• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  3°C 2.1°C / 5.2°C
  2 BF
  88%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  1°C -3.8°C / 2.3°C
  2 BF
  46%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 4.8°C / 6.0°C
  5 BF
  63%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  0°C -0.1°C / -0.1°C
  2 BF
  43%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  1°C -0.4°C / 0.9°C
  4 BF
  60%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  -1°C -3.0°C / -1.3°C
  0 BF
  58%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  -7°C -6.6°C / -4.9°C
  3 BF
  58%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  1°C 0.7°C / 0.7°C
  2 BF
  65%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 5.4°C / 7.8°C
  4 BF
  60%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  3°C 2.3°C / 2.9°C
  3 BF
  75%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 6.4°C / 7.2°C
  6 BF
  57%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 5.8°C / 5.8°C
  6 BF
  70%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 5.3°C / 5.3°C
  5 BF
  63%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  2°C 0.6°C / 1.9°C
  4 BF
  55%
 • Λαμία
  Ήπιες χιονοπτώσεις
  2°C -0.5°C / 1.7°C
  1 BF
  77%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 5.8°C / 5.8°C
  2 BF
  49%
 • Χαλκίδα
  Ήπιες χιονοπτώσεις
  1°C 0.5°C / 3.2°C
  3 BF
  88%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C -4.7°C / 0.5°C
  0 BF
  48%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  -2°C -3.3°C / -0.6°C
  2 BF
  61%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  -4°C -3.9°C / -3.9°C
  1 BF
  67%
dreamstime

Άρωμα MIG και φέτος το καλοκαίρι

Advertorial
 • A-
 • A+

Ελληνική οικονομία και όμιλος MIG πάνε μαζί και φέτος το καλοκαίρι όπως άλλωστε συμβαίνει όλα τα τελευταία χρόνια. Ο Όμιλος που είναι συνυφασμένος με πολλές πτυχές και κλάδους της Ελληνικής οικονομίας κυριαρχεί και στην οικονομία της φιλοξενίας. «Δεν υπάρχει πολίτης που να μην επιβιβάζεται σε πλοίο της Attica, ή της HSW, να μην γεύεται προϊόντα ή να μην πίνει τον καφέ του στα brand  εστίασης της Vivartia, να  μην απολαμβάνει υπηρεσίες υγείας από το θεραπευτήριο Υγεία» αναφέρουν στελέχη της εταιρίας.

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος MIG έχει εταιρείες, που θεωρούνται διαμάντια της ελληνικής οικονομίας όπως η Vivartia, η Attica, η Singular, o Όμιλος υγεία, και η ΔΕΛΤΑ, η μεγαλύτερη σε τζίρο γαλακτοβιομηχανία της χώρας. Όλες οι εταιρείες είναι ηγέτιδες στον κλάδο τους και διαθέτουν μακρά ιστορία. Είναι ενδεικτικό ότι η Singular έχει στραφεί σε εμβληματικά ευρωπαϊκά προγράμματα ενώ εδώ και 40 χρόνια είναι η εταιρεία που κάνει τις εκλογές στη χώρα.

Ειδικά η Vivartia, πέρα από τη ΔΕΛΤΑ που έχει περάσει το 2017 σε φάση κερδοφορίας έχει στην ομπρέλα της κάποια πολύ δυνατά σήματα της Ελληνικής αγοράς όπως ο Μπάρμπα Στάθης, οι αλυσίδες  Goody's,  Everest και  Flocafe.

Αυτή η εικόνα της πολύ- επίπεδης επιχειρηματικής δραστηριότητας δίνει, σύμφωνα με τη διοίκηση, ένα πλεονέκτημα στον Όμιλο MIG. Με άλλα λόγια η διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου των δραστηριοτήτων του Ομίλου και η παρουσία του σε κλάδους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας που συνδέονται με την ανάπτυξη της χώρας, όπως τα τρόφιμα, η υγεία, η ακτοπλοΐα και η τεχνολογία, αποτελεί εγγύηση βιωσιμότητας και ανάπτυξης με δεδομένη και την εικόνα της ελληνικής οικονομίας αλλά και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της (αγροδιατροφή, οικονομία φιλοξενίας, ΙΤ). 

Έμφαση στην εστίαση

Παράλληλα όμως ο Όμιλος MIG δίνει νέα υπεραξία την Ελληνική οικονομία με κινήσεις ανάπτυξης στον κλάδο της εστίασης.  «It’s All Greek» είναι μια νέα ιδέα που κάνει πράξη ο όμιλος Vivartia, θυγατρικός της MIG, ώστε να επεκτείνει τη δράση του σε έναν τομέα που ξέρει καλά τις αλυσίδες τροφίμων (βλέπε Goody's, Everest).

Το νέο και μοντέρνο ψητοπωλείο άνοιξε τις πόρτες του στο εκπτωτική χωριό McArthurGlen που βρίσκεται πλησίον του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, έχει ήδη παρουσιαστεί στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, ενώ σύντομα θα βρίσκεται και στο αεροδρόμιο της Κω. 
Η αναβαθμισμένη παρουσία του «It’s All Greek» στο McArthurGlen αποτελεί το πρώτο βήμα στην ανάπτυξή του εκτός της αγοράς αεροδρομίων, ενώ αναμένεται στη συνέχεια να επεκταθεί και στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι το φθινόπωρο του 2017 ο όμιλος Vivartia προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας Forky, που είναι μια startup που δραστηριοποιείται στη γρήγορη παράδοση γευμάτων, με έμφαση στη μεσογειακή και ελληνική κουζίνα.

Επίσης την  Τρίτη 2 Ιουλίου ο όμιλος Vivartia παρουσίασε επίσημα ένα νέο προϊόν το διπλοστραγγιστό γιαούρτι, που κυκλοφορεί στην αγορά από την Άνοιξη. Στόχος είναι να κατακτήσει την κορυφή σε μια δυναμική αγορά με όχημα τη μοναδική ποιότητα και τεχνογνωσία της ΔΕΛΤΑ. 

Επίσης ο Όμιλος MIG μέσω της Vivartia δίνει υπεραξία την οικονομία της φιλοξενίας καθώς είναι ελέγχει την αλυσίδα ιταλικής κουζίνας La Pasteria, αλλά το ξεχωριστό και με πολλές βραβεύσεις εστιατόριο Kuzina που βρίσκεται στο Μοναστηράκι. Πρόκειται για εστιατόριο με πληθώρα διακρίσεων, προτείνεται από τον οδηγό Michelin, ενώ συγκαταλέγεται μέσα στα top 10 εστιατόρια με θέα με βάση τη λίστα του BBC.

Ο Όμιλος MIG

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου MIG το 2017 παρέμειναν σταθερές στα € 1.080 εκ.. Τα λειτουργικά αποτελέσματα EBITDA στο σύνολο των θυγατρικών ανήλθαν στα €141,6 εκ. έναντι €156,1 εκ. το 2016 και επηρεάστηκαν θετικά από τους ομίλους Vivartia κατά €10,2 εκ. και Υγεία κατά €3 εκ. και αρνητικά  από τους ομίλους Attica κατά €19,7 εκ. λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων και SingularLogic κατά €9,3 εκ.

Επιπλέον, τα ενοποιημένα αποτελέσματα EBITDA του Ομίλου ανήλθαν σε κέρδη €117,8 εκ. έναντι €132,2 εκ. το 2016, ενώ τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων ανήλθαν σε €40,8 εκ. έναντι €55,7 εκ. το 2016. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και μη ελέγχουσες συμμετοχές ανήλθαν σε ζημία €74,8εκ. έναντι ζημιών €84,9 εκ. το 2016

Τα συνολικά ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου ανήλθαν στα €130,5 εκ. ενώ οι ενοποιημένες δανειακές υποχρεώσεις του Ομίλου την 31.12.2017 διαμορφώθηκαν στα €1.624 εκατ.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Την αποεπένδυσή της από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανακοίνωσε η Reggeborgh Invest
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ολλανδικό fund φέρεται να βρίσκεται σε συμφωνία με νέους αγοραστές του εν ποσοστού του στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ.
Την αποεπένδυσή της από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανακοίνωσε η Reggeborgh Invest
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Η συνεισφορά της MYTILINEOS στην ελληνική οικονομία
Σε 0,6% του ΑΕΠ της Ελλάδας ή 1,06 δισ. ευρώ ανήλθε το 2017 η προστιθέμενη αξία που έφερε στην ελληνική οικονομία και κοινωνία η MYTILINEOS, σύμφωνα με μελέτη του οίκου ΕΥ για κοινωνικοοικονομική επίδραση της...
Η συνεισφορά της MYTILINEOS στην ελληνική οικονομία
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Όμιλος MIG: Κυρίαρχη θέση και το 2018 σε κομβικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας
Ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας, ο όμιλος MIG, τόσο το 2017 όσο και το 2018 συνεχίζει την αναπτυξιακή του πορεία. Με σύμμαχο την καλή πορεία του τουρισμού και την επανεκκίνηση της...
Όμιλος MIG: Κυρίαρχη θέση και το 2018 σε κομβικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020 η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία
Πληθωρισμός, ακρίβεια και ενεργειακή κρίση έχουν δείξει τα δόντια τους στη γερμανική οικονομία ● Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ifo, η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη χώρα βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο της...
Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020 η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νέα μείωση του δείκτη οικονομικού κλίματος στο δεύτερο τρίμηνο του 2022
Σύμφωνα με την έρευνα, η νέα υποχώρηση του δείκτη οφείλεται στην συνέχιση των αρνητικών συνθηκών που επικρατούν στην διεθνή εφοδιαστική αλυσίδα και την ενεργειακή αγορά.
Νέα μείωση του δείκτη οικονομικού κλίματος στο δεύτερο τρίμηνο του 2022
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η Γερμανία «στο χείλος της ύφεσης» - «Πέφτει» η επιχειρηματική εμπιστοσύνη
Επέστρεψε στα επίπεδα των πρώτων μηνών της πανδημίας, με τον δείκτη των προσδοκιών που δημοσίευσε τη Δευτέρα το Ινστιτούτο Ifo να έχει κατέβει τον Ιούλιο στο 80,3, από 85,8 τον Ιούνιο.
Η Γερμανία «στο χείλος της ύφεσης» - «Πέφτει» η επιχειρηματική εμπιστοσύνη

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας