• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 12.3°C / 14.8°C
  3 BF
  49%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 10.1°C / 13.1°C
  1 BF
  40%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 10.0°C / 13.7°C
  2 BF
  69%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 10.9°C
  1 BF
  50%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 11.9°C / 11.9°C
  3 BF
  50%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 9.6°C / 14.0°C
  1 BF
  51%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 10.4°C / 10.4°C
  3 BF
  30%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 12.4°C / 12.4°C
  1 BF
  74%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.3°C / 14.9°C
  4 BF
  59%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  2 BF
  58%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.8°C / 14.4°C
  3 BF
  46%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  2 BF
  43%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 13.9°C
  3 BF
  62%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  12°C 12.3°C / 12.3°C
  1 BF
  54%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  10°C 10.1°C / 14.5°C
  1 BF
  70%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.8°C / 12.8°C
  4 BF
  54%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  15°C 12.5°C / 15.0°C
  0 BF
  35%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 12.1°C / 12.3°C
  2 BF
  55%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 10.3°C / 11.7°C
  2 BF
  61%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 7.0°C / 7.0°C
  3 BF
  59%

Η μεγάλη κινητοποίηση των συμβασιούχων της λεγόμενης Κοινωφελούς Εργασίας, με την κάλυψη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, έγινε με κύριο αίτημα την πρόσληψή τους με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας

ΕΦ.ΣΥΝ./ ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Αντί σταθερής εργασίας, υποσχέσεις για παράταση

 • A-
 • A+

Τη δέσμευση ότι θα συνομιλήσει με τα συναρμόδια υπουργεία και την ΚΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθεί η επέκταση της διάρκειας της εργασίας των συμβασιούχων της λεγόμενης Κοινωφελούς Εργασίας παρείχε η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, στους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η συνάντηση έγινε χθες, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε έξω από το υπουργείο.

Οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνης διάρκειας προγράμματα και οι συνάδελφοί τους, μόνιμοι δημοτικοί υπάλληλοι, κινητοποιήθηκαν διεκδικώντας την πρόσληψη των «ωφελούμενων» με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας και την άρση της μνημονιακής απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, καθώς και το τέλος των προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξεταστεί η τρίμηνη παράταση των προγραμμάτων. Ενημέρωση για τα αποτελέσματα των επαφών της υπουργού θα παρασχεθεί στην ΠΟΕ-ΟΤΑ μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Οι περίπου 33.000 πεντάμηνες συμβάσεις της Κοινωφελούς ολοκληρώνονται στο τέλος του έτους και ως εκ τούτου θα επανέλθουν τα τεράστια κενά στους δήμους, σύμφωνα με την Ομοσπονδία.

Η κ. Αντωνοπούλου υπενθύμισε στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι επιδίωξη του υπουργείου είναι το επόμενο πρόγραμμα, εντός του 2016, για 100.000 ανέργους, να έχει οκτάμηνη διάρκεια.

Τροποποιήσεις

Ενημέρωσε, δε, ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι τροποποιήσεις στο νομικό πλαίσιο που διέπει την Κοινωφελή, με τις οποίες αποσαφηνίζονται πλήρως τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι σε ορισμένους δήμους, παρά τις εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί, εξακολουθούν τα φαινόμενα εκμετάλλευσης των συμβασιούχων.

Ως προς το θέμα της καθυστέρησης στην απόδοση ενσήμων στους «πενταμηνίτες», ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, υποσχέθηκε ότι, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και το ΙΚΑ, θα βρεθεί σύντομα λύση.

«Οχι στα 5μηνα της ανεργίας. Οχι στον εργασιακό μεσαίωνα», έγραφε ένα από τα πανό των λίγο περισσότερων από 1.000 συμμετεχόντων στην κινητοποίηση, οι οποίοι διεκδικούν «μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους», όπως τονιζόταν σε άλλο πανό.

Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά την άλλη εβδομάδα θα προκηρυχθεί νέα, πανελλαδική αυτή τη φορά κινητοποίηση των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, με αίτημα το τέλος των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Χριστούγεννα στην ανεργία
Ακόμη μία κινητοποίηση χθες από τους συμβασιούχους των προγραμμάτων της λεγόμενης Κοινωφελούς Εργασίας, οι οποίοι αναμένεται να έχουν πεταχτεί στον δρόμο μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου. Ζητούν παράταση των συμβάσεων,...
Χριστούγεννα στην ανεργία
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Χωρίς παράταση οι πενταμηνίτες
«Νομικά ανέφικτη» κρίθηκε η δυνατότητα παράτασης των πεντάμηνων συμβάσεων του τρέχοντος προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας, όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο συνάντησης της αν. υπουργού, Ράνιας Αντωνοπούλου, με...
Χωρίς παράταση οι πενταμηνίτες
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Μια πρώτη νίκη για τους «ωφελούμενους»
Το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα υιοθέτησε και υπερψήφισε πρόταση-ψήφισμα του Σωματείου Εργαζομένων, αποφασίζοντας τη χορήγηση κανονικών, γονικών και αναρρωτικών αδειών στους «ωφελούμενους»-ανέργους και...
Μια πρώτη νίκη για τους «ωφελούμενους»
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
52.000 ασπιρίνες κατά της ανεργίας
Θέμα λίγων ημερών αποτελεί το «ξεπάγωμα» των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, μέσω των οποίων θα στελεχωθούν φορείς του Δημοσίου. Οι σχετικές προκηρύξεις αναμένεται να εκδοθούν σε δύο χρονικές φάσεις. Η...
52.000 ασπιρίνες κατά της ανεργίας
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Ονειρο ήταν και πάει
Οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα των ΟΤΑ κινδυνεύουν να βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας, αφού η πολυπόθητη μονιμοποίησή τους περνά τελικά από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, στον οποίο θα...
Ονειρο ήταν και πάει
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Σκουρλέτης προς ΟΤΑ: Εφαρμόστε τον νόμο για τους εργαζομένους στην καθαριότητα
Σε αυστηρή δήλωσή του και σε συνέχεια της διευκρινιστικής εγκυκλίου με την οποία αίρονται όσες αμφισβητήσεις προέκυψαν για το ζήτημα, ο Π. Σκουρλέτης επαναλαμβάνει ουσιαστικά ότι όσα προσκόμματα τέθηκαν για...
Σκουρλέτης προς ΟΤΑ: Εφαρμόστε τον νόμο για τους εργαζομένους στην καθαριότητα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας