνεργασία της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, παρέχει τη δυνατότητα εκπαίδευσης και απόκτησης πιστοποίησης στο επάγγελμα του Ζυθοποιού και Βυνοποιού, μέσω ειδικού προγράμματος Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που εφαρμόζεται για 1η φορά για αυτό το επάγγελμα στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στις 10 Ιουνίου 2019 ξεκίνησε το τριετές πρόγραμμα εκπαίδευσης του Ζυθοποιού-Βυνοποιού, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης. Το πρόγραμμα παρέχει στους συμμετέχοντες όλες τις απαιτούμενες θεωρητικές γνώσεις, ενώ ταυτόχρονα γίνεται πρακτική εφαρμογή σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, σε μια ελληνική ζυθοποιία. Σημαντικό πλεονέκτημα για όσους παρακολουθούν το πρόγραμμα, αποτελεί το γεγονός ότι αμείβονται και ασφαλίζονται με τις πλήρεις νόμιμες αποδοχές.

Οι πρώτοι εκπαιδευόμενοι επελέγησαν μέσα από μια διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και επίσκεψης γνωριμίας στις εγκαταστάσεις παραγωγής της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, όπου και ενημερώθηκαν από εκπροσώπους της εταιρείας και του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το περιεχόμενο, τη δομή του και τις δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Το Πρόγραμμα Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο επάγγελμα του ζυθοποιού – βυνοποιού ακολουθεί πιστά τη δομή, τη διάρκεια και το περιεχόμενο του αντίστοιχου εκπαιδευτικού προγράμματος, που εφαρμόζεται στην Γερμανία. Η επιστήμη της ζυθοποιίας συνδυάζει γνωστικά αντικείμενα Χημείας, Τεχνολογίας Τροφίμων, Γεωπονίας και Μηχανικής.

Ο αριθμός θεωρητικών και εργαστηριακών ωρών στους τομείς μάθησης είναι 880 ώρες, ενώ ο αντίστοιχος για τις ώρες ενδοεπιχειρησιακής εκπαίδευσης στις μαθησιακές ενότητες πρακτικής για τη μετάδοση δεξιοτήτων, γνώσεων και ικανοτήτων είναι 5.840 ώρες. Με την ολοκλήρωση των τριών ετήσιων εκπαιδευτικών κύκλων, οι εκπαιδευόμενοι δίνουν γραπτές, προφορικές και πρακτικές εξετάσεις, προκειμένου να λάβουν πιστοποιητικό Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης αναγνωρισμένο από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK), που χορηγεί το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί, ώστε να μπορεί να υποδεχθεί εργαζόμενους και από άλλες ζυθοποιίες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στους χώρους της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης και να πραγματοποιήσουν την ενδοεπιχειρησιακή τους εκπαίδευση στις ζυθοποιίες που εργάζονται. Από την πρώτη στιγμή της εκπαίδευσής τους, όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πλήρη μισθό, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα (για παράδειγμα άδειες, δώρα, ασφάλιση).

Ο κλάδος της ζυθοποιίας είναι ένας εξαιρετικά δυναμικός κλάδος στην Ευρώπη, με περισσότερες από 9.000 ζυθοποιίες και 120.000 άμεσες θέσεις εργασίας. Η αναγνώριση της δυναμικής του από την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο αποτέλεσε το κίνητρο για τη δημιουργία του προγράμματος, με κυρίαρχο στόχο τη δημιουργία μίας νέας γενιάς Ελλήνων ζυθοποιών.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
“Zero Waste Beaches”: Η Coca-Cola συνεχίζει το πρόγραμμα “Zero Waste Future”… και στις παραλίες
Φέτος το καλοκαίρι, η Coca-Cola επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής του προγράμματος “Zero Waste Future”, που ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά από την πόλη...
“Zero Waste Beaches”: Η Coca-Cola συνεχίζει το πρόγραμμα “Zero Waste Future”… και στις παραλίες
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης αναδείχθηκε για άλλη μία χρονιά Διαμάντι της Ελληνικής Οικονομίας
Στη φετινή διοργάνωση του θεσμού συμμετείχαν περισσότερες από 10.000 επιχειρήσεις οι οποίες αξιολογήθηκαν από το επιτελείο της New Times και την...
Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης αναδείχθηκε για άλλη μία χρονιά Διαμάντι της Ελληνικής Οικονομίας
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
LE MONDE: Κάνε το πάθος σου πραγματικότητα και ζήσε τα όνειρά σου
Με αφορμή το LE MONDE BOOTCAMP που διοργάνωσε φέτος η σχολή LE MONDE, για πρώτη φορά, τυχεροί νέοι και νέες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά...
LE MONDE: Κάνε το πάθος σου πραγματικότητα και ζήσε τα όνειρά σου
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Μέχρι τις 31 Ιουλίου ισχύει το προνομιακό επιτόκιο 3% στην προθεσμιακή κατάθεση σε δολάρια ΗΠΑ για νέους πελάτες της HSBC
Οι ιδιώτες που θα επιλέξουν να ανοίξουν μέχρι τις 31 Ιουλίου προθεσμιακό λογαριασμό σε δολάρια στη μοναδική διεθνή τράπεζα που παρέχει υπηρεσίες...
Μέχρι τις 31 Ιουλίου ισχύει το προνομιακό επιτόκιο 3% στην προθεσμιακή κατάθεση σε δολάρια ΗΠΑ για νέους πελάτες της HSBC
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Forthnet: Ενημέρωση για την προστασία του καταναλωτικού κοινού
Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία συνιστά στους συνδρομητές της να μην απαντούν σε άγνωστα και κακόβουλα emails και SMS και να προχωρούν στην άμεση...
Forthnet: Ενημέρωση για την προστασία του καταναλωτικού κοινού

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας