Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
180 εργαζόμενοι της L’Oréal Hellas ένωσαν τις δυνάμεις τους με το Make-A-Wish

Οι εργαζόμενοι της L'Oréal Hellas στην αναμνηστική φωτογραφία από την Ημέρα Εθελοντικής Προσφοράς της εταιρείας, «Citizen Day» μαζί με τους εθελοντές του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή-Ελλάδος)

180 εργαζόμενοι της L’Oréal Hellas ένωσαν τις δυνάμεις τους με το Make-A-Wish

  • A-
  • A+
Η L’Oréal Hellas πραγματοποίησε στις 14 Ιουνίου, την Ημέρα Εθελοντικής Προσφοράς «Citizen Day», μία ημέρα εθελοντισμού προς την κοινωνία, η οποία προσκαλεί τους εργαζόμενους να αφιερώσουν μία ολόκληρη εργάσιμη ημέρα για να υποστηρίξουν με την προσωπική τους συμμετοχή και ενέργεια το έργο κοινωνικών και περιβαλλοντικών οργανισμών ή ΜΚΟ. Φέτος είναι η 10η συνεχόμενη χρονιά που η L’Oréal Hellas διοργανώνει αυτή τη δράση.

Κάθε χρόνο ένας μεγάλος αριθμός υπαλλήλων συμμετέχει με ενθουσιασμό στην Ημέρα Εθελοντικής Προσφοράς. Το 2018, οι εργαζόμενοι υποστήριξαν το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή-Ελλάδος), προσφέροντας συνολικά 800 ώρες εθελοντικής εργασίας.

Φέτος, για 2η συνεχόμενη χρονιά περισσότεροι από 180 εργαζόμενοι της L’Oréal Hellas υποστήριξαν το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή-Ελλάδος) στο Citizen Day 2019 προετοιμάζοντας το ενημερωτικό υλικό του οργανισμού προς αποστολή στα σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Μέσα σε ένα κλίμα προσφοράς, αφοσίωσης και ομαδικής δουλειάς οι εργαζόμενοι συσκεύασαν 14.500 ενημερωτικές επιστολές που θα σταλθούν σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας και καταμέτρησαν 100.000 Αστέρια Ευχής, τα οποία στη συνέχεια θα φτάσουν σε κάθε γωνιά της χώρας. Χάρη στην πολύτιμη συνεισφορά τους, το πρόγραμμα ενημέρωσης σχολείων του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), θα φτάσει φέτος σε ακόμη περισσότερες πόλεις και σχολεία της Ελλάδας, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να γίνουν μέρος μιας μεγάλης αλυσίδας αγάπης και να χαρίσουν ένα πιο όμορφο μέλλον στα παιδιά που το χρειάζονται.

«Η πρωτοβουλία αυτή επιβεβαιώνει κάθε χρόνο την εξαιρετική δέσμευση και αλληλεγγύη των εργαζομένων μας προς τις τοπικές κοινότητες και τον κόσμο γύρω μας», δήλωσε σχετικά ο Mehdi Khoubbane, Γενικός Διευθυντής της L’Oréal Hellas. «Η Ημέρα Εθελοντικής Προσφοράς Citizen Day βρίσκεται στον πυρήνα της εταιρικής μας κουλτούρας και αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για όλους μας».

Η Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Γενική Διευθύντρια του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή-Ελλάδος) με την ολοκλήρωση των εργασιών δήλωσε «δεν υπάρχουν λόγια για τη L’ORÉAL και τους ανθρώπους της! Πίστεψαν στο έργο μας και σήμερα ζήσαμε μία από τις πιο όμορφες στιγμές μας μαζί τους. Πέρσι την ίδια ημέρα οργανώθηκαν 10 ευχές παιδιών και φέτος υποδεχθήκαμε το ένα από αυτά μεταμορφωμένο. Φέτος οργάνωσαν το υλικό για το Πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής βοηθώντας το έργο μας και με εθελοντική εργασία. Και αυτό είναι συγκινητικό και δείχνει τη δέσμευση της εταιρείας απέναντι στην κοινωνική προσφορά την οποία δεν εξαντλούν σε δωρεά ή δωρεές αλλά ενθαρρύνουν τους εργαζομένους τους να προσφέρουν εθελοντική εργασία κατά τη διάρκεια μίας εργάσιμης ημέρας. Ευχαριστούμε είναι η μόνη λέξη που αρμόζει με τονισμένο το κάθε γράμμα!»

Σε επίπεδο Ομίλου, η L’Oréal γιορτάζει επίσης τη 10η επέτειο του Citizen Day με πάνω από 1 εκατομμύριο ώρες εθελοντικής εργασίας

Με αφετηρία το 2010, η Ημέρα Εθελοντικής Προσφοράς έχει δώσει την ευκαιρία σε υπαλλήλους από περίπου 65 χώρες να προσφέρουν αθροιστικά πάνω από ένα εκατομμύριο ώρες εθελοντικής εργασίας σε εκατοντάδες Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς και τους ωφελούμενούς τους. Κάθε χρόνο, περίπου 30.000 υπάλληλοι συμμετέχουν σε διάφορες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης κατά τη διάρκεια της ημέρας Citizen Day.

«Προσπαθούμε να έχουμε ένα θετικό συλλογικό αντίκτυπο σε ανθρώπους που το χρειάζονται και αυτό αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για όλους τους υπαλλήλους των θυγατρικών μας σε όλο τον κόσμο», ανέφερε η Alexandra Palt, Επικεφαλής Εταιρικής Υπευθυνότητας της L’Oréal. «H L’Oréal θεωρεί υποχρέωσή της να παρέχει στους εργαζομένους της τα μέσα για να δρουν και να συμβάλλουν με ουσιαστική προσφορά, καθώς κάθε δράση είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις τρέχουσες κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες».

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Η «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» έκοψε πρώτη το νήμα στον 37ο Μαραθώνιο της Αθήνας
Χιλιάδες υποστηρικτές της πρωτοβουλίας του ΟΠΑΠ για την ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού»...
Η «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» έκοψε πρώτη το νήμα στον 37ο Μαραθώνιο της Αθήνας
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Amita Free: Η νέα απολαυστική σειρά χυμών με λιγότερες θερμίδες και χωρίς προσθήκη ζάχαρης
Η Amita Free, ο νέος απολαυστικός χυμός με λιγότερες θερμίδες*, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και με γλυκαντικό από το φυτό στέβια παρουσιάζει δύο ήδη...
Amita Free: Η νέα απολαυστική σειρά χυμών με λιγότερες θερμίδες και χωρίς προσθήκη ζάχαρης
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Το ΖΑΓΟΡΙ και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ενώνουν τις δυνάμεις τους για… «καλό»
Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ είναι συνοδοιπόρος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, το οποίο για 3η συνεχόμενη χρονιά συνεχίζει την εκπαιδευτική...
Το ΖΑΓΟΡΙ και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ενώνουν τις δυνάμεις τους για… «καλό»
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της Πλατφόρμας Κοινωνικής Δικτύωσης PLUGGY έρχεται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Ιστορικά και σύγχρονα μουσεία, κρυμμένα αξιοθέατα, διαφορετικές κουλτούρες, χρώματα και αρώματα και μία πλούσια ιστορία που μετρά αιώνες. Το ταξίδι...
Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της Πλατφόρμας Κοινωνικής Δικτύωσης PLUGGY έρχεται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Η Polyeco, η κορυφαία βιομηχανία διαχείρισης και αξιοποίησης αποβλήτων, στην ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ
Ειδικότερα, η Polyeco αποτελεί την πρώτη βιομηχανία ολοκληρωμένης διαχείρισης και αξιοποίησης αποβλήτων στην Ελλάδα, που λειτουργεί από το 2001 και...
Η Polyeco, η κορυφαία βιομηχανία διαχείρισης και αξιοποίησης αποβλήτων, στην ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Τα Sani Sensitive και η ΑΒ Βασιλόπουλος δίπλα στην Τρίτη Ηλικία με το κοινωνικό πρόγραμμα «Enter»
Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την προτροπή και εκπαίδευση των ατόμων Τρίτης Ηλικίας στην ψηφιακή εποχή σε συνεργασία με Δήμους και ΚΑΠΗ της...
Τα Sani Sensitive και η ΑΒ Βασιλόπουλος δίπλα στην Τρίτη Ηλικία με το κοινωνικό πρόγραμμα «Enter»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας