Δυστύχημα -το πρώτο- σε εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης σημειώθηκε χθες αργά το απόγευμα με θύμα έναν 50χρονο άντρα. Το εργοτάξιο βρίσκεται στο κέντρο της Καλαμαριάς -100 μέτρα από το δημαρχείο- στη συμβολή των οδών Πόντου και Μεταμορφώσεως.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο χειριστής -και ιδιοκτήτης του γερανού- φέρεται να έχει σκοτωθεί όταν ανατράπηκε και τον καταπλάκωσε ο γερανός του καθώς προσπαθούσε να σηκώσει βαρύτερο μηχάνημα τύπου «παπαγάλος», το οποίο ήταν επίσης ιδιοκτησίας του.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, με 3 διασωστικά οχήματα με 12 άντρες, και το ΕΚΑΒ. Οι εκτιμήσεις μέχρι αργά τη νύχτα ήταν πως θα χρειαστούν πολλές ώρες μέχρι να γίνει ο απεγκλωβισμός του σώματος του χειριστή.
Ο πρόεδρος του συνδικάτου οικοδόμων νομού Θεσσαλονίκης, Γιώργος Παπαεπαμεινώνδας, που βρέθηκε στο σημείο του δυστυχήματος, έκανε λόγο για «δολοφονία» καθώς, όπως τόνισε, «αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος. Τα έργα γίνονται από την κοινοπραξία με εξαντλητικά ωράρια, χαμηλά μεροκάματα και με τρομοκρατία. Σήμερα μπορεί να θρηνούσαμε περισσότερους νεκρούς, δεν υπάρχουν μέτρα ασφαλείας. Αυτό που συνέβη ήταν δολοφονία, δεν είναι το κακό το ριζικό μας. Για αύριο κηρύξαμε 24ωρη απεργία».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στα εργοτάξια του Μετρό στο κέντρο και την Καλαμαριά, Σταύρος Στέτσικας, δήλωσε στην «Εφ.Συν.» πως «είμαστε συγκλονισμένοι από τον θάνατο του συναδέλφου μας. Στο έργο αύριο το μεσημέρι θα κλείσουν όλα τα εργοτάξια ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον χαμό του. Ζητούμε την άμεση διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα. Επιφυλασσόμαστε για τις επόμενες ενέργειές μας».
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας