• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 13.8°C / 17.3°C
  3 BF
  53%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 14.9°C / 17.5°C
  1 BF
  46%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 14.4°C / 18.0°C
  5 BF
  66%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 10.3°C / 14.9°C
  4 BF
  44%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 14.9°C
  4 BF
  41%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 14.3°C / 16.9°C
  2 BF
  65%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 10.4°C / 10.6°C
  2 BF
  54%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 13.5°C / 18.0°C
  3 BF
  63%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 18.6°C / 20.9°C
  4 BF
  62%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  18°C 15.9°C / 17.9°C
  4 BF
  52%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 16.6°C / 18.5°C
  6 BF
  55%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 12.3°C / 14.7°C
  3 BF
  67%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  21°C 18.9°C / 20.9°C
  2 BF
  64%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 14.5°C / 14.9°C
  3 BF
  47%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 11.2°C / 14.5°C
  2 BF
  100%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.8°C / 23.2°C
  2 BF
  52%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 13.9°C / 17.5°C
  4 BF
  49%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 15.5°C
  1 BF
  41%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 14.7°C / 17.6°C
  2 BF
  55%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.8°C / 10.8°C
  2 BF
  82%
Γ. Ιωάννου - Epsilon Net

Μεταπτυχιακές Σπουδές και απασχόληση: Κριτήριο επιλογής και επαγγελματικής εξέλιξης

Advertorial
 • A-
 • A+

Οι μεταπτυχιακές σπουδές αποτελούν αναμφισβήτητα μια ιδιαίτερη βαθμίδα με προοπτικές επαγγελματικής και ακαδημαϊκής εξέλιξης των αποφοίτων. Η συμβολή των μεταπτυχιακών σπουδών στην ανάπτυξη του ανθρωπίνου κεφαλαίου επισημαίνεται από διεθνείς οργανισμούς όπως ο ΟΟΣΑ, η ΕΕ και η Παγκόσμια Τράπεζα, αλλά τεκμαίρεται και από πλήθος διεθνών ερευνών.

Παρά τις διαφορές μεταξύ τους τα αποτελέσματα εξαίρουν τη σημαντικότητα των τίτλων σπουδών, την αναγνώριση της φήμης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στα οποία αποκτήθηκαν οι τίτλοι σπουδών για την πρόσβαση σε θέσεις εργασίας,  τις εφαρμοσμένες γνώσεις και τις δεξιότητες ‘κλειδιά’ των αποφοίτων ως ‘διαβατήριο’ για την επαγγελματική τους εξέλιξη αλλά και τον καθοριστικό ρόλο των ανθρώπινων και επαγγελματικών δικτύων των αποφοίτων και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην εύρεση εργασίας.

Στο παραπάνω πλαίσιο η φήμη και η αναγνώριση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των τίτλων που απονέμουν στην αγορά των εργοδοτών είναι ακόμη πιο σημαντική. Τα δίκτυα που συνδέουν τους εργοδότες με τα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποδεικνύονται πολύτιμα στην αναζήτηση και την πρόσληψη ταλέντων, στην αναζήτηση της καινοτομίας της γνώσης και την επιχειρηματική ανάπτυξη. Η δικτύωση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και της βιομηχανίας στηρίζεται σε διάφορες συμπράξεις: προγράμματα μαθητείας και πρακτικής άσκησης, βιομηχανικά ερευνητικά project, spin off, κέντρα αριστείας, consultancy κ.ά..

Οι συνεργασίες μεταξύ Πανεπιστημίων, μεταξύ των Πανεπιστημίων, των φορέων κατάρτισης  και του επιχειρηματικού κόσμου προβάλλουν τη δικτύωση και τις κοινές ενέργειες ως την απαραίτητη συνθήκη στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη ταλέντων με γνώσεις στο επίπεδο των μεταπτυχιακών σπουδών.

Στον Όμιλο Epsilon Net η εμπιστοσύνη στις δυνατότητες επιχειρηματικής ανάπτυξης μέσω της τεχνολογίας συνοδεύεται από την άρρηκτη πίστη μας στις δυνατότητες ανάπτυξης των ανθρώπων. Η εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και η δέσμευση μας για την παροχή υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικών υπηρεσιών,  όχι μόνον μας έχει βραβεύσει συνεχόμενα από το 2017 μέσα από το θεσμό των Education Leaders Awards, αλλά μας έχει ενδυναμώσει ώστε να αναζητήσουμε συνεργασίες με διεθνείς φορείς, όπως το βραβευμένο κρατικό πανεπιστήμιο  University of Northampton.

Το Πανεπιστήμιο Northampton έχει λάβει το Χρυσό Βραβείο Αριστείας στη Διδασκαλία TEF και βρίσκεται στην 21η θέση στην κατάταξη Impact Rankings 2021 για τα βρετανικά Πανεπιστήμια & στην 200η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο.  
Το Epsilon College, μέλος του Ομίλου Epsilon Net, αναγνωρίζει το ρόλο του ανθρωπίνου κεφαλαίου, των συνεργασιών των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και της δικτύωσης στην αγορά εργασίας ως στρατηγικής προτεραιότητας στόχο στην παροχή μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών.

Το Epsilon College παρέχει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Northampton Μεταπτυχιακά Προγράμματα πιστοποιημένα από διεθνείς επαγγελματικούς σε καίρια πεδία λειτουργίας των επιχειρήσεων όπως το ανθρώπινο δυναμικό, η λογιστική, το business κ.α. Τα εργαστήρια και τα case studies αποτελούν την κύρια μέθοδο της υλοποίησης των μαθημάτων και προσφέρουν hands-on εμπειρία, ώστε οι εκπαιδευόμενοι να μπορούν να εφαρμόσουν άμεσα τις νεοαποκτηθείσες γνώσεις στην εργασία τους, να χρησιμοποιήσουν τους παρεχόμενους τίτλους ως εφόδιο για την επαγγελματική τους ανέλιξη και να προσφέρουν στο αντικείμενο της εξειδίκευσης τους την προστιθέμενη αξία που επιζητά το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Ειδικά στον τομέα της πληροφορικής η ποσοτική και ποιοτική έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων και στελεχών είναι εκτενώς καταχωρημένη στη διεθνή βιβλιογραφία. Όπως σωστά έχει ειπωθεί, η τεχνολογία δεν είναι πλέον ένα επιχειρηματικό εργαλείο, αλλά ένα νέο επιχειρηματικό περιβάλλον, με τη δική του δυναμική και κανόνες. Οι φορείς της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης προσπαθούν με μερική επιτυχία, να παρακολουθήσουν και να ανταποκριθούν στις εξελίξεις.

Εξ ορισμού η  Epsilon Net με τους 800 εργαζόμενους και με άνω των 20 εκ. ευρώ, το 2020, κύκλο εργασιών στο χώρο των νέων τεχνολογιών, βρίσκεται σε προνομιακή θέση ως εκπαιδευτικός φορέας πλέον, λόγω της συνεργασίας με το University of Northampton, να αντιμετωπίσει ορθολογικότερα το πρόβλημα και να δώσει στους αποφοίτους των προγραμμάτων ένα μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η γρήγορη ενσωμάτωση των αποφοίτων στην εργασία αποδεικνύει το πόσο ανανεωμένα και σύγχρονα για την αγορά είναι τα προγράμματα σπουδών. Ωστόσο, η πραγματική επαγγελματική αποκατάσταση επιταχύνεται και επιτυγχάνεται μέσα από την υπηρεσία EVRESIS, που συνδέει τους αποφοίτους με τις θέσεις εργασίας στον Όμιλο Epsilon Net και στο ευρύτερο δίκτυο των πελατών και συνεργατών του Ομίλου.

Οι απόφοιτοι των προγραμμάτων έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν την προοπτική της άμεσης επαγγελματικής τους εξέλιξης μέσω του δικτύου πελατών του Ομίλου της Epsilon Net που αριθμεί 70.000 επιχειρήσεις. Το Γραφείο Δικτύωσης και Σταδιοδρομίας «EVRESIS» διαθέτει την υπηρεσία recruitment, εξασφαλίζει θέσεις πρακτικής άσκησης στο δίκτυο των συνεργατών, διοργανώνει ημέρες καριέρας, παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής σταδιοδρομίας και αποτελεί ένα φυτώριο ταλέντων, ενώ διαπιστώνει με μεγάλη ακρίβεια και συνέπεια τις ανάγκες των επιχειρήσεων για ανθρώπινο δυναμικό.

Η αξία της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στην ανάπτυξη του ανθρωπίνου κεφαλαίου και της σύνδεσης της εκπαίδευσης με την απασχόληση αποτελεί για όλους εμάς στην Epsilon net μια δέσμευση για την παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευση.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Imperial Tobacco: ενισχύει την παρουσία της στα προϊόντα νέας γενιάς με το νέο σύστημα θερμαινόμενου καπνού PULZE και iD
Η Imperial Tobaccο, δημιουργός των Davidoff, πιστή στο όραμά της για ένα μέλλον με περισσότερες επιλογές, επέλεξε την Ελλάδα ως μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που κυκλοφορεί τη νέα συσκευή θερμαινόμενου...
Imperial Tobacco: ενισχύει την παρουσία της στα προϊόντα νέας γενιάς με το νέο σύστημα θερμαινόμενου καπνού PULZE και iD
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Ενημέρωση για την διαβίβαση προσωπικών δεδομένων
Η ανώνυμη τραπεζική εταιρεία με την επωνυμία «ΑΤΤΙCA BANK AΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Ομήρου 23, Τ.Κ. 106 72, (στο εξής «Τράπεζα») θα προβεί σε μεταβίβαση λόγω τιτλοποίησης...
Ενημέρωση για την διαβίβαση προσωπικών δεδομένων
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
GO GREEN: Έτσι γίνονται καθημερινά πιο βιώσιμα τα προϊόντα και οι μεταφορές μιας ελληνικής εταιρίας
Ζούμε πλέον σε μια εποχή που η θεωρητική ενημέρωση περί προστασίας του περιβάλλοντος δεν αρκεί. Άνθρωποι και εταιρίες οφείλουν, πια, να αναλάβουν την τεράστια ευθύνη της διαφύλαξης αλλά και ανάπλασης του...
GO GREEN: Έτσι γίνονται καθημερινά πιο βιώσιμα τα προϊόντα και οι μεταφορές μιας ελληνικής εταιρίας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Συνέντευξη του προέδρου Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος, Βασίλειου Γούναρη
Για το ρόλο που θα διαδραματίσει η βιομηχανία των πλαστικών στη μετάβαση προς το μοντέλο της Κυκλικής Οικονομίας καθώς και για τις πρωτοβουλίες που...
Συνέντευξη του προέδρου Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος, Βασίλειου Γούναρη

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας