• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 21.2°C / 26.2°C
  1 BF
  69%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 20.7°C / 25.2°C
  4 BF
  66%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  24°C 21.5°C / 24.4°C
  0 BF
  74%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  1 BF
  94%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.9°C / 19.9°C
  1 BF
  77%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.0°C / 21.2°C
  2 BF
  82%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 16.4°C
  2 BF
  82%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  17°C 17.4°C / 17.4°C
  1 BF
  82%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.5°C / 21.9°C
  3 BF
  82%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.2°C / 21.2°C
  1 BF
  79%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.2°C / 24.8°C
  2 BF
  71%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  1 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.6°C / 24.6°C
  3 BF
  69%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.9°C / 20.7°C
  0 BF
  83%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  25°C 21.7°C / 24.5°C
  2 BF
  64%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.8°C / 24.9°C
  4 BF
  78%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.4°C / 24.3°C
  1 BF
  66%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  25°C 24.9°C / 24.9°C
  2 BF
  60%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.0°C / 24.7°C
  2 BF
  80%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 16.3°C / 16.3°C
  1 BF
  93%
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Τριμερείς συναντήσεις για Mega και Ηλεκτρονική την ερχόμενη εβδομάδα

 • A-
 • A+

Για την Πέμπτη 19 Μαΐου ορίστηκαν τριμερείς συναντήσεις μεταξύ εργοδοτών, εργαζομένων και υπουργείου Εργασίας για το Mega και την Ηλεκτρονική Αθηνών. Το υπουργείο, μετά τη δεύτερη αναβολή που πήρε η τριμερής συνάντηση για το Mega, καταγγέλλει την εργοδοσία του Mega ότι δεν τηρεί τη νομοθεσία μη ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για την εξέλιξη των δραστηριοτήτων της εταιρίας, την οικονομική κατάσταση και το μέλλον των εργασιακών σχέσεων.

«Στο πλευρό των εργαζομένων»

Στο πλευρό των εργαζομένων της «Ηλεκτρονικής Αθηνών» δηλώνει ότι βρίσκεται το υπουργείο Εργασίας, το οποίο έπειτα από συνάντηση που είχε εκπροσώπους τους, δεσμεύθηκε για την επίσπευση όλων των διαδικασιών από την πλευρά του ΟΑΕΔ ώστε να μην καθυστερήσει η υπαγωγή των εγκλωβισμένων εργαζομένων, όταν καταγγελθούν οι συμβάσεις τους, στο πεδίο προστασίας του Οργανισμού (επιδόματα ανεργίας).

Στη συνάντηση του γ.γ. του υπουργείου, Ανδρέα Νεφελούδη, με εκπροσώπους των «εγκλωβισμένων» εργαζομένων της Ηλεκτρονικής Αθηνών, τέθηκαν πολλά ζητήματα που αφορούν στην ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών, από την πλευρά της συνδίκου, για την πτωχευτική διαδικασία, της περιφρούρησης περιουσιακών στοιχείων της πτωχευμένης επιχείρησης και της αποτροπής νέων περίεργων πρωτοβουλιών που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην ικανοποίηση των «αυτονόητων» δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Επίσης, το υπουργείο Εργασίας μέσω του γενικού γραμματέα δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση της επεξεργασίας για την ένταξη αυτών των εργαζομένων σε προγράμματα ανακούφισης και υποστήριξης τους και για την εξέταση σε επόμενη φάση της προτεραιόποίησης της θέσης των εργαζομένων στην πτωχευτική διαδικασία. 

Επίσης ορίστηκε ότι την Πέμπτη 19 Μαΐου στις 11.00 θα συγκληθεί τριμερής συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των εργαζομένων, της συνδίκου της εταιρίας και εκπροσώπων της πτωχευμένης εταιρείας και της εταιρείας Σαραφίδης για να συζητηθούν όλα τα παραπάνω θέματα.

Νέα αναβολή για Mega

Μετά τη σημερινή άκαρπη τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ των εργαζομένων, της εργοδοσίας του Mega και του υπουργείου Εργασίας, νέα αναβολή πήρε η συνάντηση η οποία ορίστηκε να διεξαχθεί επίσης την Πέμπτη 19 Μαΐου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η «μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών, το μέλλον της εταιρίας και των εργαζομένων», αλλά όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από τη διαδικασία αποδείχθηκε ότι η εταιρία δεν τηρεί την εργατική νομοθεσία, που προβλέπει το ευρωπαϊκό δίκαιο (2002/14/ΕΚ) και η εθνική νομοθεσία (ΠΔ 240/2006) προς ενημέρωση και διαβούλευση της διοίκησης της εταιρίας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων αναφορικά με την εξέλιξη των δραστηριοτήτων της εταιρίας, την οικονομική της κατάσταση και το μέλλον της εργασίας και των εργασιακών σχέσεων.

Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι, «θέλοντας να εξασφαλίσει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, ζήτησε εκ νέου την αναβολή της τριμερούς διαδικασίας για την Πέμπτη 19/5/16, ακριβώς γιατί στις δύο άκαρπες συμφιλιωτικές συναντήσεις η εταιρία δεν παρέσχε και δεν προσκόμισε αξιόπιστα οικονομικά στοιχεία και πλάνο βιωσιμότητας, με συνέπεια να καθίσταται αβέβαιο το μέλλον της και επισφαλείς οι εργασιακές σχέσεις».

Επίσης, απαίτησε να προσκομιστούν τα ως άνω στοιχεία, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, στην επόμενη συνάντηση, η οποία θα είναι η τελευταία. «Σε αυτό δεσμεύτηκαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας», αναφέρει το υπουργείο Εργασίας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Ας ξεγελάσουμε την ανεργία μας και τα στατιστικά της!
Τα 5μηνα προγράμματα, τα voucher, «ωφελούμενοι» αντί εργαζομένων. Έρευνα για το πώς η στατιστική καταγραφή της ανεργίας και οι θέσεις μερικής απασχόλησης μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ-ΟΑΕΔ δημιουργούν εντυπώσεις...
Ας ξεγελάσουμε την ανεργία μας και τα στατιστικά της!
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
«Ανάσα» για τους εργαζομένους του Athens Ledra
​Ενα μικρό πρώτο βήμα για την αποκατάσταση των περίπου 150 εργαζομένων του Athens Ledra, που ανέστειλε αιφνιδιαστικά τη λειτουργία του την 1η Ιουνίου 2016, αποτελεί η υπογραφή της απόφασης για την καταβολή του...
«Ανάσα» για τους εργαζομένους του Athens Ledra
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Χριστούγεννα στην ανεργία
Ακόμη μία κινητοποίηση χθες από τους συμβασιούχους των προγραμμάτων της λεγόμενης Κοινωφελούς Εργασίας, οι οποίοι αναμένεται να έχουν πεταχτεί στον δρόμο μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου. Ζητούν παράταση των συμβάσεων,...
Χριστούγεννα στην ανεργία
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Χωρίς παράταση οι πενταμηνίτες
«Νομικά ανέφικτη» κρίθηκε η δυνατότητα παράτασης των πεντάμηνων συμβάσεων του τρέχοντος προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας, όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο συνάντησης της αν. υπουργού, Ράνιας Αντωνοπούλου, με...
Χωρίς παράταση οι πενταμηνίτες
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Και οι πενταμηνίτες έχουν δικαιώματα
Σε μια πρώτη κίνηση στην κατεύθυνση εναρμόνισης των δικαιωμάτων στη χορήγηση αδειών των απασχολουμένων με την κείμενη εργασιακή νομοθεσία προέβη το υπουργείο Εργασίας. Με εγκύκλιό της η γ. γ. Διαχείρισης...
Και οι πενταμηνίτες έχουν δικαιώματα
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Μια πρώτη νίκη για τους «ωφελούμενους»
Το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα υιοθέτησε και υπερψήφισε πρόταση-ψήφισμα του Σωματείου Εργαζομένων, αποφασίζοντας τη χορήγηση κανονικών, γονικών και αναρρωτικών αδειών στους «ωφελούμενους»-ανέργους και...
Μια πρώτη νίκη για τους «ωφελούμενους»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας