• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  5°C 0.6°C / 6.2°C
  1 BF
  65%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  1°C -1.4°C / 3.5°C
  0 BF
  64%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  2°C 0.0°C / 6.2°C
  0 BF
  63%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  -4°C -4.1°C / 0.3°C
  0 BF
  86%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  -1°C -1.1°C / -1.1°C
  2 BF
  80%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  2°C -2.0°C / 3.2°C
  2 BF
  68%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  -4°C -4.6°C / -0.4°C
  2 BF
  68%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  1°C 0.6°C / 3.6°C
  1 BF
  74%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 4.9°C / 7.5°C
  3 BF
  80%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  0°C -0.1°C / -0.1°C
  2 BF
  65%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  7°C 7.2°C / 8.5°C
  3 BF
  57%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  3°C 3.5°C / 3.5°C
  3 BF
  58%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  9°C 8.7°C / 8.7°C
  2 BF
  67%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  -3°C -5.1°C / -0.7°C
  0 BF
  76%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  1°C -1.5°C / 2.3°C
  1 BF
  83%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  7°C 2.8°C / 7.8°C
  2 BF
  46%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  4°C 0.8°C / 6.4°C
  1 BF
  81%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 3.8°C / 3.8°C
  1 BF
  60%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  2°C -2.3°C / 3.6°C
  1 BF
  67%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  -4°C -4.2°C / -4.2°C
  2 BF
  78%

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ

 • A-
 • A+

Με ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι του «Κοινωφελούς μη Κερδοσκοπικού σωματείου Τηλεειδοποίησης & Βοήθειας στο Σπίτι- ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ -SILVER ALERT» καταγγέλλουν πως ακόμα δεν έχουν καταβληθεί οι μισθοί που δικαιούνται, ενώ δηλώνουν ανυποχώρητοι τονίζοντας πως «δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε κανέναν εκβιασμό».

Στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα, υπογραμμίζουν πως «θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το οφειλόμενα στο σύνολό τους και καλούμε κάθε συνάδελφο που βρίσκεται στη θέση μας, είτε εργάζεται σε ΜΚΟ είτε σε οποιονδήποτε εργοδότη, να πράξει το ίδιο».

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

του «Κοινωφελούς μη Κερδοσκοπικού σωματείου Τηλεειδοποίησης & Βοήθειας στο Σπίτι- ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ»

Όντας απλήρωτοι επί τρείς μήνες και χωρίς καμία δέσμευση από τον εργοδότη μας για τον χρόνο καταβολής των δεδουλευμένων μας, αναγκαστήκαμε τον Οκτώβριο του 2021 να προχωρήσουμε σε επίσχεση εργασίας, με όλες τις νόμιμες διατυπώσεις και αφού τον είχαμε προειδοποιήσει νωρίτερα, δίνοντάς του εύλογο χρονικό περιθώριο για την εξόφληση. Η απόφασή μας πάρθηκε επειδή είχαμε φτάσει σε οριακό σημείο εξυπηρέτησης ακόμη και των βασικών βιοτικών αναγκών μας και αφού είχαμε εξαντλήσει όλα τα αποθέματα υπομονής. Ούτε μετά την επίσχεση, όμως, λάβαμε τα οφειλόμενα.

Φτάνει Δεκέμβριος και, αντί να λάβουμε το πολυαναμενόμενο δώρο Χριστουγέννων, λάβαμε ένα τηλεφώνημα από τον εργοδότη, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι ούτε αυτό θα μας καταβαλλόταν στην ώρα του. Έτσι, υποβάλαμε τη σχετική μήνυση και, επιπλέον, καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, με αντικείμενο τη μη καταβολή του δώρου και σειρά άλλων παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας (απλήρωτη εργασία κατά τις νύχτες, τις Κυριακές και τις αργίες, υπερβάσεις ωραρίου, αδήλωτη εργασία, απασχόληση με ψευδεπίγραφη σύμβαση έργου κ.λπ.).

Και ενώ μετά από αυτά είχαμε την ελπίδα ότι ο εργοδότης θα συμμορφωνόταν με τις υποχρεώσεις του, στις 28 Δεκεμβρίου μας κοινοποίησε εξώδικο, με το οποίο για πρώτη φορά αμφισβήτησε τη νομιμότητα της επίσχεσης, δυόμισι μήνες μετά την άσκησή της, με αβάσιμους και ανακριβείς ισχυρισμούς. Με το εξώδικο αυτό μας δήλωσε με θράσος ότι μας δίνει περιθώριο μιας ημέρας για να επιστρέψουμε στην εργασία μας, χωρίς μέχρι τότε να μας έχει καταβάλει τα οφειλόμενα, προειδοποιώντας μας ότι, σε αντίθεση περίπτωση, θα θεωρούσε τη συμπεριφορά μας ως «οικειοθελή αποχώρηση». Τελικά, την επόμενη ημέρα κατατέθηκαν στους λογαριασμούς μας τα δεδουλευμένα τριών μηνών και το δώρο Χριστουγέννων, όχι όμως οι μισθοί που δικαιούμαστε σύμφωνα με τον νόμο για το χρονικό διάστημα της επίσχεσης.

Στην προκλητική αυτή προειδοποίηση για, ουσιαστικά, απόλυση χωρίς αποζημίωση (με την πολυφορεμένη μέθοδο της δήθεν «οικειοθελούς απόλυσης»), απαντήσαμε όπως έπρεπε, αρνούμενοι να διακόψουμε την επίσχεση και να επιστρέψουμε στην εργασία μας, μέχρι να μας καταβληθούν τα οφειλόμενα.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η εργοδοσία δεν έχει υλοποιήσει την απειλή της. Δεν ξέρουμε αν θα το κάνει ή όχι. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε κανέναν εκβιασμό και δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω. Θα  συνεχίσουμε να διεκδικούμε το οφειλόμενα στο σύνολό τους και καλούμε κάθε συνάδελφο που βρίσκεται στη θέση μας, είτε εργάζεται σε ΜΚΟ είτε σε οποιονδήποτε εργοδότη, να πράξει το ίδιο.

Ευχαριστούμε όσους στηρίζουν με οποιονδήποτε τρόπο τον αγώνα μας. 

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
«Δεν εκβιαζόμαστε», λένε οι εν επισχέσει εργαζόμενοι στο Silver Alert
Από τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς, ουδέν νεώτερον για τους έξι εργαζόμενους στην πλατφόρμα αναζήτησης εξαφανισμένων Silver Alert, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τον περασμένο Οκτώβριο, διεκδικώντας...
«Δεν εκβιαζόμαστε», λένε οι εν επισχέσει εργαζόμενοι στο Silver Alert
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Εργοδότες οι Uber & Deliveroo
Ήδη οι μεγάλες πολυεθνικές ψηφιακές πλατφόρμες παροχής υπηρεσιών αποτυγχάνουν στα τεστ της Ε.Ε. για τη διατήρηση του προσωπικού τους ως αυτοαπασχολούμενου.
Εργοδότες οι Uber & Deliveroo
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Εργασιακή μελαγχολία
Ερευνα της ManPower δείχνει ότι η πλειονότητα των εργαζομένων στη χώρα μας -όχι μόνο όσοι βρίσκονται σε καθεστώς τηλεργασίας- αισθάνεται ανησυχία, στρες και φόβο. Τι αποκρύπτεται για το «έλλειμμα ταλέντων».
Εργασιακή μελαγχολία
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Πώς αμείβεται η εργασία την ημέρα του Αγίου Πνεύματος
Διευκρινίσεις για το πώς αμείβονται οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα για τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 που συμπίπτει φέτος με την εορτή του Αγίου Πνεύματος, δίνει η ΓΣΕΕ μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων &...
Πώς αμείβεται η εργασία την ημέρα του Αγίου Πνεύματος

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας