• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 9.3°C / 13.4°C
  2 BF
  61%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 7.4°C / 10.5°C
  0 BF
  49%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 8.0°C / 12.7°C
  2 BF
  64%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 6.9°C / 6.9°C
  2 BF
  76%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 8.9°C
  1 BF
  76%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 6.8°C / 11.0°C
  2 BF
  59%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 7.4°C / 7.4°C
  3 BF
  34%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 7.4°C / 7.4°C
  1 BF
  85%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 10.8°C / 11.6°C
  2 BF
  55%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 10.1°C
  2 BF
  66%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  11°C 10.4°C / 11.7°C
  2 BF
  56%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  11°C 10.7°C / 10.7°C
  2 BF
  44%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 10.9°C
  2 BF
  76%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 9.9°C
  2 BF
  53%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  8°C 7.8°C / 8.5°C
  2 BF
  74%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 11.8°C / 11.8°C
  4 BF
  58%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 7.8°C / 13.0°C
  1 BF
  54%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 10.3°C / 11.0°C
  4 BF
  45%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 6.7°C / 7.5°C
  2 BF
  68%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 3.3°C / 3.3°C
  2 BF
  76%
ΕΦ.ΣΥΝ.

Η Vodafone δημιουργεί ευκαιρίες και στηρίζει τους νέους

Advertorial
 • A-
 • A+

Για την Vodafone αποτελεί στρατηγικό πεδίο δράσης η σταθερή υποστήριξη των νέων στην προσπάθειά τους να εμπλουτίσουν τις δεξιότητές τους και να θέσουν τα θεμέλια για μια επιτυχημένη καριέρα στον χώρο της τεχνολογίας, ξεκινώντας την σταδιοδρομία τους από ένα δυναμικό πολυεθνικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με διεθνή έρευνα γνώμης που διενήργησε η YouGov, για λογαριασμό του Ομίλου Vodafone σε 6.000 νέους ηλικίας 18-24 ετών, σε σχέση με την μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία, το 69% των νέων στην Ελλάδα απάντησαν ότι έλαβαν ανεπαρκείς ή και καθόλου συμβουλές σταδιοδρομίας είτε κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους είτε μετά την αποφοίτησή τους από το σχολείο ή το πανεπιστήμιο.

Future Jobs Finder

Με στόχο να βοηθήσει τους νέους να σχεδιάσουν το μέλλον τους στον ψηφιακό κόσμο, η Vodafone δημιούργησε σε συνεργασία με ειδικούς (ψυχολόγους, συμβούλους σταδιοδρομίας, υπευθύνους κατάρτισης) το ψηφιακό εργαλείο Future Jobs Finder (https://futurejobsfinder.vodafone.com/).

Μέσα από μια σειρά σύντομων ψυχομετρικών test, οι χρήστες μπορούν να εντοπίσουν τις δεξιότητες τους και με βάση τα ενδιαφέροντα τους να ανακαλύψουν τις κατάλληλες για εκείνους θέσεις εργασίας. Επίσης, το Future Jobs Finder τους δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε πλατφόρμες εκπαίδευσης σε ψηφιακές δεξιότητες με πολλά από τα προσφερόμενα μαθήματα να είναι δωρεάν.

Discover

Παράλληλα, μέσω του Προγράμματος Discover η εταιρία δίνει την ευκαιρία σε νέους να εργαστούν στη Vodafone και να γνωρίσουν τον δυναμικό χώρο της τεχνολογίας. Το διετές Πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους ή τελειόφοιτους μεταπτυχιακών σπουδών και τους παρέχει τη δυνατότητα να γνωρίσουν διαφορετικά τμήματα της εταιρείας τον πρώτο χρόνο, προτού τοποθετηθούν σε συγκεκριμένο ρόλο σε μια από τις διευθύνσεις της εταιρείας.

Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται με ψηφιακές συνεντεύξεις, test και διαδραστικές ασκήσεις, καθώς και συναντήσεις με στελέχη της εταιρίας. Μετά την ολοκλήρωση του Discover και μέσω του Προγράμματος Columbus, τους δίνεται η δυνατότητα να αναλάβουν έναν διευρυμένο ρόλο σε χώρα του εξωτερικού, όπου έχει παρουσία η Vodafone, με στόχο την γρήγορη ανέλιξή τους σε διοικητικούς ρόλους. Στα επτά χρόνια εφαρμογής του προγράμματος 110 νέοι έχουν αποκτήσει σημαντική εμπειρία.

World of Difference

Επίσης, με το πρόγραμμα Vodafone World of Difference, η Vodafone δίνει τη δυνατότητα σε νέους να εργαστούν για έξι μήνες στον κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους, και καλύπτει το μισθό τους. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, το οποίο βρίσκεται στον όγδοο χρόνο λειτουργίας του, οι νέοι καλλιεργούν δεξιότητες και αποκτούν εργασιακή εμπειρία και εφόδια για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία, καλύπτοντας παράλληλα ουσιαστικές ανάγκες της κοινωνίας. Μέχρι σήμερα το πρόγραμμα έχει βοηθήσει 64 άτομα να εργαστούν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους σε όλη την Ελλάδα.

Ακόμη, μέσω του προγράμματος Vodafone Apprentices, η εταιρεία δίνει την ευκαιρία σε 10 φοιτητές από το δεύτερο έτος των σπουδών τους να εργαστούν σε καταστήματα της Vodafone με ευέλικτο ωράριο εργασίας ώστε να μπορέσουν με αυτόν τον τρόπο να συνδυάσουν εργασία με σπουδές και να ξεκινήσουν την σταδιοδρομία τους.

Επιπλέον, οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν την Vodafone για να κάνουν την πρακτική τους άσκηση, ώστε να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον τρόπο λειτουργίας μιας εταιρείας, να συμμετάσχουν στην υλοποίηση απαιτητικών projects και να εκπαιδευθούν κοντά σε έμπειρους επαγγελματίες.

Για τους μαθητές η εταιρεία διοργανώνει επισκέψεις σχολείων με επίβλεψη καθηγητών στα γραφεία της εταιρείας και στις τεχνικές εγκαταστάσεις, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία της Vodafone και τον τρόπο λειτουργίας της, αλλά και να συνομιλήσουν με στελέχη της εταιρείας για να ακούσουν τις εμπειρίες τους.

Coding

Επίσης, η Vodafone υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα συγγραφής κώδικα, #codelikeagirl σε έφηβες ηλικίας 14 με 18 χρονών με στόχο την αντιμετώπιση του διευρυνόμενου χάσματος ανάμεσα στα δύο φύλα στα επαγγέλματα STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics).

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, προσφέρονται  βασικές γνώσεις των γλωσσών υπολογιστών και προγραμμάτων ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων των html, CSS, GitHub και  Bootstrap, δίνοντας την ευκαιρία στις σπουδάστριες να αναπτύξουν έναν ιστότοπο στο τέλος του προγράμματος εκπαίδευσης.

Stem

Επίσης, το Ίδρυμα Vodafone υλοποιεί το πρόγραμμα “STEMpowering Youth” σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, με λιγότερες ευκαιρίες εξωσχολικής εκπαίδευσης, το οποίο περιλαμβάνει εξωσχολικά εργαστήρια STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), σε συνεργασία με την SciCo και την ακαδημαϊκή συμβολή της Ελληνογερμανικής Αγωγής.

Για το 2018 στόχος του προγράμματος είναι να δώσει την ευκαιρία σε 600 μαθητές της Θράκης, των Δωδεκανήσων, των νησιών του Βορειοανατολικού. Αιγαίου και της Κρήτης να καλλιεργήσουν κριτική σκέψη και να αναπτύξουν τεχνολογικές εφαρμογές για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων στις τοπικές κοινωνίες, μέσα από τη βιωματική και διαδραστική μελέτη επιστημών, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Cyta Hellas
Με την καταβολή τιμήματος 118 εκατ. ευρώ, ολοκληρώθηκε και επίσημα η εξαγορά της Cyta Hellas από τη Vodafone. Με τη συμφωνία η θυγατρική του δημόσιου οργανισμού τηλεπικοινωνιών της Κύπρου, που...
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Cyta Hellas
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
24ωρη απεργία σε θυγατρική τους
«Η εταιρεία προσπαθεί να μειώσει το προσωπικό της απολύοντας εργαζομένους με πολλά χρόνια προϋπηρεσία, με τη δικαιολογία ότι καταργείται το αντικείμενο εργασίας τους, την ώρα που τους αντικαθιστά με...
24ωρη απεργία σε θυγατρική τους
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Ο όμιλος ΑΔΜΗΕ στηρίζει την ανάπτυξη κοινών τηλεπικοινωνιακών υποδομών στα βαλκάνια
Ενεργά στηρίζει ο ΑΔΜΗΕ την επέκταση της συνεργασίας με Διαχειριστές Συστημάτων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας για την ανάπτυξη κοινών τηλεπικοινωνιακών υποδομών στα Βαλκάνια.
Ο όμιλος ΑΔΜΗΕ στηρίζει την ανάπτυξη κοινών τηλεπικοινωνιακών υποδομών στα βαλκάνια
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Συμμετοχή του ΑΔΜΗΕ στην Ευρωπαϊκή Ενδοημερήσια Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας
Η ενιαία ευρωπαϊκή ενδοημερήσια αγορά έχει πλέον ενσωματώσει τα σύνορα της Ελλάδας (Ελλάδα-Ιταλία, Ελλάδα-Βουλγαρία) και της Σλοβακίας...
Συμμετοχή του ΑΔΜΗΕ στην Ευρωπαϊκή Ενδοημερήσια Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Τα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας «Elevate Greece» και η Εθνική Τράπεζα βράβευσαν την εταιρία iDNA Genomics
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, τα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας «Elevate Greece» βράβευσαν τις 10 καλύτερες ελληνικές νεοφυείς εταιρείες που προσφέρουν καινοτόμες λύσεις και προϊόντα με δυνατότητα...
Τα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας «Elevate Greece» και η Εθνική Τράπεζα βράβευσαν την εταιρία iDNA Genomics

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας