• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 17.0°C / 20.1°C
  3 BF
  51%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 14.9°C / 19.6°C
  3 BF
  40%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  21°C 19.8°C / 21.6°C
  1 BF
  52%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 12.9°C / 17.2°C
  2 BF
  43%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 13.9°C
  2 BF
  77%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  15°C 14.9°C / 15.7°C
  1 BF
  58%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 11.4°C / 12.0°C
  2 BF
  40%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 16.8°C / 16.8°C
  1 BF
  59%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 19.9°C / 21.8°C
  4 BF
  69%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  20°C 18.5°C / 19.9°C
  4 BF
  56%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.4°C / 20.4°C
  5 BF
  52%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  19°C 16.2°C / 18.7°C
  0 BF
  55%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 20.9°C / 20.9°C
  3 BF
  78%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  16°C 16.2°C / 16.2°C
  1 BF
  40%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  19°C 17.3°C / 19.4°C
  2 BF
  54%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.7°C / 23.8°C
  4 BF
  46%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 13.8°C / 19.0°C
  0 BF
  50%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 13.3°C / 18.3°C
  2 BF
  57%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 16.1°C / 17.7°C
  2 BF
  50%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  12°C 12.4°C / 12.4°C
  1 BF
  56%

Βιοϊατρικές Επιστήμες: Το κατάλληλο σημείο εκκίνησης για μία σπουδαία σταδιοδρομία

Advertorial
 • A-
 • A+

Για τους περισσότερους απόφοιτους Λυκείου και τις οικογένειές τους, η επιλογή επαγγελματικού προσανατολισμού αποτελεί μία σημαντική απόφαση, που έρχεται συνήθως έπειτα από πολλή σκέψη και έρευνα. Μετά το πρώτο ερώτημα, στο οποίο καλείται να απαντήσει ένας υποψήφιος φοιτητής, που δεν είναι άλλο από το «τι θέλω να σπουδάσω;», το αμέσως επόμενο ζήτημα που προκύπτει είναι το πώς η κατάλληλη επιλογή σπουδών μπορεί να συμβάλλει στην επαγγελματική του αποκατάσταση.

Είναι σαφές ότι ο τομέας της Υγείας «γεννά» διαρκώς νέες απαιτήσεις από ιατρούς και ερευνητές, ειδικότερα μετά την έναρξη της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένη ζήτηση για επαγγελματίες με συγκεκριμένες δεξιότητες. Αυτήν την ανάγκη έρχονται να καλύψουν οι Βιοϊατρικές Επιστήμες, ειδικότερα σε ό,τι αφορά στην ανακάλυψη καλύτερων και πιο αποτελεσματικών τρόπων αντιμετώπισης ή θεραπείας μιας οποιασδήποτε παθογένειας. Τι σημαίνει αυτό σε αριθμούς; Ότι στον συγκεκριμένο κλάδο λειτουργεί ο «κανόνας» της αγοράς και της ζήτησης, από τον οποίο προκύπτει η άμεση επαγγελματική αποκατάσταση κάθε φοιτητή Βιοϊατρικών Επιστημών.

Στις παραπάνω ερωτήσεις, λοιπόν, δίνει απαντήσεις το πρόγραμμα Βιοϊατρικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, το μοναδικό πρόγραμμα σε Ελλάδα και Κύπρο που προσφέρει στους απόφοιτους Λυκείου από διάφορες χώρες του κόσμου, την ευκαιρία να ασχοληθούν με έναν τόσο ανερχόμενο και σημαντικό κλάδο.

Βάζοντας την ανθρώπινη υγεία σε πρώτο «πλάνο»

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η υγεία του ανθρώπου, είναι συνεχώς στο επίκεντρο, με αποτέλεσμα η ανίχνευση, η διάγνωση, η κατανόηση και η θεραπεία ασθενειών και νόσων, να δημιουργεί συνεχώς νέα ερωτήματα και κατ’ επέκταση νέους τομείς διερεύνησης. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, λοιπόν, παρέχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, καθώς παρέχει την πιο ολοκληρωμένη δέσμη σπουδών στους τομείς της Ιατρικής, της Οδοντιατρικής, των Επιστημών Υγείας και των Επιστημών Ζωής στην Κύπρο, ενώ εκτός από τις Βιοϊατρικές Επιστήμες, προσφέρει 23 προγράμματα που σχετίζονται με τον τομέα της Υγείας, 11 από αυτά κατ’ αποκλειστικότητα στην Κύπρο. Προγράμματα σπουδών όπως η Φαρμακευτική, η Φυσικοθεραπεία, η Λογοθεραπεία, η Διατροφή-Διαιτολογία, η Αθλητική Επιστήμη και η Φυσική Αγωγή, η Βιολογία και η Εργοθεραπεία.

Μέσα από μία πληθώρα τμημάτων, ο εκάστοτε φοιτητής θα καταφέρει να κάνει τη σωστή επιλογή για το μέλλον του. Το «κλειδί» βρίσκεται στην εις βάθος μελέτη του προγράμματος σπουδών, το οποίο καλύπτει όλους τους βασικούς τομείς των βιολογικών επιστημών με έμφαση στην υγεία του ανθρώπου, όπως η ανοσολογία, η μοριακή και η κυτταρική βιολογία, η μικροβιολογία, η βιοχημεία, η ιατρική γενετική, η αναπτυξιακή βιολογία αλλά και το πιο εξειδικευμένα θέματα, όπως η μοριακή φαρμακολογία, η βιοπληροφορική, η βιολογία του καρκίνου και η αναγεννητική και εξατομικευμένη ιατρική.

Ατενίζοντας ένα λαμπρό επαγγελματικό μέλλον

Σε μία εποχή κρίσιμη για την παγκόσμια υγεία, το πλεονέκτημα να έχει ένας εν δυνάμει επαγγελματίας του χώρου στο portfolio του εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες, δείχνει πως ο «δρόμος» προς ένα λαμπρό μέλλον είναι ανοιχτός. Φυσικά, στη διαπίστωση αυτή συμβάλλουν και οι σημαντικές ευκαιρίες εργοδότησης που προσφέρουν οι σπουδές στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Στο ερώτημα πώς παρέχονται αυτές οι ευκαιρίες, η απάντηση βρίσκεται στις εξειδικευμένες γνώσεις πάνω σε εργαστηριακές μεθόδους, αλλά  και στις δεξιότητες και τα υψηλά δεοντολογικά πρότυπα, με τα οποία έρχονται σε επαφή οι σπουδαστές του προγράμματος. Με αυτόν τον τρόπο, προετοιμάζονται για την αγορά εργασίας και όταν ολοκληρώνουν τις σπουδές τους, είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν μία  σταδιοδρομία στον χώρο της έρευνας, της ιατρικής και της φαρμακευτικής βιομηχανίας. Όσο για τους πτυχιούχους που επιθυμούν να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους πορεία, υπάρχει η δυνατότητα να παρατείνουν τις σπουδές τους στον τομέα της Ιατρικής, προκειμένου να γίνουν ιατροί ή να ακολουθήσουν ακαδημαϊκή ή ερευνητική σταδιοδρομία στον ιατρικό ή τον βιοϊατρικό τομέα.

Η πληθώρα κατευθύνσεων και προοπτικών που παρέχει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπως είναι φυσικό, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αρκεί να αναφέρουμε ότι οι απόφοιτοι του Προγράμματος Βιοϊατρικών Επιστημών, μπορούν να εργοδοτηθούν σε πολλούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της εκπαίδευσης, της έρευνας, των φαρμακευτικών πωλήσεων και του διαγνωστικού κλάδου και μάλιστα, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα.

Για τους μελλοντικούς επαγγελματίες στον ιατρικό ή τον βιοϊατρικό τομέα, το «αύριο» φαντάζει κάτι περισσότερο από αισιόδοξο, με τους αριθμούς να δείχνουν μια σημαντική αύξηση της ζήτησης για επαγγελματίες στους συγκεκριμένους κλάδους. Το σίγουρο είναι, λοιπόν, πως καθώς η ζήτηση για πτυχιούχους στις υπηρεσίες Υγείας αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια, το πτυχίο στις Βιοϊατρικές Επιστήμες αποτελεί μια σταθερή επιλογή με σοβαρές προοπτικές εργοδότησης.

Δείτε το σχετικό video.
 
Σπουδές 5 Αστέρων

Με βάση τα αποτελέσματα της παγκόσμιας αξιολόγησης πανεπιστήμιων QS Stars University Ratings 2021, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε την ανώτατη διάκριση Πέντε Αστέρια (rated excellent) για τη συνολική του επίδοση.  Αξίζει να τονιστεί ότι το Πρόγραμμα Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έχει λάβει την υψηλότερη διάκριση 5 Αστέρων στην αξιολόγηση του 2021 του διεθνούς οργανισμού QS Top Universities (QS Stars University Ratings).

Αυτή η σημαντική διάκριση αριστείας βασίστηκε στην απόδοση του προγράμματος σχετικά με την ανταγωνιστικότητα και τη δύναμή του, τη γενική ικανοποίηση των φοιτητών, την αναλογία καθηγητών-φοιτητών, καθώς και τον δείκτη απασχολησιμότητας αποφοίτων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/en/  ή επικοινωνήστε μαζί τους στο [email protected]   και στο 22713000.

Έναρξη Φθινοπωρινού Εξαμήνου: 3 Οκτωβρίου 2022.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Μάνος Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Ισχυρά πράσινα δίκτυα για μία πιο ανθεκτική και βιώσιμη Ευρώπη
Ο κ. Μανουσάκης τόνισε ότι ο εξηλεκτρισμός της ευρωπαϊκής οικονομίας, μέσα από τη δημιουργία ισχυρών πράσινων δικτύων, είναι απαραίτητη προϋπόθεση...
Μάνος Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Ισχυρά πράσινα δίκτυα για μία πιο ανθεκτική και βιώσιμη Ευρώπη
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Ιωάννης Μάργαρης (ΑΔΜΗΕ): Το πρώτο εξάμηνο του 2023 ολοκληρώνονται οι ποντίσεις των ηλεκτρικών καλωδίων Κρήτης-Αττικής
Τη σημαντική πρόοδο των ηλεκτρικών διασυνδέσεων που υλοποιεί ο Διαχειριστής στη νησιωτική και ηπειρωτική χώρα παρουσίασε ο κ. Ιωάννης Μάργαρης,...
Ιωάννης Μάργαρης (ΑΔΜΗΕ): Το πρώτο εξάμηνο του 2023 ολοκληρώνονται οι ποντίσεις των ηλεκτρικών καλωδίων Κρήτης-Αττικής
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Εξοικονόμηση ενέργειας και άνεση με το Smarthink της «Φυσικό Αέριο»
Ο όρος «έξυπνο σπίτι ή smart home» χρησιμοποιείται στο… trendy λεξιλόγιο της εποχής τα τελευταία χρόνια. Για τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά, όμως, μοιάζει να απέχει πολύ ακόμη η μέρα που το smart home θα...
Εξοικονόμηση ενέργειας και άνεση με το Smarthink της «Φυσικό Αέριο»
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Η MYTILINEOS υλοποίησε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Προσβασιμότητας και Εξοικείωσης με τη Διαφορετικότητα
Η MYTILINEOS, πάντα στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας του Νομού Βοιωτίας και σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.), υλοποίησε το καινοτόμο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα...
Η MYTILINEOS υλοποίησε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Προσβασιμότητας και Εξοικείωσης με τη Διαφορετικότητα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Κυβερνοασφάλεια, το αύριο της πληροφορικής σε περιμένει
Με την οικονομία και γενικά την κοινωνία  να καθίσταται ολοένα και πιο εξαρτημένη από την τεχνολογία και το διαδίκτυο, δεν είναι λίγοι όσοι...
Κυβερνοασφάλεια, το αύριο της πληροφορικής σε περιμένει
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Κρίσιμες παράμετροι οι διάδρομοι μεταφοράς ενέργειας στα Βαλκάνια και η αποθήκευση για την επιτάχυνση των ΑΠΕ
Στο αμείωτο επενδυτικό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη νέων μονάδων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ, κ. Ιωάννης Μάργαρης...
Κρίσιμες παράμετροι οι διάδρομοι μεταφοράς ενέργειας στα Βαλκάνια και η αποθήκευση για την επιτάχυνση των ΑΠΕ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας