Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τα μυστικά των συμβάσεων

Στις 12 Ιουνίου 2014, 25 καθαρίστριες της JCB υπέβαλαν καταγγελία προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για μαύρη, ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία

ΕΦ.ΣΥΝ./ ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Τα μυστικά των συμβάσεων

  • A-
  • A+

Αναλύσαμε τρία παραδείγματα εργολαβικών συμβάσεων σε δημόσιους οργανισμούς προσπαθώντας να καταλάβουμε πώς τη βγάζουν.... με 50 ευρώ κέρδος τον μήνα.

1. Πάντειο Πανεπιστήμιο

Στις 17/3/2014 το Πάντειο υπέγραψε 9μηνη σύμβαση με τη Facility Management Services Ανώνυμη Εμπορική και παροχής υπηρεσιών εταιρεία με μηνιαίο κόστος 12.792 (+ΦΠΑ) ευρώ (επί 9 μήνες 115.128 ευρώ). Η συνολική αξία της σύμβασης ανέρχεται όμως στα 275.028 ευρώ (;). Δεν διευκρινίζεται στη σύμβαση πού πιστώνονται τα υπόλοιπα 159.900.

Η εταιρεία απασχολεί 24 άτομα, που υπάγονται στη συλλογική σύμβαση εργασίας, ενώ το έργο τους περιγράφεται «αορίστως» με τον προσδιορισμό «περίπου 1.400 τ.μ. ανά εργαζόμενο». Οι νόμιμες απολαβές τους είναι 5.761 ευρώ (δηλαδή 240 ευρώ τον μήνα) και οι ασφαλιστικές εισφορές 3.033 ευρώ. Τα αναλώσιμα, το εργολαβικό κέρδος και λοιπά ανέρχονται σε 1.600 ευρώ τον μήνα, δηλαδή 14.445 το 9μηνο.

Στη σύμβαση τονίζεται φυσικά, όπως και σε όλες τις παρόμοιες συμβάσεις, ότι το ίδρυμα δεν ευθύνεται για τις υποχρεώσεις της εταιρείας απέναντι στους εργαζομένους, ούτε φυσικά και για τα εργατικά ατυχήματα. Παστρικές συμβάσεις!

2. «Δρομοκαΐτειο»

Στις 12 Ιουνίου 2014, 25 καθαρίστριες της JCB υπέβαλαν καταγγελία προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για μαύρη, ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, μη τήρηση όρων των συμβάσεων, απόδοση μειωμένου αριθμού ενσήμων, απόδοση απλών ενσήμων αντί βαρέων, εκβιασμό εργαζομένων, έκδοση ετήσιων εκκαθαριστικών για την Εφορία με ποσά που ποτέ οι εργαζόμενοι δεν εισέπραξαν, μη απόδοση δώρων και επιδομάτων.

Αυτή φαίνεται ότι ήταν η «Διαρθρωτική Προσαρμογή Εργαζομένων και Επιχειρήσεων εντός της Οικονομικής Κρίσης», για την οποία μάλιστα η JCΒ παίρνει και επιδοτήσεις από ομώνυμο πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ, όπως διαφημίζει με περηφάνια στο σάιτ της. Η εταιρεία έχασε τελικά το έργο, κηρύχθηκε («προφορικά» από το Δ.Σ. του νοσοκομείου) έκπτωτη, αλλά στη «Διαύγεια» δεν υπάρχει έως σήμερα, 9 μήνες μετά, η συγκεκριμένη ανάρτηση.

«Το εργολαβικό κέρδος στο "Δρομοκαΐτειο", σύμφωνα με όσα δήλωνε η JCB, ήταν 50 ευρώ τον μήνα, δηλαδή 1,66 ευρώ την ημέρα», έλεγε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, στο θέμα που είχε αναδείξει η «Εφ.Συν.» (26/6/2014).

Βάσει εγγράφων στη «Διαύγεια» προκύπτει πως η JCB είναι ο «καθολικός διάδοχος» της εργολαβικής εταιρείας Abnorr Cleaning ΕΠΕ, η οποία το 2009 ανάγκασε τους 42 εργαζομένους στο «Σισμανόγλειο» να παραιτηθούν. Στο πελατολόγιο της εταιρείας βρίσκουμε μεταξύ άλλων νοσοκομεία και δομές υγείας σε όλη τη χώρα (Νοσοκομείο Πύργου, «Σισμανόγλειο», Γ.Ν. Κορίνθου, Γ.Ν. «Ελπίς», ΕΚΑΒ Πρώτες Βοήθειες, Θριάσιο Νοσοκομείο, Νοσοκομείο Αμαλιάδας, Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ελληνικό, Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, Κέντρο Υγείας Σπάτων), όπως και ανώτατα ιδρύματα (Σχολή Καλών Τεχνών, Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης).

3. Νοσοκομείο Πύργου

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Νοσοκομείου Πύργου, όπου τα τελευταία χρόνια η JCB αναλαμβάνει το έργο του καθαρισμού (εκτός από τη φύλαξη) υπογράφοντας συνεχώς συμβάσεις που διαρκούν από μερικές μέρες (!) έως το πολύ δύο μήνες. Τα τελευταία χρόνια ελάχιστες φορές έχουν γίνει διαγωνισμοί με βάση τα έγγραφα στη «Διαύγεια» και πάντα ανάδοχος του έργου είναι η ίδια εταιρεία.

Το εντυπωσιακό είναι πως σε όλες τις συμβάσεις που βρήκαμε, η εταιρεία για το έργο του καθαρισμού δηλώνει και εκεί εργολαβικό κέρδος ανά μήνα μόλις 50 ευρώ! Για συνολικό τζίρο περίπου 250.000 ευρώ (με βάση πάντα τις συνολικές μηνιαίες δαπάνες όπως περιγράφονται στις συμβάσεις) ο ανάδοχος (λέει ότι) βγάζει κέρδος 600 ευρώ τον χρόνο!

Με βάση τη... σύμβαση οι 15 εργαζόμενοι στον καθαρισμό θα πρέπει να αμείβονται με 673,13 μεικτά τον μήνα για 8ωρη εργασία (σε 3 βάρδιες) 6 μέρες την εβδομάδα. Σύμφωνα με όσες προκηρύξεις υπάρχουν στη «Διαύγεια», το συγκεκριμένο έργο από το Νοσοκομείο Πύργου προϋπολογίζεται μηνιαίως στα 42.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Στις συμβάσεις ο μειοδότης (JCB) ορίζει τις συνολικές μηνιαίες δαπάνες με ΦΠΑ στα 20.600 ευρώ. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι άλλους μήνες πιστώνονται από το νοσοκομείο στην εταιρεία περίπου 20.000 ευρώ και άλλους -για κάποιον ανεξήγητο λόγο- 40.000 με 45.000 ευρώ.

Το νέο αρμόδιο υπουργείο (Νικολούδης), το ΣΕΠΕ, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και φυσικά το υπουργείο Εργασίας έχουν πεδίο δόξης λαμπρόν αν αποφασίσουν να σκάψουν μία μία ή έστω δέκα δέκα όλες αυτές τις εργολαβίες εταιρειών που θησαυρίζουν δηλώνοντας 50 ευρώ κέρδη τον μήνα!

Τα κέρδη για το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΔ, τα ίδια τα ιδρύματα, τα δημόσια ταμεία, αλλά πάνω απ' όλα η επιβίωση των εξαθλιωμένων εργαζομένων είναι ένα μεγάλο στοίχημα που δεν έχει μάλιστα κανένα προαπαιτούμενο.

Πώς τη βγάζουν... καθαρή

Τον Νοέμβρη του 2014, σε ερώτησή της προς τον τότε υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, η Λιάνα Κανέλλη διαπίστωνε: «Ο Σιμωνετάτος (καθαριότητα ΕΚΠΑ) χρωστούσε δεδουλευμένα σε πάνω από ογδόντα καθαρίστριες για 7 μήνες μέχρι που έληξε η σύμβασή τους. Πλήρωσε μόνο το δώρο του Πάσχα για να μην πάει φυλακή. Διαλύει την "Αλφα Καθαριστική" και φτιάχνει την "ΑΒ Καθαριστική" και τις ξαναπροσλαμβάνει και τις ξαναφήνει απλήρωτες! Αφού τις αφήνει απλήρωτες, μένει μία βδομάδα το Πανεπιστήμιο χωρίς καθαριότητα, οπότε αναγκάζει κυριολεκτικά κάποιες καθαρίστριες να δουλέψουν. Το καλοκαίρι το ίδιο Πανεπιστήμιο είχε προτείνει στις καθαρίστριες να δουλέψουν με 2 ευρώ την ώρα. Αρνήθηκαν! Τις φωνάζει, λοιπόν, ο Σιμωνετάτος και τις απολύει και από την "ΑΒ Καθαριστική". Είχε την "Αλφα Καθαριστική", την "ΑΒ Καθαριστική", τώρα θα φτιάξει την "ΑΒΓ Καθαριστική", ενώ απλήρωτες είναι οι ογδόντα καθαρίστριες που συκοφαντούνται από το πρωί έως το βράδυ».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Εργολαβικές εταιρείες: πώς απομυζούν Δημόσιο και εργαζόμενους
Η «Εφ.Συν.» ανοίγει τον φάκελο των εταιρειών καθαρισμού και σίτισης σε δημόσιους οργανισμούς. Υπερκέρδη, αδιαφανείς διαδικασίες σε προκηρύξεις και αναθέσεις, εικονικές συμβάσεις, ψεύτικες βεβαιώσεις,...
Εργολαβικές εταιρείες: πώς απομυζούν Δημόσιο και εργαζόμενους
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Η εργασιακή ζούγκλα βλάπτει σοβαρά την υγεία
Ανεργία και εργασιακή ανασφάλεια αρρωσταίνουν συστηματικά τους ανθρώπους. Αυτό προκύπτει από μεγάλη έρευνα, στοιχεία της οποίας προδημοσιεύει σήμερα η «Εφ.Συν.», στην οποία συμμετείχαν 526 γιατροί όλων των...
Η εργασιακή ζούγκλα βλάπτει σοβαρά την υγεία
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Εξι μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Ευγενίδειο
Πάνω από έξι μήνες απλήρωτοι είναι οι εργαζόμενοι στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με επισχέσεις εργασίας και ασφαλιστικά μέτρα, διεκδικώντας την αποπληρωμή των...
Εξι μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Ευγενίδειο
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Με την απόλυση, δώρο μία αγωγή!
​Λίγες μέρες μετά την άγρια επίθεση εργοδότη με σιδερογροθιά εναντίον εργαζόμενου στη διανομή φαγητού, άλλος εργοδότης γνωστού εστιατορίου της Θεσσαλονίκης κατέθεσε αγωγή κατά τεσσάρων απολυμένων της...
Με την απόλυση, δώρο μία αγωγή!
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Καπνός από τον ΣΕΒ χωρίς φωτιά για τα εργασιακά
Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε το εβδομαδιαίο δελτίο του ΣΕΒ για την ελληνική οικονομία, με τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων να ενσωματώνει θέσεις για τα εργασιακά στην αντίθετη κατεύθυνση απ’ όσα συμφώνησε και συνυπέγραψε...
Καπνός από τον ΣΕΒ χωρίς φωτιά για τα εργασιακά
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Διέξοδος μέσω ΟΑΕΔ για τους εργαζομένους σε Athens Ledra και ΠΥΡΣΟΣ Security
Την άμεση υπαγωγή σε προγράμματα του ΟΑΕΔ, των εργαζομένων που μένουν άνεργοι μετά τα λουκέτα στις εταιρείες Athens Ledra και ΠΥΡΣΟΣ Security, εξετάζει το υπουργείο Εργασίας. Παράλληλα, καταγγέλλει «το...
Διέξοδος μέσω ΟΑΕΔ για τους εργαζομένους σε Athens Ledra και ΠΥΡΣΟΣ Security

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας