Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων είναι η Τετάρτη 26 Αυγούστου. Αυτό υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, όπως επίσης ότι η τελευταία ημέρα για την πληρωμή της δόσης του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα είναι η Δευτέρα 31 Αυγούστου.
Σημειώνει ακόμη ότι η εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης συνεπάγεται πρόστιμο 100 ευρώ για όσους δεν τηρούν βιβλία, ενώ προβλέπεται προσαύξηση φόρου 0,78% στο ποσό του φόρου για κάθε μήνα. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου, μέχρι τώρα έχει υποβληθεί το 70% των φορολογικών δηλώσεων.
Εν τω μεταξύ, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 μπορούν να υποβληθούν στην εφορία, ειδικά για το 2014, οι καταστάσεις που προβλέπεται να υποβάλλονται μαζί με την εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ.
Οπως διευκρινίζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, «για τη διευκόλυνση των πολιτών κατά την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων και ενόψει της κατάργησης της υποχρέωσης υποβολής εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ, οι καταστάσεις που προβλέπονταν να υποβάλλονται μαζί με την εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ (αγορές ή πωλήσεις), εφεξής υποβάλλονται στη φορολογική διοίκηση έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του έβδομου μήνα, του επόμενου ημερολογιακού έτους, από το έτος που έληξε η διαχειριστική περίοδος, δηλαδή για το 2014 μέχρι τις 31/07/2015.
Εξαιρετικά, κατά την πρώτη εφαρμογή, δεδομένου ότι η εγκύκλιος εκδόθηκε στις 10/07/2015, δίνεται η δυνατότητα στους υπόχρεους να τις υποβάλλουν έως και τις 30/09/2015».
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας