Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Συμβασιούχοι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Συμβασιούχοι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

  • A-
  • A+

«Σανίδα σωτηρίας» για να επιπλεύσουν στα... θολά νερά της πρόσφατης κυβερνητικής ρύθμισης μοιάζει να αναζητούν συμβασιούχοι εργάτες καθαριότητας και μαζί δημοτικές αρχές.

Μετά την ψήφιση της διάταξης για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ και τη δυνατότητα που παρέχεται για παραμονή των «παρατασιούχων» στην εργασία, καταγράφονται περιπτώσεις δήμων όπου απολύουν συμβασιούχους αμετάκλητα ή καταγγέλλουν συμβάσεις εργασίας πριν συνάψουν νέες (όταν θα έχουν εκπληρώσει τα... προαπαιτούμενα της ρύθμισης) και, στην αντίπερα όχθη, δήμοι όπου οι συμβασιούχοι εργάτες συνεχίζουν να παρέχουν αδιαλείπτως τις υπηρεσίες τους.

Σε κάθε περίπτωση για τη διατήρηση των «παρατασιούχων» στην εργασία (όσων εργάζονταν στις 7/6/2017) απαιτείται απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Βασική όμως προϋπόθεση είναι να έχουν στείλει οι δήμοι αιτήματα για μόνιμο προσωπικό.

Δεν είναι αμελητέο ότι βασικός άξονας της ρύθμισης είναι η επιτάχυνση των μόνιμων προσλήψεων. Η διατήρηση των συμβασιούχων προβλέπεται εν είδει «μεταβατικών διατάξεων», μέχρι να διοριστούν οι μόνιμοι.

Απολύσεις-επαναπροσλήψεις

Βρισκόμαστε στο «θολό» χρονικό σημείο μεταξύ της εφαρμογής της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων, και της εφαρμογής της κυβερνητικής διάταξης.

Μέσω της δεύτερης η ευθύνη για το εργασιακό μέλλον των συμβασιούχων εργατών ανήκει αποκλειστικά στους δήμους. Ενδεχόμενη κυβερνητική παρέμβαση θα προκαλούσε διαμαρτυρίες περί κατάργησης της συνταγματικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

Παράλληλα εκκρεμεί η τελική κρίση του αρμόδιου κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων και μέχρι να εκδοθεί, δεν μπορεί να απαντηθεί με βεβαιότητα τι γίνεται με την αμοιβή της εργασίας στο «θολό» μεσοδιάστημα.

Η γενική κατεύθυνση που εξάγεται ως συμπέρασμα από την κυβερνητική ρύθμιση είναι «λύση προηγούμενων συμβάσεων και σύναψη νέων» (όχι παράταση) ή, όπως περιγράφουν συνδικαλιστές με διάθεση κριτικής προς την κυβέρνηση «τους ζητούν να τους απολύσουν για να τους ξαναπάρουν».

Το ασφαλέστερο λοιπόν «σωσίβιο» περιγράφεται από αρμόδιες πηγές του υπουργείου Εσωτερικών ως εξής: άμεση αποστολή αιτημάτων για μόνιμες προσλήψεις και τάχιστη σύγκληση δημοτικών συμβουλίων. Η αρχή έγινε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Πειραιά. Αύριο συνεδριάζει το δ.σ. Πατρέων.

Στο «παζλ» προστίθενται:

►α) Δήμοι που έχουν ήδη στείλει αιτήματα για μόνιμο προσωπικό και εκκρεμεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Πρόκειται για τους δήμους που έχουν ήδη συμπληρώσει τη λίστα των 2.576 θέσεων. Διαμορφώνουν δυο υποκατηγορίες:

1) Περιπτώσεις όπως του Δήμου Αθηναίων που απέλυσε χθες 83 συμβασιούχους από το Βρεφοκομείο Αθηνών, ενώ έχει ζητήσει 404 μόνιμους. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, οι εν λόγω εργαζόμενοι δεν απασχολούνται σε ανταποδοτικές υπηρεσίες (όπως είναι η καθαριότητα) και ο επίτροπος «πίεζε» για απολύσεις.

Στους δήμους επικρατεί η άποψη ότι οι επίτροποι δεν θα εγκρίνουν πληρωμές πέραν της 30/6/2017. Το επιχείρημα αυτό επικαλέστηκαν δήμοι που προχώρησαν τις τελευταίες ημέρες σε καταγγελία των συμβάσεων, με υποσχέσεις επαναπρόσληψης.

2) Περιπτώσεις όπως του Δήμου Βύρωνα όπου οι συμβασιούχοι εργάζονται κανονικά. Στο Δημόσιο η παρασχεθείσα εργασία μπορεί να αποδειχθεί εύκολα. Το κρίσιμο ερώτημα είναι στο ενδεχόμενο αρνητικών εξελίξεων από το Ελεγκτικό: θα αναγκαστούν οι εργάτες να «χρυσώσουν» δικηγορικά γραφεία για να λάβουν τα δεδουλευμένα τους ή οι δημοτικές αρχές θα αναλάβουν την ευθύνη τού «εντέλλεσθαι» για την καταβολή των δεδουλευμένων;

►β) Δήμοι που προετοιμάζονται να στείλουν αιτήματα για μόνιμες προσλήψεις. Εξ αυτών όσοι δεν έχουν προβλέψει, αλλά πρέπει να δημιουργήσουν κενές θέσεις, πρέπει να στείλουν τα τροποποιημένα οργανογράμματά τους έως τις 31/7/2017. Μία θέση μόνιμου να ζητήσουν, μπορούν να κρατήσουν όλους τους «παρατασιούχους». Αρα,εν προκειμένω οι συμβασιούχοι πρέπει να μείνουν σε... κατάσταση αναμονής.

γ) Δήμοι που έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα απολύσουν εργάτες. Για παράδειγμα, ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας έβγαλε τη διαπιστωτική πράξη απόλυσης 35 συμβασιούχων και ενημέρωσε ότι δεν θα προσλάβει μόνιμο προσωπικό.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΔΑΣ-ΟΤΑ (παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ), είναι περίπου 400 οι συμβασιούχοι εργάτες που απολύθηκαν τις τελευταίες ημέρες από τους Δήμους Νεαπόλεως-Συκεών, Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Αθηναίων (Βρεφοκομείο), Ραφήνας-Πικερμίου, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Ρόδου, Καρπάθου.

Αν οι εν λόγω δημοτικές αρχές επαναφέρουν τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες τους, μένει να απαντηθεί σύντομα.

  

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Το «μαύρο» καλοκαίρι των συμβασιούχων
​Στους 631 ανέρχονται οι συμβασιούχοι εργάτες των δήμων που απολύθηκαν στον απόηχο της απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου το...
Το «μαύρο» καλοκαίρι των συμβασιούχων
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις για να μη ριχτούν στα... σκουπίδια
Επειτα από τη μαζική χθεσινή πορεία, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα επεκτείνουν τους αποκλεισμούς από τα αμαξοστάσια στους ΧΥΤΑ, απέχουν από την εργασία το Σαββατοκύριακο, κηρύσσουν στάσεις και...
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις για να μη ριχτούν στα... σκουπίδια
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Μισθοδοσία υπό... επιτροπεία
Ανασφάλεια και αγωνία έχουν προκαλέσει στους συμβασιούχους εργάτες καθαριότητας των δήμων τα νέα περιστατικά απόρριψης χρηματικών ενταλμάτων που αφορούν τη μισθοδοσία τους, από μερίδα επιτρόπων του Ελεγκτικού...
Μισθοδοσία υπό... επιτροπεία
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Παράταση για έξι μήνες στα βαρέα και ανθυγιεινά
Για έξι μήνες θα παραταθεί η χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους του Δημοσίου μέχρι η κυβέρνηση να καταλήξει σε οριστική λύση για τα βαρέα και ανθυγιεινά. Αυτό...
Παράταση για έξι μήνες στα βαρέα και ανθυγιεινά
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
«Οποιος έχει εργαστεί,πρέπει να πληρωθεί»
Δυναμική παρέμβαση στη διημερίδα του Ελεγκτικού Συνεδρίου πραγματοποίησαν οι απλήρωτοι για τρεις μήνες συμβασιούχοι του Νομού Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή τους στη στάση των ελεγκτών, οι...
«Οποιος έχει εργαστεί,πρέπει να πληρωθεί»
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Οπου συμβασιούχος και η μοίρα του
Απλήρωτοι παραμένουν για τις μέρες της άδειάς τους που δεν την πήραν ποτέ. Απλήρωτα είναι και τα υπερωριακά τους των Σαββατοκύριακων. Τελειωμό δεν έχουν τα βάσανα των 1.200 συμβασιούχων του νομού Θεσσαλονίκης,...
Οπου συμβασιούχος και η μοίρα του

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας