Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ανανέωση των συμβάσεών τους ζητούν πτυχιούχοι αντιμέτωποι πάλι με την ανεργία
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ανανέωση των συμβάσεών τους ζητούν πτυχιούχοι αντιμέτωποι πάλι με την ανεργία

  • A-
  • A+

Την ανανέωση των συμβάσεων τους, καθώς πολλές απ' αυτές έχουν ήδη λήξει κι άλλες λήγουν προσεχώς, ζητούν χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, μέσω προγράμματος απασχόλησης για 5.500 πτυχιούχους που προκηρύχθηκε το 2018.

Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, την ηγεσία των υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών αλλά και του ΟΑΕΔ, το Πανελλήνιο Πρωτοβάθμιο Συνδικαλιστικό Σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Ειδικού Προγράμματος Πτυχιούχων στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα», που εδρεύει στην Κομοτηνή, ζητά εκτός από ανανέωση των συμμβάσεων και μοριοδότηση σε περίπτωση προκήρυξης μόνιμων θέσεων ή διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ.

Επιπλέον, ζητούν ακρόαση από την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου και επισημαίνουν την διάθεσή τους για προσφορά στο έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού της διακυβέρνησης, η αναγκαιότητα για την οποία αναδείχθηκε ιδιαίτερα μέσα στην υγεινομική κρίση.

Στην επιστολή τους τονίζουν επίσης πως καλύπτουν πάγιες ανάγκες και ότι σε καμιά περίπτωση δεν ζητούν μονιμοποίηση με αδιαφανή κριτήρια ή ευνοϊκή μεταχείριση.

Αναλυτικά η επιστολή

 Κύριε Πρωθυπουργέ, 

Το Πανελλήνιο Πρωτοβάθμιο Συνδικαλιστικό Σωματείο μας ιδρύθηκε στην Κομοτηνή την 23-12-2019, σύμφωνα με την από ημερ. 23-12-2019 πράξη ίδρυσής του, και καταχωρήθηκε στο ειδικό βιβλίο των Συνδικαλιστικών Σωματείων του Πρωτοδικείου Ροδόπης την 24η-02-2020 λαμβάνοντας προς τούτο τον υπ’ αριθμ. 901/2020 αριθμό καταχώρισης, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 3/2020 διάταξη του Ειρηνοδίκη Κομοτηνής. Εν συνεχεία έχουμε καταστεί νομίμως μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής, κάτι, που σημαίνει, ότι εκπροσωπούμαστε ευρύτερα πλέον και από την Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Ε.).

Τα μέλη του σωματείου μας είναι πτυχιούχοι Ανωτάτων Σχολών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, με έντονη  εξειδίκευση και κατάρτιση στους κλάδους σπουδών τους και επιλέχθηκαν από τον Ο.Α.Ε.Δ., που ως φορέας υλοποίησης στο πλαίσιο του προγράμματος των 5.500 πτυχιούχων δημοσίευσε την υπ’ αριθμ. 11/22-11-2018 δημόσια πρόσκληση του, ώστε οι προσληφθέντες, κατόπιν κριτηρίων που το ίδιο το Ανώτατο Συμβούλιου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π) ενέκρινε, να πλαισιώσουν νευραλγικούς τομείς σε κλάδους του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα (φορείς υποδοχής), όπως για παράδειγμα ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, ο Ε.Φ.Κ.Α., τα Δικαστήρια Αθηνών και Θεσσαλονίκης, τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και τα Κέντρα Αποκατάστασης, με ετήσιες συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Από την πρώτη στιγμή, που ιδρύθηκε το σωματείο μας, προσπαθήσαμε με ρεαλιστικές και σοβαρές προτάσεις, χωρίς ακραία ρητορική και πρακτικές, να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των μελών μας.

Πρωταρχικός, άμεσος, βραχυπρόθεσμος και κύριος σκοπός του Σωματείου μας, όλη αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο, που βίωσε και βιώνει η χώρα μας, είναι η ανανέωση των συμβάσεων εργασίας και όχι η «μονιμοποίηση» χωρίς διαφανή κριτήρια, των πτυχιούχων του ειδικού προγράμματος των 5.500 (ως αναληθώς κάποιοι προσπάθησαν να μας καταλογίσουν), που εργάζονται ή εργάστηκαν με απόλυτη επιτυχία στους ανωτέρω δημόσιους φορείς, καθώς οι ετήσιες συμβάσεις των περισσότερων από εμάς ή έχουν ήδη λήξει ή λήγουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι έχουμε όλα τα απαραίτητα προσόντα και εξειδίκευση, αλλά, μετά και από ένα έτος συνεχούς εργασίας, την απαραίτητη πλέον εμπειρία, ώστε να ανταπεξέλθουμε με αποτελεσματικότητα και επιτυχία σε οποιαδήποτε αρμοδιότητα μας ανατεθεί, καθώς πολλοί αναγνωρίζουν, πλέον, ότι είμαστε και απαραίτητοι στις υπηρεσίες, που εργαστήκαμε, κάτι το οποίο οι ίδιοι Προϊστάμενοι αυτών μπορούν να σας το επιβεβαιώσουν.

Επίσης, νιώθουμε την ανάγκη να σας εκφράσουμε κάποιες περαιτέρω σκέψεις μας, σε σχέση με την κατάσταση τόσο των πτυχιούχων του προγράμματός μας όσο και γενικότερα για το εργασιακό περιβάλλον, που αναδύεται στη χώρα μας μετά την κρίση του κορονοϊού. Έχουμε κατηγορηθεί στο παρελθόν, πέρα από το ότι δήθεν ζητάμε να μονιμοποιηθούμε, χωρίς διαφανή κριτήρια, ότι επιθυμούμε να υπάρξει υπέρ μας διακριτική μεταχείριση. Αρχικά, να επισημάνουμε ότι στο μυαλό πολλών από εμάς όσο και στο μυαλό άλλων νέων επιστημόνων, που δεν συμμετείχαν στο ανωτέρω πρόγραμμα, υπάρχει ακόμη ορατό το ενδεχόμενο της φυγής τους στο εξωτερικό. Το πρόβλημα του «brain drain» εξακολουθεί να είναι υπαρκτό και είναι ανεξάρτητο από την πανδημία του κορονοϊού. Για αυτό το λόγο και από τις 5.500 θέσεις, που είχαν προκηρυχθεί το 2018 καλύφθηκαν μόνο οι 3.600.

Επιπλέον, με την πανδημία του κορονοϊού εκδηλώθηκε άμεσα η ανάγκη για την περαιτέρω βελτίωση και ψηφιοποίηση του κρατικού μηχανισμού, στην οποία πρωταρχικό ρόλο έχει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Σε αυτό θα μπορούσαν ακόμη και σήμερα, μέσω της ανανέωσης του προγράμματός μας, να συνδράμουν πολλοί πτυχιούχοι, καθώς έχουν τις εξειδικευμένες γνώσεις σε ζητήματα νέων τεχνολογιών και ψηφιακού χαρακτήρα, ώστε να βοηθήσουν τον κρατικό μηχανισμό να ανταπεξέλθει άμεσα στην νέα αυτή πρόκληση (π.χ. στην βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει η ιστοσελίδα solon.gov.gr ή στην ψηφιοποίηση των συντάξεων δια της σελίδας e-efka.gov.gr).

Δεν αποτελεί, λοιπόν, «καιροσκοπισμό» η πρόταση, που εκφράστηκε στην αρχή της πανδημίας από το σωματείο μας, για την αξιοποίηση των πτυχιούχων του προγράμματός μας, οι οποίοι, πράγματι, τέθηκαν στη διάθεση της κυβέρνησης, για να βοηθήσουν και αυτοί από την πλευρά τους στην ανθρωπιστική κρίση, που βίωσε και βιώνει η χώρα μας και ο κόσμος γενικότερα.

Τέλος, θέλουμε να σας τονίσουμε το εξής: Πράγματι, σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, εφόσον διενεργηθεί διαγωνισμός ή προκήρυξη/εις επιλογής μόνιμου προσωπικού από τον Α.Σ.Ε.Π. σε φορείς το δημοσίου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αυτό που επιθυμούμε είναι, σύμφωνα και με τις προϋποθέσεις επιλογής, που το ίδιο το Α.Σ.Ε.Π., κατά το παρελθόν έχει θέσει σε ανάλογους διαγωνισμούς ή προκηρύξεις, να πριμοδοτηθούμε, λόγω της συνάφειας στις υπηρεσίες, που έχουμε εργαστεί.  Για παράδειγμα, αν υποθετικά διενεργηθεί ένας διαγωνισμός Α.Σ.Ε.Π. για επιλογή μόνιμου προσωπικού στον Ε.Φ.Κ.Α, είναι ευκταίο να υπάρξει μοριοδότηση, λόγω της συνάφειας όσων αποκλειστικά, κατά το παρελθόν, συμβασιούχων είχαν εργαστεί στην εν λόγω υπηρεσία. Δεν συνιστά, κατά την άποψή μας, διακριτική μεταχείριση να διεκδικούμε κάτι τέτοιο, καθώς, ως ελέχθη, και στο παρελθόν υπήρξαν ανάλογες προκηρύξεις, όπου η συναφής προϋπηρεσία πριμοδοτούνταν.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, πρέπει να διευκρινίσουμε το εξής: Επειδή, συνεχώς υφίσταται η άποψη ότι απαιτούμε να εισέλθουμε και να μονιμοποιηθούμε με αδιαφανή κριτήρια στο Δημόσιο Τομέα, επιθυμούμε να ξεκαθαρίσουμε ότι επ’ ουδενί δεν πρεσβεύουμε τέτοιες αξίες και αποκηρύσσουμε τέτοιες πρακτικές. Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι για να μονιμοποιηθεί κάποιος στο Δημόσιο ή στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα απαιτείται είτε διαγωνισμός, υπό την αιγίδα του Α.Σ.Ε.Π., είτε προκήρυξη επιλογής της εν λόγω Ανεξάρτητης Αρχής για πρόσληψη μονίμου προσωπικού και δεν απαιτούμε να είμαστε εμείς η εξαίρεση. 

Υπό αυτά τα δεδομένα, θεωρώντας ότι λειτουργούμε και εκφράζουμε επιχειρήματα, που στηρίζονται στη λογική και όχι στην ουτοπία, μπορούν αυτά να είναι έτι περαιτέρω άξια της προσοχής σας. Αιτούμαστε, λοιπόν, είτε από εσάς είτε από τη Υφυπουργό σας, την κα Μιχαηλίδου Δόμνα, συνάντηση, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, στην οποία θα παρίστανται και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Γ.Σ.Ε.Ε., καθώς η Γ.Σ.Ε.Ε. από την αρχή της κρίσης ήταν κοντά μας στηρίζοντας το δίκαιο αίτημά μας για την ανανέωση των συμβάσεών μας, με σκοπό να σας θέσουμε εκ νέου και με την ίδια σοβαρότητα τα προβλήματα και τις ανησυχίες μας.

Κομοτηνή, 05-06-2020
Εκ της Διοίκησης
Με Τιμή

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Ολόκληρη η τροπολογία που κατατέθηκε για το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»
Ο μηχανισμός τίθεται σε εφαρμογή από 15 Ιουνίου έως και 15 Οκτωβρίου και η ρήτρα μη απόλυσης αφορά μόνο όσους θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.
Ολόκληρη η τροπολογία που κατατέθηκε για το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Τέλη Μαΐου οι δηλώσεις για αναστολή συμβάσεων
Τι προβλέπει η νέα ΠΝΠ για τα εργασιακά - Το υπ. Εργασίας καλεί επιχειρήσεις και εργαζόμενους να περιμένουν μέχρι τέλος Μαΐου προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις.
Τέλη Μαΐου οι δηλώσεις για αναστολή συμβάσεων
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Οι οδηγοί των λεωφορείων στη Ρόδο δεν είναι σκλάβοι
Στη Ρόδο θα βρεθεί τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Νεφελούδης, μετά από αίτημα του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, ώστε να επιληφθεί ο...
Οι οδηγοί των λεωφορείων στη Ρόδο δεν είναι σκλάβοι
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Στάχτη στα μάτια με αυξήσεις στην προσωρινή σύνταξη
Αύξηση της προσωρινής σύνταξης από το 50 στο 70% για τους αυτοτελώς απασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, και ασφαλισμένους στον τέως ΟΓΑ και αύξηση 80% για τους μισθωτούς προβλέπει η τροπολογία, την ώρα...
Στάχτη στα μάτια με αυξήσεις στην προσωρινή σύνταξη
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Διευκρινίσεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας για τον Ιούνιο
Ανακοινώθηκαν επιπρόσθετες διευκρινίσεις αναφορικά με την υποβολή των δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας για τον Ιούνιο.
Διευκρινίσεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας για τον Ιούνιο
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Πρώτη η Ελλάδα στην ευρωζώνη σε ευάλωτη απασχόληση
Από 153.000 έως 192.000 θέσεις εργασίας, ανάλογα με το ύψος της ύφεσης, αναμένεται να αυξηθεί η ανεργία εντός του 2020 σύμφωνα με το έκτο δελτίο οικονομικών εξελίξεων του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.
ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Πρώτη η Ελλάδα στην ευρωζώνη σε ευάλωτη απασχόληση

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας