Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Νέο πρόγραμμα Διττής Εκπαίδευσης για το επάγγελμα Ζυθοποιού και Βυνοποιού

Νέο πρόγραμμα Διττής Εκπαίδευσης για το επάγγελμα Ζυθοποιού και Βυνοποιού

  • A-
  • A+
Συνεργασία της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, παρέχει τη δυνατότητα εκπαίδευσης και απόκτησης πιστοποίησης στο επάγγελμα του Ζυθοποιού και Βυνοποιού, μέσω ειδικού προγράμματος Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που εφαρμόζεται για 1η φορά για αυτό το επάγγελμα στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στις 10 Ιουνίου 2019 ξεκίνησε το τριετές πρόγραμμα εκπαίδευσης του Ζυθοποιού-Βυνοποιού, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης. Το πρόγραμμα παρέχει στους συμμετέχοντες όλες τις απαιτούμενες θεωρητικές γνώσεις, ενώ ταυτόχρονα γίνεται πρακτική εφαρμογή σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, σε μια ελληνική ζυθοποιία. Σημαντικό πλεονέκτημα για όσους παρακολουθούν το πρόγραμμα, αποτελεί το γεγονός ότι αμείβονται και ασφαλίζονται με τις πλήρεις νόμιμες αποδοχές.

Οι πρώτοι εκπαιδευόμενοι επελέγησαν μέσα από μια διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και επίσκεψης γνωριμίας στις εγκαταστάσεις παραγωγής της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, όπου και ενημερώθηκαν από εκπροσώπους της εταιρείας και του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το περιεχόμενο, τη δομή του και τις δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Το Πρόγραμμα Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο επάγγελμα του ζυθοποιού – βυνοποιού ακολουθεί πιστά τη δομή, τη διάρκεια και το περιεχόμενο του αντίστοιχου εκπαιδευτικού προγράμματος, που εφαρμόζεται στην Γερμανία. Η επιστήμη της ζυθοποιίας συνδυάζει γνωστικά αντικείμενα Χημείας, Τεχνολογίας Τροφίμων, Γεωπονίας και Μηχανικής.

Ο αριθμός θεωρητικών και εργαστηριακών ωρών στους τομείς μάθησης είναι 880 ώρες, ενώ ο αντίστοιχος για τις ώρες ενδοεπιχειρησιακής εκπαίδευσης στις μαθησιακές ενότητες πρακτικής για τη μετάδοση δεξιοτήτων, γνώσεων και ικανοτήτων είναι 5.840 ώρες. Με την ολοκλήρωση των τριών ετήσιων εκπαιδευτικών κύκλων, οι εκπαιδευόμενοι δίνουν γραπτές, προφορικές και πρακτικές εξετάσεις, προκειμένου να λάβουν πιστοποιητικό Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης αναγνωρισμένο από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK), που χορηγεί το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί, ώστε να μπορεί να υποδεχθεί εργαζόμενους και από άλλες ζυθοποιίες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στους χώρους της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης και να πραγματοποιήσουν την ενδοεπιχειρησιακή τους εκπαίδευση στις ζυθοποιίες που εργάζονται. Από την πρώτη στιγμή της εκπαίδευσής τους, όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πλήρη μισθό, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα (για παράδειγμα άδειες, δώρα, ασφάλιση).

Ο κλάδος της ζυθοποιίας είναι ένας εξαιρετικά δυναμικός κλάδος στην Ευρώπη, με περισσότερες από 9.000 ζυθοποιίες και 120.000 άμεσες θέσεις εργασίας. Η αναγνώριση της δυναμικής του από την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο αποτέλεσε το κίνητρο για τη δημιουργία του προγράμματος, με κυρίαρχο στόχο τη δημιουργία μίας νέας γενιάς Ελλήνων ζυθοποιών.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Black Friday στο Πλαίσιο με εγγύηση χαμηλότερης τιμής σε όλες τις BF προσφορές
Αρχικά, κάθε λάτρης της τεχνολογίας –και όχι μόνο- θα ξέρει πως στο Πλαίσιο θα βρει εγγυημένα τη χαμηλότερη τιμή της αγοράς στις προσφορές Black...
Black Friday στο Πλαίσιο με εγγύηση χαμηλότερης τιμής σε όλες τις BF προσφορές
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Το παγωτό δωδώνη κερδίζει έδαφος και τον χειμώνα
Διατηρώντας, στρατηγικά, την ελληνική παράδοση και ακολουθώντας παράλληλα τις σύγχρονες τάσεις στη ζαχαροπλαστική – χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα...
Το παγωτό δωδώνη κερδίζει έδαφος και τον χειμώνα
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Η SWAROVSKI ζωντανεύει τη μαγεία των γιορτών με την εορταστική συλλογή της
Η Swarovski ζωντανεύει τη μαγεία των γιορτών με τη συλλογή της για την εορταστική περίοδο και την εκστρατεία που υμνεί την πολυδιάστατη φύση της...
Η SWAROVSKI ζωντανεύει τη μαγεία των γιορτών με την εορταστική συλλογή της
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Στο Φόρουμ Καινοτομίας και Τεχνολογίας με τίτλο «Η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης - Μία ελληνογερμανική συνεργασία», συμμετείχε η ΖΕΒ Α.Ε.Ε.Υ
Με γνώμονα την ελαχιστοποίηση του κινδύνου και μεγιστοποίηση της απόδοσης, η υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία της  ΖΕΒ ΑΕΕΥ, η οποία εκτελεί τη...
Στο Φόρουμ Καινοτομίας και Τεχνολογίας με τίτλο «Η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης - Μία ελληνογερμανική συνεργασία», συμμετείχε η ΖΕΒ Α.Ε.Ε.Υ
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Χρυσό για τη ΝΗΣΟΣ 7 ΜΠΟΦΟΡ στον Διεθνή Διαγωνισμό Μπύρας του Βελγίου
Χρυσό μετάλλιο για τη «ΝΗΣΟΣ 7 Μποφόρ» στην κατηγορία των «Baltic Porters», των Porters με υψηλό αλκοόλ, στο διαγωνισμό «Brussels Beer Challenge,...
Χρυσό για τη ΝΗΣΟΣ 7 ΜΠΟΦΟΡ στον Διεθνή Διαγωνισμό Μπύρας του Βελγίου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας