Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Ψιχάλες
18°C
18.6° 16.3°
4 BF
69%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
15.9° 11.6°
3 BF
71%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
15.4° 12.1°
2 BF
85%
Ιωάννινα
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
10°C
9.9° 9.9°
2 BF
87%
Αλεξανδρούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.1° 18.9°
4 BF
52%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.9° 12.0°
2 BF
55%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
8°C
12.3° 8.4°
2 BF
76%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
12.4° 12.4°
2 BF
92%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
20.8° 19.3°
3 BF
68%
Μυτιλήνη
Αραιές νεφώσεις
21°C
20.9° 20.1°
2 BF
52%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.8° 18.4°
3 BF
68%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
14°C
14.0° 14.0°
5 BF
70%
Κεφαλονιά
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
3 BF
77%
Λάρισα
Ψιχάλες
13°C
14.6° 12.9°
3 BF
82%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.5° 15.5°
1 BF
79%
Ρόδος
Αραιές νεφώσεις
20°C
20.4° 19.8°
2 BF
73%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.8° 17.1°
3 BF
46%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.3° 17.1°
3 BF
57%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.7° 11.7°
2 BF
58%
Καστοριά
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
8°C
7.8° 7.8°
2 BF
89%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Huawei 1

«Seeds for the Future»: Σε νέα “τροχιά” το εμβληματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης νέων ταλέντων της Huawei

Αλλαγές ανακοίνωσε η εταιρεία για το επερχόμενο πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2024.

Τα συλλογικά επιτεύγματα των ταλαντούχων μελλοντικών ηγετών του τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ) παρουσιάστηκαν κατά την τελετή λήξης του προγράμματος «Seeds for the Future European Grand Finale», που διοργάνωσε η Huawei Ευρώπης. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Πεκίνο στις 23 Ιανουαρίου 2024, συμμετείχαν  εκλεκτοί απόφοιτοι του εκπαιδευτικού προγράμματος «Seeds for the Future» προερχόμενοι από είκοσι-δύο (22) Ευρωπαϊκές χώρες.

Είχαν, δε, νωρίτερα παρακολουθήσει το αντίστοιχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις χώρες τους. Καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, οι συμμετέχοντες/χουσες παρευρέθηκαν σε ημερίδες που αφορούσαν θέματα τεχνολογικής φύσεως, καθώς και σε συζητήσεις που αφορούσαν καίρια ζητήματα, όπως η διαφορετικότητα, οι πράσινες δεξιότητες και η βιωσιμότητα.

Aπό την Ελλάδα, συμμετείχαν στην αποστολή η Χριστίνα Διαμαντή, φοιτήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ο Γιάννης Διλμπέρης, Μεταπτυχιακός Φοιτητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους στο Ελληνικό πρόγραμμα «Seeds for the Future». Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα  εκπροσωπήθηκε στην Κίνα από δύο φοιτητές καθώς διέπρεψε ανάμεσα σε 37 Ευρωπαϊκές χώρες που υλοποιήσαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα το 2023 και κατατάχθηκε στις τρεις πρώτες πανευρωπαϊκώς.

 

Αναμνηστική φωτογραφία της Ελληνικής Αποστολής. Χριστίνα Διαμαντή φοιτήτρια ΕΜΠ, Βίβιαν Κουτρουμπή PR Specialist Huawei Ελλάδος και Γιάννης Διλμπέρης μεταπτυχιακός φοιτητής ΑΠΘ

Η Τόνια Πέτροβιτς, Senior Public Relations Manager, Huawei σημείωσε, ότι “Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για το γεγονός ότι στο Seeds for the Future European Grand Finale που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα, συμμετείχαν δύο Έλληνες φοιτητές. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει την επιτυχία που έχει το πρόγραμμα στη χώρα μας ενώ, παράλληλα, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η αφοσίωση της Huawei Ελλάδος στην ενδυνάμωση της επόμενης γενιάς ηγετών ΤΠΕ εξοπλίζοντάς τους με τις δεξιότητες και την πολιτιστική κατανόηση για να προοδεύσουν και να διαπρέψουν σε ένα διεθνές περιβάλλον».

Η Huawei, δίνει μεγάλη σημασία στον τομέα της εκπαίδευσης και στη γεφύρωση του χάσματος των ψηφιακών δεξιοτήτων. Αυτό είναι το κύριο μέλημα τόσο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Seeds for the Future», όσο και των ευκαιριών που δίνονται στους πιο δραστήριους φοιτητές/τριες.

Κάθε χρόνο το πρόγραμμα ενσωματώνει ανταλλαγές απόψεων με εμπειρογνώμονες που μοιράζονται την πρακτική τους εμπειρία, όπως επίσης και ευκαιρίες αλληλεπίδρασης με τις νεότερες τεχνολογικές λύσεις και καινοτομίες. Η επίσκεψη στην Κίνα έδωσε στους φοιτητές και τις φοιτήτριες την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τις λύσεις αιχμής στις αίθουσες εκθεμάτων της Huawei και να βιώσουν το πώς ενσωματώνεται η ψηφιοποίηση στις πόλεις της Κίνας.

Αναμνηστική φωτογραφία της Ευρωπαϊκής Αποστολής

Με αφορμή το πρόγραμμα, μάλιστα, η κα Irmina Ostrowska Public Relations Manager, Huawei Europe δήλωσε ότι “το Seeds for the Future είναι το εμβληματικό πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Huawei και κάθε χρόνο προσπαθούμε να το εμπλουτίσουμε και να το βελτιώσουμε παρέχοντας στους φοιτητές/τριες ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη. Γι' αυτό δημιουργούμε ευκαιρίες όπως αυτή, όπου οι απόφοιτοί μας μπορούν να συμμετάσχουν σε workshops και επισκέψεις σε εκθεσιακούς χώρους με σκοπό τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων με ειδικούς, προκειμένου να αποκτήσουν τις γνώσεις που θα τους βοηθήσουν να διαμορφώσουν τη μελλοντική τους επαγγελματική πορεία.

Κατά τη διαμόρφωση της ατζέντας του προγράμματος, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση της βιωσιμότητας μέσω του διεθνούς διαλόγου. Τα workshops και οι συνεδρίες, αν και όλα είχαν ως θέμα την καινοτομία, επικεντρώνονταν σε μεγάλο βαθμό στην βιωσιμότητα και στο πώς τα διάφορα είδη καινοτομίας μπορούν να συμβάλουν σε αυτήν. Επιπροσθέτως, οι φοιτητές/τριες συζήτησαν με εμπειρογνώμονες της Huawei και συνεργάτες της για το πώς να αναπτύξουν πράσινες δεξιότητες, πώς να προωθήσουν τη διαφορετικότητα και την ισότητα στον τομέα της τεχνολογίας, αντάλλαξαν απόψεις για το πως είναι εφικτή η ενσωμάτωση της σχεδιαστικής σκέψης για τη δημιουργία τεχνολογικών λύσεων, με σκοπό την επίτευξη βιώσιμων λύσεων και άλλα.

Καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασαν στην Κίνα, ήταν εμφανές πώς οι συμμετέχοντες/χουσες εξελίχθηκαν και έμαθαν πολλά μέσα από αυτή την εμπειρία. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο δραστήριοι και πρόθυμοι ήταν να ενημερωθούν για τις νέες τεχνολογίες. Στο τέλος του προγράμματος μοιράστηκαν τις απόψεις τους σχετικά με όσα έμαθαν και συζήτησαν για τις νεότερες τεχνολογικές τάσεις, αλλά και έθεσαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις. Ακόμη, αντάλλαξαν απόψεις με εκπροσώπους   της ΕΕ στην Κίνα αλλά και Πρέσβεις χωρών σε θέματα που αφορούσαν διεθνείς συνεργασίες και την προώθηση της καινοτομίας στις χώρες τους.

Για τη Huawei, η προώθηση της καινοτομίας που συμβάλλει στη βιωσιμότητα, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Όπως τονίζεται, με την ανάδειξη νέων ταλέντων και την καλλιέργεια των ικανοτήτων τους θα είναι σε θέση να πρωτοπορούν και να δημιουργούν λύσεις, ώστε να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός πραγματικά βιώσιμου ψηφιακού κόσμου. Οι φοιτητές/τριες που συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματά της Huawei, είναι ταλαντούχα νέα μυαλά που πρόκειται να γίνουν οι μελλοντικοί ειδικοί της τεχνολογίας, που θα διαμορφώσουν το μέλλον.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Seeds for the Future»: Σε νέα “τροχιά” το εμβληματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης νέων ταλέντων της Huawei

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας