• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  28°C 25.5°C / 29.6°C
  2 BF
  44%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 25.8°C / 29.4°C
  3 BF
  63%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.0°C / 28.2°C
  2 BF
  67%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.9°C / 26.9°C
  1 BF
  54%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.1°C / 24.9°C
  2 BF
  47%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  25°C 25.1°C / 25.1°C
  1 BF
  59%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  26°C 26.5°C / 26.5°C
  2 BF
  49%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.4°C / 27.4°C
  0 BF
  61%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  25°C 23.6°C / 25.8°C
  0 BF
  61%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  29°C 24.6°C / 28.9°C
  2 BF
  42%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  26°C 26.4°C / 27.2°C
  1 BF
  50%
 • Σκόπελος
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  26°C 25.7°C / 27.3°C
  2 BF
  73%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.9°C / 27.9°C
  2 BF
  83%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 21.2°C / 23.9°C
  0 BF
  83%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  25°C 20.5°C / 25.1°C
  2 BF
  60%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  27°C 25.8°C / 26.6°C
  4 BF
  41%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.8°C / 28.8°C
  2 BF
  57%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  25°C 24.3°C / 24.9°C
  0 BF
  74%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.8°C / 27.7°C
  3 BF
  82%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  27°C 26.9°C / 26.9°C
  0 BF
  43%

Το εβδομαδιαίο δελτίο ανακάλυψε ηθικό πρόβλημα για την προσφυγή στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα προκειμένου να υπερασπιστεί τη νομιμότητα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη!

Για... ανηθικότητα κατηγορεί ο ΣΕΒ τη ΓΣΕΕ!

 • A-
 • A+

Συνεχίζουν να προκαλούν την κοινή λογική οι συντάκτες του εβδομαδιαίου δελτίου του ΣΕΒ που τώρα ανακάλυψαν και ηθικό πρόβλημα της ΓΣΕΕ, η οποία προσέφυγε στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα προκειμένου να υπερασπιστεί τη νομιμότητα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη!

Από την άλλη, για την εξαθλίωση των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στον καιρό των μνημονίων λόγω αφενός της γιγάντωσης της ανεργίας και αφετέρου της συρρίκνωσης των αποδοχών των μισθωτών (που επέφερε τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και κατά συνέπεια κατακρήμνισαν τον τζίρο της ραχοκοκαλιάς του ελληνικού επιχειρείν), κατά τους επαΐοντες του ΣΕΒ φταίει το γεγονός ότι είχε πολλά χρήματα να καταναλώνει το προσωπικό που απασχολούνταν στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα!

«Ο άκρατος κρατικός δανεισμός για τη χρηματοδότηση διευρυνόμενων δημοσιονομικών ελλειμμάτων και η πλασματική ζήτηση που δημιουργούσε στην αγορά είχαν ως αποτέλεσμα να βαθαίνει η απώλεια της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας και, έτσι, να οδηγηθεί η χώρα στην κατάρρευση» είναι η άποψη των ειδικών του ΣΕΒ…

»Επιμένουν όμως να ξεχνούν τις θριαμβολογίες για τη μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας που θα έφερνε έκρηξη των ελληνικών εξαγωγών και θα στήριζε την οικονομία.

»Για τους συντάκτες του εβδομαδιαίου δελτίου, «η δημοσιονομική προσαρμογή προήλθε περισσότερο από αύξηση φόρων παρά από περικοπή δαπανών».

Εκείνο όμως που ξεπερνά τη φαντασία είναι η διμέτωπη επίθεση των συντακτών του εβδομαδιαίου δελτίου του ΣΕΒ στη διοίκηση της ΓΣΕΕ και στον πρώην υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο.

Την μήνιν τους προκάλεσε το γεγονός ότι η ΓΣΕΕ προσέφυγε στα οικεία όργανα αφού οι μνημονιακές ρυθμίσεις στην αγορά εργασίας θεσμοθετήθηκαν κατά πρόδηλη παραβίαση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη.

Ξεχνώντας ότι τα όργανα έχουν τεκμήριο νομιμότητας και εν τέλει ότι μια προσφυγή δεν καθιστά αυτομάτως και δεδομένη την ευδοκίμησή της, οι συντάκτες αναγνωρίζουν μεν το δικαίωμα της ΓΣΕΕ να προσφύγει, αλλά χαρακτηρίζουν την ενέργεια με όρους ηθικής, παραλείποντας να αναφέρουν τις στενές επαφές επιχειρήσεων-μελών τους με στελέχη της τρόικας.

«Οταν αναζητά κανείς ηθικά ερείσματα σε τέτοιους οργανισμούς θα έπρεπε να επιδεικνύει και εποικοδομητική συνεισφορά στον διάλογο για τα αίτια των δεινών και για τις πολιτικές που θα πρέπει να εφαρμοστούν για να ξεπεράσουμε τα δεινά αυτά» είναι η άποψη της πλευράς του ΣΕΒ, ξεχνώντας όμως να μιλήσει για τις ευθείες κατηγορίες από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ στο παρελθόν ότι ο ΣΕΒ με συγκεκριμένο καθηγητή Εργατικού Δικαίου «έδινε» γραμμή στις απαιτήσεις των τότε δανειστών μας (ΔΝΤ, Κομισιόν, ΕΚΤ).

«Φτάσαμε στο σημείο ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, που ήταν η εναγόμενη πλευρά και στην ακρόαση στο Συμβούλιο της Ευρώπης, δηλαδή ο υπουργός Εργασίας, να ζητά με το ίδιο του το στόμα την καταδίκη της χώρας του, ώστε να εμφανιστεί ως υπέρμαχος των δικαιωμάτων των εργαζομένων» είναι η επίθεση επιχειρημάτων του ΣΕΒ εναντίον του κ. Κατρούγκαλου (χωρίς καμία τοποθέτηση βέβαια για το αν και κατά πόσο τα μέτρα αυτά παραβιάζουν τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη).

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι στόχοι Κατρούγκαλου στις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά
Χωρίς την απαραίτητη γνωμοδότηση της διεθνούς επιτροπής επιστημόνων πηγαίνει σήμερα στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά ο υπουργός Γ. Κατρούγκαλος. Το πόρισμα δεν έχει παραδοθεί ακόμη (έχουν υποσχεθεί ότι...
Οι στόχοι Κατρούγκαλου στις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα «αγκάθια» των εργασιακών πάνε Νοέμβριο
Τα μεγάλα θέματα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, του κατώτατου μισθού, των ομαδικών απολύσεων και του τρόπου που θα προκηρύσσονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις παραπέμπονται για την επόμενη επίσκεψη του...
Τα «αγκάθια» των εργασιακών πάνε Νοέμβριο
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μπροστά στους δανειστές ξέχασαν τις υπογραφές...
Μπορεί χθες κατά τη συνάντηση των δανειστών με τους κοινωνικούς εταίρους οι πρώτοι να μην άνοιξαν τα χαρτιά τους, αλλά με ερωτήσεις να προσπάθησαν να εντοπίσουν τι θέλουν οι εκπρόσωποι εργοδοτών και...
Μπροστά στους δανειστές ξέχασαν τις υπογραφές...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Φρένο» σε δυσμενείς αλλαγές στα εργασιακά
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πόρισμα απαντά ομόφωνα «όχι» στο ερώτημα αν απαιτούνται επί της ουσίας αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και ειδικά στα θέματα των απεργιακών κινητοποιήσεων. Στο θέμα των...
«Φρένο» σε δυσμενείς αλλαγές στα εργασιακά
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Καπνός από τον ΣΕΒ χωρίς φωτιά για τα εργασιακά
Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε το εβδομαδιαίο δελτίο του ΣΕΒ για την ελληνική οικονομία, με τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων να ενσωματώνει θέσεις για τα εργασιακά στην αντίθετη κατεύθυνση απ’ όσα συμφώνησε και συνυπέγραψε...
Καπνός από τον ΣΕΒ χωρίς φωτιά για τα εργασιακά
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κοινό πλαίσιο αρχών στα εργασιακά
Iσχυρό όπλο στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις θεωρεί η κυβέρνηση τη χθεσινή κοινή δήλωση των εργοδοτικών οργανώσεων και της ΓΣΕΕ. Ουσιαστικά εργοδότες (ΕΣΕΕ, ΣΕΒ,...
Κοινό πλαίσιο αρχών στα εργασιακά

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας