• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 18.6°C / 23.1°C
  1 BF
  67%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 18.7°C / 21.4°C
  2 BF
  69%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  20°C 17.0°C / 20.5°C
  1 BF
  70%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 13.9°C / 16.6°C
  1 BF
  86%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.9°C / 18.9°C
  3 BF
  72%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  19°C 16.0°C / 19.3°C
  1 BF
  67%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 12.4°C / 15.6°C
  2 BF
  82%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 18.5°C / 18.5°C
  1 BF
  72%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 19.1°C / 19.9°C
  2 BF
  88%
 • Μυτιλήνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  19°C 19.0°C / 19.0°C
  2 BF
  80%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  20°C 20.4°C / 22.2°C
  1 BF
  64%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 20.1°C / 20.1°C
  2 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  2 BF
  75%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 17.3°C
  0 BF
  77%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 14.5°C / 14.5°C
  1 BF
  72%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 21.6°C / 21.8°C
  3 BF
  92%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 17.8°C / 22.7°C
  0 BF
  60%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  21°C 21.0°C / 21.0°C
  1 BF
  73%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  19°C 17.7°C / 20.0°C
  2 BF
  97%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 14.1°C / 14.1°C
  1 BF
  84%
EUROKINISSI

Καμία κυβερνητική δέσμευση, παρά τη δυναμική κινητοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

 • A-
 • A+
Οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι δεν έλαβαν καμιά ουσιαστική απάντηση από τον Στ. Πέτσα για τα αιτήματά τους, που περιλαμβάνουν προσλήψεις στους ΟΤΑ και μονιμοποίηση προσωπικού που εργάζεται με συμβάσεις.

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα είχε σήμερα επιτροπή εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά τη συγκέντρωση και πορεία που προηγήθηκε, και εν μέσω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που είχε εξαγγείλει η Ομοσπονδία.

Οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ τόνισαν ότι δεν έλαβαν καμιά ουσιαστική απάντηση (και βεβαίως, καμία δέσμευση) από τον κ. Πέτσα για τα αιτήματά τους, τα οποία είναι τα εξής: 

Μόνιμες προσλήψεις στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΤΑ τόνισαν ότι «δεν πάει άλλο» με την υποστελέχωση και ότι πρέπει να γίνει άνοιγμα των προσλήψεων, ειδικά στις ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες (καθαριότητα, πράσινο, ηλεκτροφωτισμός κ.ά). Οι εργαζόμενοι επισήμαναν ότι ακόμα και την περίοδο των ελέγχων από την τρόικα, είχαν επιτραπεί οι προσλήψεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίας, καθώς δεν προκαλούσαν κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό (σε αντίθεση με σήμερα που έχουν απαγορευτεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη).

Να μονιμοποιηθεί το προσωπικό που εργάζεται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στους ΟΤΑ. Α' Βαθμού (εργαζόμενοι COVID-19, εργαζόμενοι ΕΣΠΑ που απασχολούνται σε Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, Κοινωνικές Δομές, εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» που έμειναν εκτός εργασίας, Σχολικές Καθαρίστριες, εργαζόμενοι που απασχολούνται συνεχόμενα σε εντολή δικαστικών αποφάσεων και στα Προγράμματα Άθλησης για Όλους κ.ά.).

Να σταματήσει το φαινόμενο που έχει εμφανιστεί με τους αναπτυξιακούς οργανισμούς των ΟΤΑ, όπου όπως καταγγέλλουν, οι οποίοι λειτουργούν με καθεστώς αδιαφάνειας προς όφελος ιδιωτών.

Να αρθεί η διάταξη του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη για υποχρεωτική άσκηση ένδικων μέσων από τους ΟΤΑ απέναντι στις εργασιακές διεκδικήσεις. Με το υφιστάμενο καθεστώς –όπως εξηγούν οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ– «όταν υπάρχει μια δικαστική διένεξη ενός εργολάβου με έναν δήμο, ο δήμος μπορεί μπορεί να προχωρήσει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό ή να μην κάνει έφεση, ενώ σε περίπτωση προσφυγών εργαζομένων (είτε για εργασιακά είτε για μισθολογικά θέματα) δεν αρκούν ούτε τα ευρωπαϊκά δικαστήρια».

EUROKINISSI

Εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ είχαν συνάντηση και με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρη Παπαστεργίου, στον οποίο έθεσαν τα παραπάνω αιτήματα. Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ ζήτησαν από τους δημάρχους να οριστεί, ως το τέλος του μήνα, μια ημέρα πανελλαδικής διεκδίκησης, όπου οι δήμαρχοι θα κλείσουν τους δήμους, ζητώντας οικονομική ενίσχυση για τη λειτουργία των δήμων, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση εργαζομένων που δουλεύουν με συμβάσεις εδώ και πολύ καιρό στους ΟΤΑ.

► Κάποιες χιλιάδες εργαζομένων συμμετείχαν στη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη, καθώς και στην πορεία διαμαρτυρίας που ακολούθησε προς το υπουργείο Εσωτερικών και προς τα γραφεία της ΚΕΔΕ. Οι συνδικαλιστές κάνουν λόγο για μαζική κινητοποίηση, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι όταν η κεφαλή της πορείας ήταν στην πλατεία Ομόνοιας ή ουρά ήταν στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
«Κρυφτούλι» Βορίδη με τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Άφαντος, με τους διαδηλωτές να τον αναζητούν στη Βουλή, στο υπουργείο, ακόμη και στην πλατεία Κολωνακίου, όπου φαίνεται να εθεάθη για... καφέ ● Προκλητική και παραπλανητική η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ.
«Κρυφτούλι» Βορίδη με τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
24ωρη απεργία ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 24 Μαΐου
Απεργιακή συγκέντρωση στις 10.00 της ίδιας ημέρας έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, από όπου θα ξεκινήσει πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών και τα γραφεία της ΚΕΔΕ.
24ωρη απεργία ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 24 Μαΐου
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Καταγγέλλουν μεθόδευση για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας
Η πρώτη μαζική απάντηση στην προσπάθεια πλήρους ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας στον Δήμο Θερμαϊκού έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια δίνεται σήμερα με την τετράωρη στάση εργασίας (9 π.μ.-1...
Καταγγέλλουν μεθόδευση για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις για να μη ριχτούν στα... σκουπίδια
Επειτα από τη μαζική χθεσινή πορεία, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα επεκτείνουν τους αποκλεισμούς από τα αμαξοστάσια στους ΧΥΤΑ, απέχουν από την εργασία το Σαββατοκύριακο, κηρύσσουν στάσεις και...
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις για να μη ριχτούν στα... σκουπίδια
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Σήμερα οι αποφάσεις για ένα... θερμό καλοκαίρι
Καθοριστική για τις περαιτέρω εξελίξεις στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στον απόηχο των διαφαινόμενων απολύσεων 10.000 συμβασιούχων εργατών καθαριότητας, καθίσταται η σημερινή ημέρα, οπότε αφενός οι...
Σήμερα οι αποφάσεις για ένα... θερμό καλοκαίρι
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Καταλήψεις δημαρχείων προγραμματίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Τετράωρες καταλήψεις δημαρχείων προγραμματίζει για την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου η ΠΟΕ-ΟΤΑ στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό. Επίσης, καλεί σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.
Καταλήψεις δημαρχείων προγραμματίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας