• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 8.6°C / 11.3°C
  2 BF
  70%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 6.4°C / 8.5°C
  5 BF
  54%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 7.0°C / 8.3°C
  4 BF
  80%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 2.9°C / 3.8°C
  2 BF
  79%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C 5.9°C / 8.0°C
  3 BF
  75%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 6.0°C / 7.6°C
  3 BF
  56%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  2°C 2.4°C / 4.0°C
  1 BF
  75%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 6.8°C / 6.8°C
  1 BF
  93%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 11.5°C / 11.8°C
  3 BF
  78%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 6.2°C / 7.9°C
  3 BF
  81%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 8.8°C / 12.4°C
  3 BF
  54%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 9.0°C / 9.0°C
  2 BF
  57%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 12.4°C / 12.4°C
  6 BF
  75%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 8.4°C
  3 BF
  81%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 9.5°C / 10.1°C
  1 BF
  72%
 • Ρόδος
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 8.8°C / 8.8°C
  3 BF
  87%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 7.5°C / 11.5°C
  0 BF
  65%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 5.3°C / 9.4°C
  2 BF
  54%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 7.5°C / 8.3°C
  4 BF
  66%
 • Καστοριά
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  2°C 2.2°C / 2.2°C
  2 BF
  89%

Το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.»

Τι λέει η εταιρεία για το εργατικό ατύχημα και τι απαντάει ο συντάκτης

 • A-
 • A+

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» έλαβε και δημοσιεύει εξώδικο διαμαρτυρία από την εταιρεία «AKFA ΕΜΠΟΡΙΑ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ IKE»:

Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στο φύλλο της Εφημερίδας των Συντακτών υπάρχει δημοσίευμα συντεταγμένο από τον δημοσιογράφο Τάσο Σαραντή, με τον πηχυαίο τίτλο «ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ» και υπότιτλο «Πέντε εργαζόμενοι της βιομηχανίας χημικών AKFA στην Αυλίδα Ευβοίας διακομίστηκαν προχτές στο νοσοκομείο, οι τρεις εκ των οποίων με αναπνευστικά προβλήματα - πιθανώς από αναθυμιάσεις - και ο ένας χειρουργήθηκε • Είχε προηγηθεί έντονη δυσοσμία από την προηγούμενη μέρα».

Στη συνέχεια, ανατρέχοντας στο πλήρες κείμενο του δημοσιεύματος, διαπιστώνουμε ότι το σύνολο των αναφερομένων σε αυτό κινούνται ακριβώς στο ίδιο πνεύμα με τον τίτλο του, ήτοι σε εσκεμμένη παραποίηση των πραγματικών γεγονότων, στην αναφορά πλήθους ανακριβειών και στη διασπορά ψευδών ειδήσεων με απώτερο σκοπό να πλήξουν την εταιρεία μας.

Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία μας, η οποία δραστηριοποιείται νόμιμα στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις από τον Οκτώβριο του έτους 2014, έχει αναθέσει τη συντήρηση των δεξαμενών που βρίσκονται στο χώρο σε εξωτερικό συνεργείο - εργολάβο, εξειδικευμένο στους καθαρισμούς δεξαμενών. Το συνεργείο αυτό διαθέτει εξειδικευμένα εργαλεία και μέσα για τον καθαρισμό και συντήρηση δεξαμενών και διαθέτει την εμπειρία και την τεχνογνωσία που απαιτεί μια τέτοια εργασία, αφού αποτελεί και επίσημο εξωτερικό συνεργάτη μεγάλων εταιρειών διακίνησης πετρελαιοειδών κ.λπ..

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας την 18/5/2016 και περί ώρα 10.30 περίπου, τρεις εργαζόμενοι που απασχολούνταν στον ανωτέρω εργολάβο (και άρα όχι εργαζόμενοι της εταιρείας μας), και εκτελούσαν εξωτερικό καθαρισμό μίας δεξαμενής σύμφωνα με τις εντολές που είχαν λάβει από τον εργοδότη τους, με δική τους πρωτοβουλία επιχείρησαν να εισέλθουν στο εσωτερικό της δεξαμενής προκειμένου να ελέγξουν τα σημεία σύνδεσης της σπείρας ψύξης.

Επειδή η συγκεκριμένη δεξαμενή δεν χρησιμοποιείτο, δεν υπήρχε παροχέτευση αέρα, με συνέπεια ο πρώτος εργαζόμενος που εισήλθε να χάσει τις αισθήσεις του, λόγω έλλειψης οξυγόνου. Ο δεύτερος που προσέτρεξε σε βοήθεια επίσης έχασε τις αισθήσεις του εξαιτίας του ίδιου λόγου και ο τρίτος αφού κάλεσε τους αρμόδιους υπαλλήλους της εταιρείας μας, εισήλθε εντός της δεξαμενής, χωρίς να αναμένει τη συνδρομή των τεχνικών μας, με αποτέλεσμα να χάσει επίσης προσωρινά τις αισθήσεις του.

Οι τεχνικοί μας φρόντισαν άμεσα για τη διοχέτευση αέρα εντός της δεξαμενής και οι τρεις παθόντες ανέκτησαν τις αισθήσεις τους και ανασύρθηκαν πάραυτα από τη δεξαμενή. Η εταιρεία μας που επιλήφθηκε άμεσα του συμβάντος, καθώς το περιστατικό συνέβη στον χώρο της, παρείχε με φιάλες οξυγόνου που διαθέτει, οξυγόνο στους εργαζόμενους του εργολάβου και ειδοποίησε ως όφειλε το ΕΚΑΒ. Νόμιμος εκπρόσωπός μας συνόδευσε τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Χαλκίδος όπου παρέμειναν για προληπτικούς λόγους, ενώ ενημερώθηκε ταυτόχρονα και η αστυνομία. Επίσης την ίδια κιόλας ημέρα διενεργήθηκε αυτοψία στον χώρο του ατυχήματος από την Επιθεώρηση Εργασίας.

Είναι λοιπόν προφανές ότι καμία έκρηξη δεν έλαβε χώρα, καμία διαρροή αερίων δεν υπήρξε, καμία δυσοσμία και το σημαντικότερο κανένας άνθρωπος δεν τραυματίστηκε ούτε βέβαια χειρουργήθηκε. Το συμβάν δε ουδέποτε απεκρύβη αλλά, αντίθετα, η ίδια η εταιρεία μας ενημέρωσε όλες τις αρμόδιες αρχές (έστω και αν δεν αφορούσε εργαζόμενους της).

Ολα δε τα ανωτέρω αποδεικνύονται από επίσημα δημόσια έγγραφα. Ο συντάκτης σας λοιπόν, ακόμη και αν είχε κάποια πληροφόρηση, όφειλε εκ του λειτουργήματός του να διασταυρώσει τα όσα του αναφέρθησαν, ώστε το δημοσίευμα να εξυπηρετούσε τον πραγματικό σκοπό του τύπου, ήτοι την αδέσμευτη και αντικειμενική πληροφόρηση του κοινού.

Περαιτέρω, στη συνέχεια του δημοσιεύματος αναφέρονται επί λέξει τα ακόλουθα: «...Σημειώνεται ότι τον περασμένο Αύγουστο έγινε προσωρινή άρση της άδειας λειτουργίας της AKFA, έπειτα από απόφαση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς δεν είχε καταθέσει την απαιτούμενη από τον νόμο περιβαλλοντική μελέτη. Εκτοτε, η βιομηχανία λειτουργεί με προσωρινή άδεια 6 μηνών και με την υποχρέωση κατάθεσης εντός του χρονικού διαστήματος της περιβαλλοντικής μελέτης».

Και αυτές οι αναφορές όμως είναι παντελώς ανακριβείς. Καμία άρση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας μας δεν έλαβε χώρα επειδή δήθεν δεν είχαμε καταθέσει την απαιτούμενη από τον Νόμο περιβαλλοντική μελέτη. Επίσης, η εταιρεία μας λειτουργεί σήμερα με κανονική, οριστική άδεια και όχι με προσωρινή άδεια 6 μηνών όπως ψευδώς αναφέρεται στο δημοσίευμά σας.

Για άλλη μία φορά, επιχειρείται η εν γνώσει σας διασπορά ψευδών ειδήσεων και η συκοφαντική μας δυσφήμηση με μοναδικό σκοπό να πληγεί η εικόνα της εταιρείας μας, αφού αυτή εμφανίζεται ως ένας φορέας που επιχειρεί να λειτουργήσει παρανόμως, και δη χωρίς να σέβεται τις προβλεπόμενες από τον Νόμο διαδικασίες.

Η εικόνα αυτή δε απέχει μακράν από την πραγματικότητα, δεδομένου ότι η εταιρεία μας από τη σύστασή της έχει αποδείξει ότι προχώρησε σε μία επένδυση ύψους πολλών εκατομμυρίων, σε μία περιοχή που μαστίζεται από την ανεργία, και σε μία εποχή που οι οικονομικές συγκυρίες δεν ευνοούν καμία επενδυτική προσπάθεια, επιχειρώντας την αναβίωση απαξιωμένων βιομηχανικών εγκαταστάσεων μέσω του εκσυγχρονισμού τους αλλά και της προσαρμογής τους στα πιο υψηλά στάνταρντ υγιεινής και ασφάλειας σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα.

Επιπλέον όχι μόνο δεν παραλείψαμε να υποβάλουμε περιβαλλοντική μελέτη, αλλά αντίθετα παράλληλα με τις ενέργειες εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων, συνεργαζόμαστε με κορυφαία ιδρύματα διεθνούς κύρους, τα οποία ελέγχουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη συμμόρφωσή μας με τους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 25 παρ. 3 του Συντάγματος και το άρθρο 281 ΑΚ, αλλά και το άρθρο 10 της από 4.11.1950 Διεθνούς Συμβάσεως της Ρώμης, όπως κυρώθηκε με τον Ν. 2329/1953 και Ν.Δ. 53/1974, τo δικαίωμα της ελευθεροτυπίας, όπως και της ελεύθερης δημοσιογραφίας, υπόκεινται στους περιορισμούς των νόμων με τους οποίους επιδιώκεται όχι να παρεμποδιστεί η ελευθεροτυπία και η ελεύθερη δημοσιογραφία, αλλά να προστατευτούν τα άτομα, τα νομικά πρόσωπα και το κοινωνικό σύνολο, από την καταχρηστική άσκηση του ως άνω συνταγματικού δικαιώματος. Οσο και αν τα όρια μεταξύ της ελευθεροτυπίας και της καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματός της είναι δυσδιάκριτα, προσδιορίζονται ωστόσο επαρκώς ως προς την προστασία της τιμής και της υπόληψης τρίτων.

Επειδή το δημοσίευμά σας παραποιεί εν γνώσει σας την πραγματικότητα, βασιζόμενο προφανώς σε πληροφορίες τρίτων που ουδέποτε διασταυρώθηκαν ούτε τεκμηριώθηκαν, προσβάλλει κατάφωρα τη φήμη της εταιρείας μας, πλήττοντας την εικόνα και την αξιοπιστία μας στις συναλλαγές μας με τους τρίτους.

Η διαμαρτυρία καταλήγει:

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την ανωτέρω παράνομη, προσβλητική για εμάς, συκοφαντική και αντικείμενη στα χρηστά ήθη συμπεριφορά σας.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να προβείτε άμεσα στην άρση της προσβολής που πραγματοποιήσατε μέσω του ανωτέρω δημοσιεύματος σε βάρος μας, ανακαλώντας άμεσα (και εντός των προβλεπομένων από την οικεία νομοθεσία προθεσμιών) το εν λόγω δημοσίευμα και δημοσιεύοντας την παρούσα τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας σας άλλως

ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα προβούμε σε κάθε προβλεπόμενη ενέργεια ενώπιον των αρμοδίων πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων αλλά και κάθε άλλης αρμόδιας αρχής για την προστασία των δικαιωμάτων μας και την αποκατάσταση πάσης φύσεως ζημίας που θέλαμε υποστούμε εξαιτίας της συμπεριφοράς σας.

Η απάντηση του συντάκτη

Η «Εφ.Συν.» μετέδωσε αρχικά την είδηση για το εργατικό ατύχημα που συνέβη στη χημική βιομηχανία AKFA την αμέσως επόμενη μέρα στην έντυπη έκδοσή της στις 20/5 με εκ των πραγμάτων περιορισμένη πληροφόρηση, δεδομένου ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για το συμβάν ούτε από την ίδια την εταιρεία, ούτε από τις αστυνομικές αρχές, ούτε από κάποια αρμόδια κρατική υπηρεσία.

Την ίδια μέρα, και καθώς η δημοσιογραφική έρευνα συνεχιζόταν, διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός των εργαζομένων που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ήταν 3 και ότι οι τραυματισμοί δεν επήλθαν έπειτα από έκρηξη όπως αρχικά είχε δημοσιευτεί. Ετσι, το ίδιο ρεπορτάζ αποκαταστάθηκε, όταν αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση efsyn.gr, καθώς μία μέρα μετά το συμβάν κανείς από τους προαναφερόμενους φορείς δεν είχε προβεί στην παραμικρή ανακοίνωση.

Συνεπώς, η απόκρυψη του περιστατικού εξακολουθούσε να υφίσταται. Μάλιστα, στην ηλεκτρονική ανάρτηση του ρεπορτάζ αναφέρθηκε χαρακτηριστικά: «Δεδομένων των συγκεχυμένων πληροφοριών που υπήρχαν λίγες ώρες μετά το εργατικό ατύχημα, κυρίως εξαιτίας της αποσιώπησης του ατυχήματος από τη διεύθυνση της εταιρείας, στο αντίστοιχο ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της «Εφ.Συν.» αναφέρθηκε ότι ο αριθμός των εργαζομένων που τραυματίστηκαν ήταν πέντε. Συγκεχυμένες εξακολουθούν να παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα, καθώς η εταιρεία επιχειρεί να υποβαθμίσει το γεγονός».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρείας, που δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε, τρεις εργαζόμενοι λιποθυμούσαν ο ένας μετά τον άλλο μπαίνοντας μέσα σε μια εγκαταλειμμένη δεξαμενή (όλοι με δική τους πρωτοβουλία!) και σώθηκαν χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των τεχνικών της εταιρείας. Μάλιστα, να προσθέσουμε εμείς, ότι στον έναν εξ αυτών έγιναν ράμματα στο πρόσωπο στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Εντούτοις, το ευτυχές γεγονός ότι οι τρεις εργαζόμενοι σώθηκαν σχεδόν την «τελευταία στιγμή», δεν μπορεί να αποχαρακτηρίσει το συμβάν από «σοβαρό εργατικό ατύχημα».

Εξάλλου, όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο της Επιθεώρησης Εργασίας ο ένας εκ των τριών εργαζομένων ήταν ανασφάλιστος με τη δικαιολογία ότι είχε πάει πρώτη μέρα στην εργασία, κάτι που, ακόμη κι αν αληθεύει, δεν αναιρεί την υποχρέωση να είναι αναγραμμένος στον Πίνακα Προσωπικού.

Στο εξώδικό της, η εταιρεία αναφέρει ότι οι τρεις εργαζόμενοι δεν ήταν δικοί της, καθώς απασχολούνταν σε εργολαβικό συνεργείο. Ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν αρκεί για να αποποιηθεί η εταιρεία τις όποιες ευθύνες της για το περιστατικό. Κι αυτό, διότι, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η εταιρεία που παρέχει τον χώρο εργασιών έχει επιπλέον και την ευθύνη για την εξασφάλιση της ασφάλειας και της υγείας εργαζομένων άλλων εταιρειών (παράγραφος 1 του άρθρου 42 του Νόμου 3850/2010), καθώς και την ευθύνη συντονισμού για την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας (σύμφωνα με την παράγραφο 9 του ίδιου άρθρου).

Σε ό,τι αφορά την άδεια λειτουργίας της εταιρείας, στο ρεπορτάζ δεν αναφέρθηκε ότι η εταιρεία «εμφανίζεται ως ένας φορέας που επιχειρεί να λειτουργήσει παρανόμως». Ωστόσο, η «Εφ.Συν.» έχει στη διάθεσή της απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ (αριθμ. 155/2015) που εκδόθηκε στις 14/7/2015, έπειτα από προσφυγή του Περιβαλλοντικού - Πολιτιστικού Συλλόγου ΓΑΙΑ και κατοίκων του Βαθέος Αυλίδας, με την οποία ανέστειλε την εκτέλεση απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας βάσει της οποίας χορηγήθηκε άδεια λειτουργίας στην εταιρεία. Λόγος για τον οποίο ο Αντιπεριφερειάρχης με νέα απόφαση στις 3/8/2015 προχώρησε στην προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της βιομηχανίας. Με άλλη απόφαση στις 18/9/2015 ο ίδιος ανακάλεσε τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας της επιχείρησης.

Αλλά και στις 23/2/2016 με απόφαση του πρόεδρου του Ε Τμήματος του ΣτΕ δόθηκε στην επιχείρηση προθεσμία 6 μηνών, προκειμένου να εφοδιαστεί με έγκριση περιβαλλοντικών όρων από την οποία να προκύπτει το ακριβές αντικείμενο των εργασιών της και ο χρησιμοποιούμενος μηχανολογικός και αποθηκευτικός εξοπλισμός. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η επιχείρηση δύναται σε αυτό το διάστημα να εξακολουθήσει τη λειτουργία της διαφορετικά θα έπρεπε να διακοπεί η λειτουργία της. Εξ ου και η σχετική αναφορά στο ρεπορτάζ για το ότι «η βιομηχανία λειτουργεί με προσωρινή άδεια 6 μηνών». Εάν η εταιρεία έχει εν τω μεταξύ προχωρήσει στην έγκριση περιβαλλοντικών όρων, καθώς η προθεσμία λήγει τον ερχόμενο Αύγουστο, αυτό δεν αναιρεί τα προαναφερόμενα.

Η «Εφ.Συν.» έχει στη διάθεσή της καταγγελίες συλλόγων και κατοίκων της περιοχής για την έντονη δυσοσμία που προκαλείται περιοδικά από τη λειτουργία της βιομηχανίας που, από τη «φύση» της ως χημική, κατατάσσεται στην «Περιβαλλοντική Κατηγορία Α1» («δραστηριότητες που ενδέχεται να προκαλέσουν πολύ σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον») και σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητά της βρίσκεται στην «Υψηλή» κατηγορία σε ό,τι αφορά τον «Βαθμό Οχλησης».

Για την όποια συμμόρφωσή της με τους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς, ίσως θα όφειλε να ενημερώσει πρώτιστα τους ταλαιπωρημένους από τη χρόνια βαριά βιομηχανική δραστηριότητα κατοίκους της περιοχής, αντί να στρέφεται εναντίον τους με μηνύσεις όταν τολμούν να την καταγγείλουν δημόσια για περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Τέλος, θα πρέπει να υπενθυμιστεί ότι η «Εφ.Συν.» έχει ιδιαίτερη… ευαισθησία σε ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων.

Τάσος Σαραντής

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Αλλος ένας τραυματίας κατέληξε
Επειτα από 15 μέρες νοσηλείας υπέκυψε στα τραύματά του ακόμη ένας από τους έξι εργαζόμενους που είχαν τραυματιστεί σοβαρά στο διυλιστήριο Ασπροπύργου των ΕΛΠΕ την Παρασκευή 8/5/2015, ενώ ένας ακόμη από τους...
Αλλος ένας τραυματίας κατέληξε
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Δύο τραυματίες από έκρηξη στη ΛΑΡΚΟ
Τύχη βουνό είχαν δύο εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, καθώς γλίτωσαν με ελαφρά εγκαύματα από έκρηξη που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στη Λάρυμνα νωρίς το βράδυ της Δευτέρας. Είχαν προσληφθεί στο...
Δύο τραυματίες από έκρηξη στη ΛΑΡΚΟ
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Και στον Ασπρόπυργο τίποτα δεν άλλαξε
Ούτε ο θάνατος 4 εργατών κατά το δυστύχημα του Μαΐου στα ΕΛ.ΠΕ. δεν στάθηκε αρκετός για να ανακόψει την εντατικοποίηση της εργασίας στα διυλιστήρια του ομίλου. Οι εργάτες συνεχίζουν να δουλεύουν εξαντλητικά...
Και στον Ασπρόπυργο τίποτα δεν άλλαξε
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Οταν η αλληλεγγύη βαφτίζεται... «οικειοθελής αποχώρηση»
Ο πρώην πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της κρατικής εταιρείας «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.», Σάκης Παπαδόπουλος, δεν δέχτηκε να επιστρέψει «κατ' εξαίρεση» στη δουλειά του από την εργασιακή εφεδρεία που είχε...
Οταν η αλληλεγγύη βαφτίζεται... «οικειοθελής αποχώρηση»
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Μετράμε νεκρούς, περιμένοντας το πόρισμα
Επιτακτικό πλέον είναι το αίτημα για πλήρη διερεύνηση της θανατηφόρας πυρκαγιάς στα διυλιστήρια των ΕΛ.ΠΕ. στον Ασπρόπυργο, καθώς δύο εργάτες (ο πρώτος μόνιμος εργαζόμενος και πατέρας δύο μικρών παιδιών και ο...
Μετράμε νεκρούς, περιμένοντας το πόρισμα
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Δεν εγκαταλείπουν το εργοστάσιο οι πρώην εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ.
Αποφασισμένοι να παραμείνουν στο χώρο του εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ. δηλώνουν οι εργαζόμενοι, καθώς τη Δευτέρα εξετάζεται το αίτημα για εκποίηση της ακίνητης περιουσίας από την σύνδικο της πτωχευμένης μητρικής...
Δεν εγκαταλείπουν το εργοστάσιο οι πρώην εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ.

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας