• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  26°C 24.3°C / 28.6°C
  4 BF
  42%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  25°C 23.2°C / 27.1°C
  4 BF
  53%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 20.9°C / 25.0°C
  3 BF
  74%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 14.9°C / 17.2°C
  1 BF
  72%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.9°C / 23.5°C
  3 BF
  43%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  24°C 20.0°C / 24.4°C
  1 BF
  65%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 16.4°C / 16.4°C
  4 BF
  77%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  2 BF
  62%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 22.1°C / 25.2°C
  3 BF
  66%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 23.5°C / 26.9°C
  1 BF
  57%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.8°C / 25.4°C
  3 BF
  50%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.5°C / 23.7°C
  2 BF
  69%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.9°C / 23.9°C
  3 BF
  73%
 • Λάρισα
  Θύελλα
  25°C 24.9°C / 27.3°C
  4 BF
  44%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  27°C 26.5°C / 26.6°C
  2 BF
  46%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 22.7°C / 22.8°C
  5 BF
  78%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 24.5°C / 29.8°C
  2 BF
  21%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 21.3°C / 22.1°C
  2 BF
  75%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  26°C 25.7°C / 25.7°C
  2 BF
  59%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  20°C 20.0°C / 20.0°C
  0 BF
  67%

Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, Πρόεδρος Ε.ΕΝ.Ε.

Η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών φιλοξένησε τον διεθνούς φήμης συγγραφέα Roderick Beaton

Advertorial
 • A-
 • A+

Σε μία ειδικής βαρύτητας εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με Κεντρικό Ομιλητή τον Καθηγητή και διεθνούς φήμης Συγγραφέα Roderick Beaton, η Ε.ΕΝ.Ε ανέδειξε την αξία της Ελληνικής ‘Soft Power’ ως Καταλύτη Εξωστρέφειας για το Ελληνικό Επιχειρείν.

Με άρμα την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας, και σύμμαχο το σύγχρονο ελληνικό «Soft Power», η Ε.ΕΝ.Ε. κατέδειξε την ιστορική ευκαιρία και ευθύνη που έχουν οι Έλληνες, και πρωτίστως η εξωστρεφής ελληνική επιχειρηματικότητα, να ξανα-κατακτήσουν τη θέση που ιστορικά κατέχουμε στον κόσμο. Διαχρονικά, ο Ελληνικός Πολιτισμός, η Ελληνική Γλώσσα και οι Έλληνες ήταν μέσα στις παγκόσμιες δυνάμεις, στο εμπόριο, στην επιχειρηματικότητα και στο διεθνή χάρτη ισχύος.

«Το έχουμε ξανακάνει, και έχουμε μία ιστορική ευκαιρία να το επαναλάβουμε» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ε.ΕΝ.Ε, Κρίστιαν Χατζημηνάς, από το βήμα της ειδικού βάρους εκδήλωσης που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών με καλεσμένο τον κορυφαίο Καθηγητή και φιλέλληνα συγγραφέα Roderick Beaton. Ο κ. Beaton, τον οποίο προλόγισε ο Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα, κ. Mathew Lodge, συζήτησε ζωντανά στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ κ. Απόστολο Μαγγηριάδη, αφορμής και της 6ης έκδοσης του βιβλίου του συγγραφέα ‘The Greeks-A global History’ από τις εκδόσεις FABER & FABER που έχει τεράστια διεθνή απήχηση και πρόσφατα μάλιστα κυκλοφόρησε και στα ελληνικά υπό τον τίτλο “Οι Έλληνες- Μια Παγκόσμια Ιστορία” από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Στη συζήτηση αναδείχθηκε πώς ο πολιτισμός, η ιστορία, η γλώσσα και το DNA μας δύνανται και οφείλουν να αποτελέσουν πλατφόρμα της Ελληνικής Διεθνούς Επιχειρηματικότητας, με την επιρροή που έχει διαχρονικά, βασιζόμενοι σε ένα σύγχρονο αφήγημα εξωστρέφειας και δυναμικής ανάπτυξης.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ε.ΕΝ.Ε, Κρίστιαν Χατζημηνάς, «εξορμούμε από την Ελλάδα και χτίζοντας πάνω στα ιστορικά μας θεμέλια και παρακαταθήκη, πρέπει να κατακτήσουμε τις διεθνείς αγορές, πέραν της ενίσχυσης των εξαγωγών, με «απόβαση» στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού, όπου το ελληνικό επιχειρείν και ο ελληνικός πολιτισμός μπορούν να αποτελέσουν ξανά σημείο αναφοράς στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Ανασυνθέτουμε και αναδεικνύουμε στρατηγικά το ελληνικό “Soft Power”, προάγουμε την ελληνικότητα, με άρμα τον πολιτισμό και την ιστορία μας, και πυξίδα, μία νέα δυναμική ατζέντα εξωστρέφειας, πάνω στην οποία καλούμε σε συνεργασία όλους τους ομοσκεπτικούς φορείς, ενώσεις και επιχειρηματίες».

Ο καταξιωμένος πανεπιστημιακός και διεθνούς φήμης συγγραφέας Roderick Beaton με τη σειρά του τόνισε ότι οι Έλληνες υπήρξαν ανέκαθεν εξωστρεφείς, οπουδήποτε και αν δραστηριοποιούνταν παρήγαγαν πολιτισμό, ενώ υπήρξαν πάντα εφευρετικοί σε διαφορετικές κοινωνικές, ιστορικές και οικονομικές συνθήκες. «Το ταξίδι, όπως άλλωστε και του Οδυσσέα, είναι έμφυτο στο DNA μας, η ιστορία δεν τελειώνει στα πεπερασμένα, αλλά αποτελεί πορεία προς το μέλλον. Είναι η ώρα κατάλληλη για τους τολμηρούς».

Για το που έχει βάση να αναπτυχθεί το σύγχρονο αυτό μοντέλο εξωστρέφειας, κρατάμε τη φράση του Καθηγητή Roderick Beaton «κοιτάξτε στα μουσεία όλου του κόσμου». Ο συγγραφέας διεκρίνισε επίσης ότι ο ελληνικός πολιτισμός δεν είναι μόνο ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός, αλλά και ο σύγχρονος πολιτισμός, τονίζοντας ότι οι Έλληνες σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας τους αποτελούν παγκόσμιο σύμβολο στον πολιτισμό, τις τέχνες, τις επιστήμες.

Η υψηλού συμβολισμού εκδήλωση έλαβε χώρα μέσα στο πλαίσιο της στρατηγικής της Ε.ΕΝ.Ε για την ενίσχυση της ελληνικής εξωστρέφειας, την οποία υπηρετεί συστηματικά, επενδύοντας στην είσοδο και ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού, όπως τη Γερμανία, την Αγγλία και τις ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα αποτελέσει σημείο-κλειδί για την περαιτέρω ενίσχυση των δράσεων της Ε.ΕΝ.Ε στον κρίσιμο αυτό πυλώνα σε συνεργασία με ομοσκεπτικούς φορείς, ενώ μπορεί κανείς να την παρακολουθήσει βιντεοσκοπημένη στο www.eene.gr.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης
Η Enel Green Power Hellas όρισε τη σεζόν 2022 - 2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης, πιστή στη δέσμευση για τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος εργασίας που ξεχωρίζει για την ποικιλομορφία του και...
Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Intrakat: Υπέγραψε Σύμβαση Υπηρεσιών Αναβάθμισης Ενεργειακής Απόδοσης με τον Δήμο Πρέβεζας
Σε υπογραφή σύμβασης ενεργειακής απόδοσης με τον Δήμο Πρέβεζας προχώρησε η κοινοπραξία Intrakat – Οmexom Μονοπρόσωπη ΑΕ, με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών ενεργειακής αναβάθμισης του συστήματος και των...
Intrakat: Υπέγραψε Σύμβαση Υπηρεσιών Αναβάθμισης Ενεργειακής Απόδοσης με τον Δήμο Πρέβεζας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Protergia SpitiMou - Κοντά σας σε κάθε νέο ξεκίνημα
την Protergia - αναπόσπαστο κομμάτι της MYTILINEOS, της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας στην Ελλάδα - σχεδιάζονται προϊόντα και υπηρεσίες με επίκεντρο τις ανάγκες των καταναλωτών.
Protergia SpitiMou - Κοντά σας σε κάθε νέο ξεκίνημα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Παρουσία της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας & Άμυνας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α.) στη Διεθνή Έκθεση DEFEA 2023
Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των εταιρειών-μελών της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας & Άμυνας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. / HASDIG) στη 2η Διεθνή Έκθεση DEFEA – Defence Exhibition Athens 2023, που...
Παρουσία της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας & Άμυνας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α.) στη Διεθνή Έκθεση DEFEA 2023
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
H INTRACOM DEFENSE προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών στην DEFEA 2023
Η INTRACOM DEFENSE (IDE) συμμετείχε στη διεθνή έκθεση για την Άμυνα & Ασφάλεια "DEFEA 2023", η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, μεταξύ 9-11 Μαΐου 2023, υπό την αιγίδα και με την αρωγή του ΥΠΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ.
H INTRACOM DEFENSE προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών στην DEFEA 2023

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας