• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.4°C / 30.2°C
  0 BF
  44%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  26°C 22.8°C / 27.7°C
  2 BF
  55%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.2°C / 28.7°C
  2 BF
  64%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 24.2°C / 24.2°C
  1 BF
  45%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.6°C / 24.6°C
  3 BF
  70%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  23°C 21.2°C / 22.6°C
  1 BF
  72%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  21°C 19.0°C / 21.5°C
  1 BF
  60%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  28°C 28.2°C / 28.2°C
  1 BF
  38%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  26°C 23.8°C / 27.7°C
  1 BF
  53%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.0°C / 24.0°C
  1 BF
  61%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  20°C 20.2°C / 20.2°C
  2 BF
  79%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.7°C / 25.7°C
  2 BF
  82%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.8°C / 23.8°C
  1 BF
  52%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.7°C / 25.7°C
  1 BF
  61%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.6°C / 27.8°C
  1 BF
  53%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.2°C / 23.2°C
  3 BF
  56%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  27°C 23.8°C / 30.3°C
  0 BF
  40%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.6°C / 21.6°C
  1 BF
  77%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.0°C / 23.3°C
  2 BF
  84%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  0 BF
  72%

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για αυτεπάγγελτη μήνυση της Αστυνομίας.

Απολύθηκε επειδή έκανε απεργία, επαναπροσλήφθηκε και διώκεται ξανά!

 • A-
 • A+

Η συμμετοχή της σε κινητοποίηση του Σωματείου της τής κόστισε μία απόλυση και δύο δικαστικούς αγώνες στους οποίους μάλιστα έχει διττό ρόλο: της κατηγόρου και της κατηγορούμενης.

Τον Ιούλιο του 2009, το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων WIND (ΠΑΣΕ WIND) προχώρησε σε κινητοποιήσεις ενάντια στη μεταφορά της υπηρεσίας καταλόγου σε εργολαβική εταιρεία και στις απολύσεις που προωθούσε η γνωστή εταιρεία τηλεπικοινωνιών WIND.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στις 6 Αυγούστου 2009, έξω από το κτίριο της Λεωφόρου Αθηνών, όπου στεγάζονται το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πελατών και τα τεχνικά τμήματα της εταιρείας, συμμετείχε, μεταξύ πολλών άλλων, και η Ολγα Κολιούση, ενεργό μέλος του Σωματείου Εργαζομένων.

Την ίδια μέρα η εταιρεία προχώρησε στην απόλυσή της, με αποτέλεσμα η εργαζόμενη να προβεί σε σχετική καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, με τον φάκελο της υπόθεσης να καταλήγει στα χέρια του εισαγγελέα που κινήθηκε αυτεπάγγελτα για παραβίαση του νόμου 1264/82 «Για τον εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού κινήματος».

Μάρτυρας κατηγορίας ορίστηκε η Ολγα Κολιούση ενάντια στην τότε διευθύντρια προσωπικού και νομική υπεύθυνο της εταιρείας.

Το δικαστήριο που έγινε χθες (ύστερα από δύο αναβολές) αθώωσε την κατηγορούμενη γιατί στο μεταξύ η Ολγα Κολιούση επαναπροσλήφθηκε.

Να σημειώσουμε ότι η επαναπρόσληψη έγινε τον Σεπτέμβριο του 2009, ύστερα από κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από το ΠΑΣΕ WIND, με μαζική συμμετοχή τόσο από εργαζόμενους της εταιρείας όσο και αλληλέγγυους, με αποκορύφωμα τη μεγάλη απεργία στις 3 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

Πέντε χρόνια μετά τη συμμετοχή της Ολγας στις κινητοποιήσεις του Αυγούστου του 2009, ανασύρεται από το αρχείο καταγγελία σύμφωνα με την οποία η συνδικαλίστρια κατονομάζεται για χρήση βίας και παρεμπόδιση εργαζομένων να εισέλθουν στο κτίριο της εταιρείας.

«Εργαζόμενοι, που τη δεδομένη στιγμή κατείχαν θέσεις προϊσταμένων, κινήθηκαν εκ μέρους της εταιρείας και κατέθεσαν σε βάρος της Ολγας Κολιούση με σκοπό να διωχθεί, καθώς γνώριζαν τη συνδικαλιστική της δράση», δηλώνει στη «Εφ.Συν.» η Λιλιάνα Κυρίμη, μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων WIND. Η υπόθεση εκδικάζεται εξ αναβολής αύριο, στην Ευελπίδων, στο κτίριο 2, αίθουσα 4.

Την ίδια ώρα το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων WIND καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας στις 9 το πρωί έξω από την αίθουσα των δικαστηρίων.

Επικοινωνήσαμε με την εταιρεία η οποία τόνισε ότι πρόκειται για αυτεπάγγελτη μήνυση της Αστυνομίας και ότι δεν εμπλέκεται η ίδια με οποιονδήποτε τρόπο σε αυτή την δίωξη, ενώ πρόσθεσε ότι ελπίζει το δικαστήριο να έχει θετική εξέλιξη για την εργαζόμενη.

«Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind καταγγέλλει την εργοδοσία για την επανεκκίνηση συνδικαλιστικής δίωξης ενάντια στην εργαζομένη και μέλος του Δ.Σ. του σωματείου μας, Ολγας Κολιούση [...] Η δίωξή της αποτελεί ουσιαστικά επίθεση ενάντια στο σωματείο μας και έχει σκοπό να υπονομεύσει τη δράση και την ύπαρξή του, ιδιαίτερα ενόψει των αγώνων που έχει να δώσει για την προάσπιση των θέσεων εργασίας και της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
24ωρη απεργία στη CYTA
Σε αναβρασμό βρίσκεται ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών, με το Σωματείο Εργαζομένων στην CYTA Hellas να κηρύσσει για σήμερα 24ωρη απεργία με αφορμή την πρόσφατη πώληση της εταιρείας στη Vodafone που θέτει εν...
24ωρη απεργία στη CYTA
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
24ωρη απεργία σε Vodafone και Victus
Η κατάσταση για τους εργαζομένους στη Vodafone έχει φτάσει σε οριακά σημεία, καθώς η εταιρεία «έχει επιδοθεί σε μια συνολική, συντονισμένη και διαρκώς εντεινόμενη επίθεση στους εργαζομένους της», όπως...
24ωρη απεργία σε Vodafone και Victus
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Κοινό μέτωπο κατά των απολύσεων
Για συντονισμένη προσπάθεια χτυπήματος των συνδικαλιστικών ελευθεριών εκ μέρους της εργοδοσίας κάνει λόγο το Σωματείο Εργαζομένων Forthnet-Netmed, αναφερόμενο στις πρόσφατες απολύσεις εργαζομένων και...
Κοινό μέτωπο κατά των απολύσεων
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
24ωρη απεργία σε θυγατρική τους
«Η εταιρεία προσπαθεί να μειώσει το προσωπικό της απολύοντας εργαζομένους με πολλά χρόνια προϋπηρεσία, με τη δικαιολογία ότι καταργείται το αντικείμενο εργασίας τους, την ώρα που τους αντικαθιστά με...
24ωρη απεργία σε θυγατρική τους
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Οχι άλλη λιτότητα, όχι άλλες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας
​Σε γενική πανελλαδική απεργία καλούν αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενάντια στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας και το σύνολο των εργασιακών ζητημάτων, με αιχμή των ανακοινώσεων όλων των συνδικάτων το ενδεχόμενο...
Οχι άλλη λιτότητα, όχι άλλες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Δέκα άνεργοι για το κέρδος της εταιρείας
Η εργολαβική εταιρεία επικοινωνιακών κέντρων Teleperformance Hellas δεν ανανέωσε τις συμβάσεις δέκα εργαζόμενων στο τμήμα τεχνικής υποστήριξης σταθερής τηλεφωνίας της Wind με τη δικαιολογία ότι το τελευταίο...
Δέκα άνεργοι για το κέρδος της εταιρείας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας