• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  24°C 20.6°C / 26.3°C
  2 BF
  56%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 20.6°C / 24.0°C
  2 BF
  71%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 15.0°C / 22.1°C
  1 BF
  40%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 19.2°C
  1 BF
  82%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.9°C / 21.3°C
  0 BF
  83%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 21.0°C / 24.0°C
  1 BF
  74%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  20°C 18.7°C / 20.4°C
  2 BF
  49%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 20.1°C / 20.1°C
  2 BF
  38%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.8°C / 26.1°C
  3 BF
  40%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 20.7°C / 24.9°C
  1 BF
  65%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  21°C 18.8°C / 21.8°C
  1 BF
  83%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.6°C / 19.6°C
  2 BF
  85%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.6°C / 21.6°C
  1 BF
  49%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  23°C 20.9°C / 25.0°C
  0 BF
  58%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  24°C 16.5°C / 24.9°C
  0 BF
  54%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.8°C / 23.8°C
  4 BF
  57%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  20°C 18.8°C / 26.5°C
  0 BF
  63%
 • Καβάλα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  19°C 19.1°C / 19.1°C
  2 BF
  81%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 20.7°C / 23.3°C
  1 BF
  75%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 19.1°C / 19.1°C
  2 BF
  63%

Απέκρυψαν σοβαρό εργατικό ατύχημα

 • A-
 • A+

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε προχθές στη χημική βιομηχανία AKFA στο Βαθύ Αυλίδας στην Εύβοια το οποίο έχει αποσιωπηθεί από τη διεύθυνση της εταιρείας στην οποία ανήκει η επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», την Τετάρτη (18/5), λίγο πριν το μεσημέρι, υπό άγνωστες συνθήκες, τραυματίστηκαν τρεις εργαζόμενοι που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχαν θλάσεις, εκδορές και αναπνευστικά προβλήματα.

Ο ένας εκ των τριών εξακολουθεί να παραμένει στο νοσοκομείο, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε προσληφθεί στο δέρμα από άγνωστη χημική ουσία η ταυτότητα της οποίας δεν προσδιορίστηκε από τον υπεύθυνο του εργοστασίου που προσήλθε στο νοσοκομείο αμέσως μετά το ατύχημα.

Πριν από το συμβάν, είχε προηγηθεί έντονη δυσοσμία που έγινε αισθητή από τους κατοίκους της περιοχής τόσο κατά την ημέρα του δυστυχήματος, όσο και την προηγούμενη.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το αστυνομικό τμήμα Χαλκίδας υπάλληλοι του οποίου πήγαν στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας που εδρεύει στην Χαλκίδα καλείται να δώσει απαντήσεις τόσο για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα, όσο και για το αν ήταν ασφαλισμένοι οι εργαζόμενοι που τραυματίστηκαν ή αν εργαζόντουσαν παράνομα.

Επιπλέον, θα πρέπει να διαπιστώσει αν κάποιοι από τους εργαζόμενους ήταν υπάλληλοι της εταιρείας ή δούλευαν σε εργολάβο, καθώς και να ελέγξει αν ο μηχανικός ασφαλείας και ο ηλεκτρολόγος υπηρεσίας είχαν τα απαιτούμενα κατά το νόμο προσόντα ώστε να κατέχουν αυτές τις θέσεις.

Η βιομηχανία AKFA βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της πρώην ΙΝΤΕΡΚΕΜ, συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, που προχώρησε σε στάση πληρωμών του προσωπικού και κατέθεσε αίτηση πτώχευσης το 2012.

Το Σεπτέμβριο του 2014 τμήμα των ακινήτων και του εξοπλισμού της επιχείρησης πουλήθηκε με δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό στην εταιρεία AKFA ΕΜΠΟΡΙΑ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Ι.Κ.Ε.

Πρόκειται για εταιρεία παραγωγής πλαστικών ουσιών και εγκαταστάσεων αποθήκευσης και διακίνησης χημικών ουσιών.

Ως ιδιοκτήτες της AKFA φέρονται οι εταιρείες «Βιομηχανία Ρητινών Μεγάρων - Αναστάσιος Φάνης Α.Ε.» με ποσοστό συμμετοχής 50% και με ανάλογο ποσοστό η τουρκικών συμφερόντων ανώνυμη εταιρία «AK TAS DIS Ticaret Anonim Sirketi».

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Αύγουστο έγινε προσωρινή άρση της άδειας λειτουργίας της AKFA, έπειτα από απόφαση του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας, καθώς δεν είχε καταθέσει την απαιτούμενη από το νόμο περιβαλλοντική μελέτη.

Εκτοτε, η βιομηχανία λειτουργεί με προσωρινή άδεια 6 μηνών και με την υποχρέωση κατάθεσης εντός αυτού του χρονικού διαστήματος της περιβαλλοντικής μελέτης.

*Δεδομένων των συγκεχυμένων πληροφοριών που υπήρχαν λίγες ώρες μετά το εργατικό ατύχημα, κυρίως εξαιτίας της αποσιώπησης του ατυχήματος από τη διεύθυνση της εταιρείας, στο αντίστοιχο ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της «Εφ.Συν.» αναφέρθηκε ότι ο αριθμός των εργαζομένων που τραυματίστηκαν ήταν πέντε. Συγκεχυμένες εξακολουθούν να παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα, καθώς η εταιρεία επιχειρεί να υποβαθμίσει το γεγονός.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Τι λέει η εταιρεία για το εργατικό ατύχημα και τι απαντάει ο συντάκτης
Η «Εφημερίδα των Συντακτών» έλαβε και δημοσιεύει εξώδικο διαμαρτυρία από την εταιρεία «AKFA ΕΜΠΟΡΙΑ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ IKE»: Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στο φύλλο της Εφημερίδας των Συντακτών...
Τι λέει η εταιρεία για το εργατικό ατύχημα και τι απαντάει ο συντάκτης
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Στα εργοτάξια-κάτεργα της ΔΕΗ η ζωή είναι φτηνή
Τα μεροκάματα του τρόμου ζουν και βασιλεύουν στα εργοτάξια της ΔΕΗ. Ενα νέο ατύχημα συνέβη στα ορυχείο της Μαυροπηγής Κοζάνης, με έναν 38χρονο εργαζόμενο να νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος στο «Μποδοσάκειο»...
Στα εργοτάξια-κάτεργα της ΔΕΗ η ζωή είναι φτηνή
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Το μόνο «ανθρώπινο λάθος» ήταν το κυνήγι του κέρδους
Παρότι η διοίκηση έσπευσε να προσωποποιήσει τις ευθύνες σε εννιά διευθυντικά στελέχη της, τα αίτια του πολύνεκρου εργατικού δυστυχήματος στα ΕΛ.ΠΕ. εντοπίζονται στην πίεση να ολοκληρωθούν σε μικρότερο διάστημα...
Το μόνο «ανθρώπινο λάθος» ήταν το κυνήγι του κέρδους
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
«Εργοδοτικό έγκλημα»
Σε εντελώς ακάλυπτη δεξαμενή νερού έχασε χθες τη ζωή του 48χρονος εργάτης στη Χαλυβουργία Θεσσαλίας. «Δεν μιλάμε απλώς για βαρύτατες ευθύνες, αλλά για προμελετημένο εργοδοτικό έγκλημα», λέει στην «Εφ.Συν.» ο...
«Εργοδοτικό έγκλημα»
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Αίμα στα θεμέλια της «Αγια-Σοφιάς»
Με το αίμα ενός 60αχρονου εργάτη από την Αλβανία, του Τσαπολάρι Κότσο ή Κώστα, όπως τον φώναζαν οι συνάδελφοί του, βάφτηκε χθες το εργοτάξιο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, στη Φιλαδέλφεια. Το νέο στάδιο...
Αίμα στα θεμέλια της «Αγια-Σοφιάς»
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Λάρυμνα: κι άλλο εργατικό ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ
Αποτέλεσμα της κατάστασης που πολλάκις έχει καταγγελθεί -και θα αναδειχτεί και με τη σημερινή 24ωρη απεργία- χαρακτηρίζει το νέο εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα το Συνδικάτο Μετάλλου...
Λάρυμνα: κι άλλο εργατικό ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας