• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  24°C 22.5°C / 25.7°C
  4 BF
  53%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 21.6°C / 26.0°C
  2 BF
  60%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.3°C / 26.0°C
  2 BF
  50%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  23°C 22.7°C / 22.9°C
  3 BF
  42%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  25°C 24.9°C / 24.9°C
  4 BF
  50%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  25°C 21.2°C / 24.8°C
  0 BF
  56%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 19.4°C / 21.2°C
  0 BF
  68%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.8°C / 21.8°C
  2 BF
  45%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.8°C / 25.4°C
  3 BF
  67%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 21.8°C / 23.9°C
  3 BF
  53%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.8°C / 22.4°C
  4 BF
  68%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 20.1°C / 20.7°C
  3 BF
  68%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.9°C / 23.9°C
  2 BF
  57%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 23.9°C / 27.3°C
  2 BF
  50%
 • Λαμία
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  21°C 20.5°C / 23.5°C
  2 BF
  75%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 22.8°C / 23.2°C
  4 BF
  80%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  23°C 22.8°C / 25.4°C
  2 BF
  53%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 22.1°C / 22.3°C
  2 BF
  75%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 21.7°C / 25.5°C
  2 BF
  73%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 20.5°C / 20.5°C
  2 BF
  68%

Νομικές σπουδές: Κορυφαία επιλογή για επαγγελματική εξέλιξη

Advertorial
 • A-
 • A+

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει παρουσιάσεις ενημέρωσης στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη 29-30 Μαρτίου 2023. Δήλωσε συμμετοχή ΕΔΩ

Η Νομική τοποθετείται στην κορυφή της λίστας των δημοφιλέστερων επαγγελμάτων, παρόλο που θεωρείται ως «παραδοσιακή» επιστήμη, προσφέροντας πολλές ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης, καριέρας και εξέλιξης.

Το πτυχίο της Νομικής έχει διαρκή αναγνώριση τόσο από την κοινωνία, όσο και από την αγορά εργασίας. Οι έμπειροι και καταρτισμένοι δικηγόροι πολύ γρήγορα βρίσκουν τη θέση που τους αναλογεί στην παραγωγική αλυσίδα και καθώς εξειδικεύονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες δικαίου, αποκτούν και το συγκριτικό πλεονέκτημα.

Η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελεί πλέον την καλύτερη επιλογή για σπουδές Νομικής στην Κύπρο.

Από τις ευκαιρίες καριέρας στο διεθνώς αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό προσωπικό

Η επαγγελματική εξέλιξη των αποφοίτων της Νομικής Σχολής του EUC είναι δεδομένη, καθώς προσφέρει γερές βάσεις στον κόσμο της Νομικής και μάλιστα, με τον πλέον σύγχρονο και αξιόπιστο τρόπο.

Εκτός από τη μάχιμη δικηγορία μπορούν να ακολουθήσουν εναλλακτική σταδιοδρομία στο διπλωματικό σώμα, την εγκληματολογία, την πολιτική, τη δημοσιογραφία και τη διοίκηση. Ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι φοιτητές τοποθετούνται για πρακτική άσκηση σε δικηγορικά γραφεία και δικηγορικές εταιρείες, καθώς το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει ως πυλώνα την απασχολήσιμότητα.

Η Νομική Σχολή του EUC, ξεχωρίζει καθώς το ακαδημαϊκό προσωπικό αποτελείται από διδάσκοντες με «πλούσιο» ερευνητικό και συγγραφικό έργο και εκπαίδευση σε κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου. Ακαδημαϊκούς, που διαπρέπουν στο στίβο της δικηγορίας, προσφέρουν την εμπειρία τους ως ειδικοί εμπειρογνώμονες σε συμβούλια, παρατηρητήρια και επιτροπές στην Κύπρο, Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ παράλληλα μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις τους στα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου.

Δίπλα σε αυτούς τους εγνωσμένης αξίας ακαδημαϊκούς, αλλά και τους υπόλοιπους έγκριτους καθηγητές της Νομικής Σχολής, είναι βέβαιο ότι θα γαλουχηθούν οι επόμενοι επιστήμονες και επαγγελματίες της Νομικής Επιστήμης, οι οποίοι είναι decision-makers και αυτοί που θα διαμορφώσουν το νομικό πλαίσιο της χώρας μας και θα κληθούν να στελεχώσουν αυριανές θέσεις ευθύνης.

Σημειώνεται, πως φοιτητές και φοιτήτριες της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου διακρίθηκαν με πρώτο, δεύτερο και τρίτο βραβείο στον του ΜΚΟ, Weinstein International Foundation. Ο διαγωνισμός επικεντρώνεται στη διαμεσολάβηση και την επίλυση διαφορών.

Δίνοντας έμφαση στην επαγγελματική εξέλιξη εντός και εκτός συνόρων

Οι σπουδές στη Νομική στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου -όπως προκύπτει από στοιχεία που αφορούν στους απόφοιτους της σχολής- προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης και εξέλιξης, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το πτυχίο της Νομικής Σχολής του EUC είναι αναγνωρισμένο σε Κύπρο και Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά δικαιώματα, ενώ οι φοιτητές έχουν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα κινητικότητας Erasmus+ σε Νομικές σχολές Πανεπιστημίων που βρίσκονται σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες προετοιμάζονται για τις εξετάσεις του Κυπριακού Δικηγορικού Συλλόγου και εγγράφονται αυτόματα στο Νομικό Συμβούλιο Κύπρου. Οι πτυχιούχοι τοποθετούνται σε δικηγορικά γραφεία για 12 μήνες για την πραγματοποίηση της απαιτούμενης πρακτικής άσκησης. Το πτυχίο της Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έχει επισήμως αναγνωριστεί από τη Νομική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επιπρόσθετα, η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, προσφέρει τρία εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά προγράμματα μεταλαμπαδεύοντας τη γνώση και την εμπειρία κορυφαίων επαγγελματιών - καθηγητών του χώρου.

Οι απόφοιτοι του πτυχίου Νομικής, μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με εξειδίκευση στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο, το Ποινικό Δίκαιο ή το Δημόσιο Δίκαιο ή ένα διδακτορικό στο Δίκαιο.

Σημαντικές ευκαιρίες καριέρας, εξέλιξης και πρακτικής άσκησης, σύγχρονα και «πλούσια» προγράμματα σπουδών, διαλέξεις από εξέχουσες προσωπικότητες του νομικού κόσμου και πάνω από όλα, έμπειρο και διακεκριμένο ακαδημαϊκό προσωπικό που είναι διεθνώς αναγνωρισμένο για το έργο του και προσφέρει στους σπουδαστές πολύτιμες γνώσεις, δίνοντάς τους παράλληλα την ευκαιρία να μάθουν από πρώτο χέρι τις προκλήσεις της πρακτικής εφαρμογής της Νομικής, στη νέα πραγματικότητα.

Σπουδές 5 Αστέρων

Με βάση τα αποτελέσματα της παγκόσμιας αξιολόγησης πανεπιστήμιων QS Stars University Ratings 2021, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε την ανώτατη διάκριση Πέντε Αστέρια (rated excellent) για τη συνολική του επίδοση. Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε πέντε αστέρια για τις επιδόσεις του στους τομείς της διδασκαλίας, της απασχολησιμότητας, της διεθνοποίησης, της στήριξης των φοιτητών, της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και για το πρόγραμμα Ιατρικής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.euc.ac.cy ή να επικοινωνήσετε στο email [email protected]  και στο 0035722713000.

Έναρξη Φθινοπωρινού Εξαμήνου 2023: 2 Οκτωβρίου 2023.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Protergia SpitiMou - Κοντά σας σε κάθε νέο ξεκίνημα
την Protergia - αναπόσπαστο κομμάτι της MYTILINEOS, της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας στην Ελλάδα - σχεδιάζονται προϊόντα και υπηρεσίες με επίκεντρο τις ανάγκες των καταναλωτών.
Protergia SpitiMou - Κοντά σας σε κάθε νέο ξεκίνημα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Παρουσία της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας & Άμυνας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α.) στη Διεθνή Έκθεση DEFEA 2023
Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των εταιρειών-μελών της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας & Άμυνας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. / HASDIG) στη 2η Διεθνή Έκθεση DEFEA – Defence Exhibition Athens 2023, που...
Παρουσία της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας & Άμυνας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α.) στη Διεθνή Έκθεση DEFEA 2023
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
H INTRACOM DEFENSE προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών στην DEFEA 2023
Η INTRACOM DEFENSE (IDE) συμμετείχε στη διεθνή έκθεση για την Άμυνα & Ασφάλεια "DEFEA 2023", η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, μεταξύ 9-11 Μαΐου 2023, υπό την αιγίδα και με την αρωγή του ΥΠΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ.
H INTRACOM DEFENSE προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών στην DEFEA 2023
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Ο όμιλος Qualco επεκτείνεται στην «έξυπνη» Ναυτιλία εξαγοράζοντας πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Synthetica
Η Synthetica, μέσω καινοτόμων λύσεων Digital Twin και με έντονο πελατοκεντρικό χαρακτήρα, προσφέρει έξυπνα εργαλεία για την παρακολούθηση της...
Ο όμιλος Qualco επεκτείνεται στην «έξυπνη» Ναυτιλία εξαγοράζοντας πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Synthetica
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Συμμετοχή της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Ασφάλειας στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Ουσιαστική και επιτυχημένη υπήρξε η συμμετοχή της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Ασφάλειας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α.) στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Συμμετοχή της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Ασφάλειας στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας