• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  28°C 25.4°C / 28.8°C
  3 BF
  34%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 23.5°C / 28.6°C
  3 BF
  53%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  27°C 25.5°C / 27.1°C
  2 BF
  39%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.9°C / 23.1°C
  0 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  23°C 21.9°C / 22.9°C
  2 BF
  68%
 • Βέροια
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  24°C 22.1°C / 25.7°C
  2 BF
  55%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  20°C 20.4°C / 20.4°C
  3 BF
  73%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.4°C / 25.4°C
  2 BF
  38%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 21.0°C / 25.8°C
  0 BF
  53%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.9°C / 23.9°C
  1 BF
  64%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  26°C 23.8°C / 26.4°C
  4 BF
  41%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.1°C / 25.1°C
  1 BF
  57%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.9°C / 27.9°C
  2 BF
  74%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 23.4°C
  0 BF
  49%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  26°C 20.5°C / 27.2°C
  2 BF
  36%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  25°C 23.8°C / 24.9°C
  4 BF
  68%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.6°C / 29.0°C
  1 BF
  44%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  26°C 22.3°C / 26.0°C
  2 BF
  65%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.1°C / 28.7°C
  2 BF
  66%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 18.3°C / 18.3°C
  2 BF
  81%

Ολοκληρωμένες σπουδές Φυσικοθεραπείας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Advertorial
 • A-
 • A+
Ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προσφέρει πλήρη κατάρτιση και άμεση εργασιακή εμπειρία μέσα από ένα διεθνώς αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα.

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, δεκάδες χιλιάδες μαθητών που ολοκληρώνουν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή τους καλούνται να επιλέξουν τη σχολή της προτίμησής τους, συχνά χωρίς να γνωρίζουν ακριβώς το αντικείμενο αλλά ούτε και τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρει. Η Φυσικοθεραπεία αποτελεί τα τελευταία χρόνια μια πολύ δημοφιλή επιλογή μεταξύ των λεγόμενων παραϊατρικών επαγγελμάτων, με μεγάλη ζήτηση, πολύ καλές προοπτικές αποκατάστασης αλλά και με πληθώρα επιλογών εξειδίκευσης.

Τι ακριβώς είναι όμως η Φυσικοθεραπεία, ποιο ρόλο παίζει στην υγεία μας και γιατί είναι απαραίτητοι οι πιστοποιημένοι επαγγελματίες υγείας; Ίσως λιγάκι παρεξηγημένος, ο όρος «φυσικοθεραπεία» έχει συσχετιστεί στη χώρα μας περισσότερο με τη μάλαξη ή την εφαρμογή φυσικών μέσων όπως π.χ. η ηλεκτροθεραπεία ή η θερμοθεραπεία, τα οποία αποτελούν ένα μικρό μόνο τμήμα της φυσικοθεραπείας, που συνιστά μια Επιστήμη βαρύνουσας σημασίας για τον άνθρωπο. Πρόκειται, λοιπόν, για ένα σύνολο τεχνικών κινητοποίησης, ασκήσεων και αναλγητικών μέσων με στόχο την πλήρη αποκατάσταση και επαναφορά της λειτουργικότητας της κίνησης του σώματος για την όσο το δυνατό συντομότερη επιστροφή του ασθενή στις καθημερινές του δραστηριότητες πριν την εμφάνιση του προβλήματός του.

Ως ειδικοί στην κίνηση και την θεραπευτική άσκηση και έχοντας εμπεριστατωμένη γνώση, οι φυσικοθεραπευτές είναι οι ιδανικοί επαγγελματίες για την καθοδήγηση και διαχείριση της άσκησης που προάγει υγεία και ευεξία. Επιπλέον, η φυσικοθεραπεία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως φροντίδα που συμβάλλει σημαντικά  στην ανακούφιση του πόνου, στη βελτίωση της κίνησης, στην αποκατάσταση μετά από τραυματισμούς, εγκεφαλικά επεισόδια, χειρουργεία, αλλά και στη διασφάλιση της καλύτερης ποιότητας ζωής για τους ηλικιωμένους.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για εξειδικευμένους και πιστοποιημένους επαγγελματίες υγείας, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC) προσφέρει ολοκληρωμένες σπουδές στον κλάδο της Φυσικοθεραπείας, τόσο σε προπτυχιακό, όσο και σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο. Μάλιστα, το Πτυχίο στη Φυσικοθεραπεία στο EUC είναι  το πρώτο πρόγραμμα στο τομέα που προσφέρθηκε στην Κύπρο από το 2008. Οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν όλες τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις με την εκπαίδευση σε υπερσύγχρονες εργαστηριακές υποδομές, ενώ παράλληλα ενισχύουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες με την βασική κλινική εκπαίδευση και την πρακτική να διεξάγεται σε νοσοκομεία, κέντρα φυσικοθεραπείας, κέντρα αποκατάστασης και αθλητικά σωματεία.

Η εξέχουσα θέση αλλά και η υψηλή ζήτηση του συγκεκριμένου προγράμματος, οφείλεται στο γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη δέσμη σπουδών στους τομείς της Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Επιστήμων Υγείας και Ζωής στην Κύπρο, προσφέροντας 23 συνολικά προγράμματα σπουδών στους τομείς αυτούς, ενώ 11 από αυτά κατ’ αποκλειστικότητα στην Κύπρο. Μάλιστα, πέρα από το Πτυχίο στη Φυσικοθεραπεία, το EUC προσφέρει Μεταπτυχιακό εξειδίκευσης στην Αθλητική Φυσικοθεραπεία, το πρώτο πιστοποιημένο πρόγραμμα του είδους του σε Κύπρο και Ελλάδα, που δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους του να απασχοληθούν σε αθλητικές ομοσπονδίες και σωματεία, αθλητικά κέντρα και υπηρεσίες αθλητικής αναψυχής, κέντρα αποκατάστασης αλλά και σε ιδιωτικά φυσικοθεραπευτήρια.

Τέλος, αξίζει να γίνει αναφορά και στο Διδακτορικό στη Φυσικοθεραπεία που προσφέρεται από το EUC, όπου, οι υποψήφιοι διδάκτορες αποκτούν απαραίτητες ακαδημαϊκές και ερευνητικές δεξιότητες, διαμορφώνουν κριτική σκέψη και άποψη, αποκτούν ερευνητική κουλτούρα, και καθίστανται ερευνητικά αυτόνομοι και ικανοί να σχεδιάζουν, να αναπτύσσουν, να εφαρμόζουν και να συντονίζουν ερευνητικές μελέτες και να παρουσιάζουν και να τεκμηριώνουν τα ευρήματα τους ενώπιων της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

Παρακολούθησε τη διαδραστική διαδικτυακή παρουσίαση τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 και μάθε περισσότερα για τα προγράμματα Σπουδών Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Επιστημών Υγείας και Ζωής που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Δήλωσε συμμετοχή ΕΔΩ.

Σπουδές 5 Αστέρων

Με βάση τα αποτελέσματα της παγκόσμιας αξιολόγησης πανεπιστήμιων QS Stars University Ratings 2021, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε την ανώτατη διάκριση Πέντε Αστέρια (rated excellent) για τη συνολική του επίδοση. Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε πέντε αστέρια για τις επιδόσεις του στους τομείς της διδασκαλίας, της απασχολησιμότητας, της διεθνοποίησης, της στήριξης των φοιτητών, της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και για το πρόγραμμα Ιατρικής.

Δείτε το σχετικό video.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών της Φυσικοθεραπείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/el/ ή να επικοινωνήστε στο [email protected] και στο 00357 22713000.

Έναρξη Φθινοπωρινού Εξαμήνου 2022 στις 3 Οκτωβρίου 2022.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Ε.ΕΝ.Ε - Εκλογή νέου Προέδρου και ΔΣ
Ο νέος Πρόεδρος έχει κατά καιρούς επισημάνει ότι πρέπει να δοθεί βαρύτητα και προτεραιότητα στην στήριξη των υγιών και παραγωγικών δυνάμεων, στις...
Ε.ΕΝ.Ε - Εκλογή νέου Προέδρου και ΔΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Η Ιουλία Τσέτη στο 7ο Delphi Economic Forum
Το δικό της στίγμα αναφορικά με τον ρόλο των Βιοεπιστημών στην ανάκαμψη της οικονομίας και της μεταπανδημικής εποχής, κατέθεσε στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων...
Η Ιουλία Τσέτη στο 7ο Delphi Economic Forum
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
To Public Συντάγματος ανανεώνεται!
Με καινούργιο «αέρα», το γνωστό flagship κατάστημα των Public στο Σύνταγμα που υποδέχεται πάνω από 2,2 εκατ. επισκέπτες το χρόνο, παρουσιάζει νέα...
To Public Συντάγματος ανανεώνεται!
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Ιωάννης Μάργαρης: «Άλμα» 19,3 GW στα νέα αιτήματα σύνδεσης ΑΠΕ σε μόλις 15 μήνες
Στην αναγκαία επιτάχυνση των έργων ανάπτυξης του Συστήματος Μεταφοράς καθώς και στον ταχύ ρυθμό χορήγησης Προσφορών Σύνδεσης για νέες μονάδες ΑΠΕ αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ, κ. Ιωάννης Μάργαρης κατά...
Ιωάννης Μάργαρης: «Άλμα» 19,3 GW στα νέα αιτήματα σύνδεσης ΑΠΕ σε μόλις 15 μήνες

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας