• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 9.6°C / 12.3°C
  3 BF
  81%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 7.9°C / 11.2°C
  2 BF
  68%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.0°C / 13.3°C
  4 BF
  78%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 5.9°C / 8.3°C
  1 BF
  60%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 10.7°C
  3 BF
  76%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 7.0°C / 9.3°C
  1 BF
  80%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 3.4°C / 5.6°C
  2 BF
  81%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.8°C / 8.8°C
  2 BF
  82%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 13.2°C / 14.1°C
  2 BF
  87%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 12.3°C
  1 BF
  87%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 12.2°C / 15.4°C
  3 BF
  72%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 13.5°C / 13.5°C
  5 BF
  77%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 14.3°C / 14.3°C
  3 BF
  73%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 6.9°C / 8.4°C
  0 BF
  93%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 7.8°C / 10.1°C
  2 BF
  81%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 14.8°C / 14.8°C
  1 BF
  88%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 9.7°C / 12.1°C
  0 BF
  80%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 11.0°C / 11.0°C
  2 BF
  77%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.7°C / 11.2°C
  1 BF
  73%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 5.4°C / 5.4°C
  1 BF
  89%

«Η “Σουρωτή” είναι σήμερα ένα πολύτιμο πετράδι που μπορεί να γίνει διαμάντι» τόνισε ο Ιβάν Σαββίδης στους μικρομετόχους της εταιρείας, καλώντας τους να του πουλήσουν τη συμμετοχή τους

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΜΠΑΤΣΙΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

«Σουρωτή αγάπη μου!»

 • A-
 • A+

Αγάπη, μπίζνες και μεταλλικό νερό χθες βράδυ, στην παρουσίαση του επενδυτικού σχεδίου του Ιβάν Σαββίδη, στο Κέντρο Πολιτισμού Θέρμης Θεσσαλονίκης, για τη «Σουρωτή», της οποίας ήδη ελέγχει το 28% όπως ανακοίνωσε!

Αφού χτύπησε στα ίσια την πολυεθνική Coca Cola, που πρόσφατα απέκτησε σε πλειστηριασμό το 15%, είπε ότι βάζει πλέον τον... φιλόδοξο ομολογουμένως στόχο να κερδίσει μεγάλο μέρος της αγοράς από το παγκόσμιου φήμης brand της Perrier!

Ο ομογενής επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, που τα τελευταία χρόνια ρίχνει πακτωλό χρημάτων σε κάθε επένδυση την οποία «βάζει στο μάτι», παρουσίασε σε μια κατάμεστη αίθουσα το όραμά του για την έως πρότινος λαϊκής βάσης εταιρεία εμφιάλωσης μεταλλικού νερού «Σουρωτή», που λειτουργεί λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη σχεδόν έναν αιώνα.

Ο Ιβάν Σαββίδης αποκάλυψε ότι ελέγχει κιόλας το 28% της εταιρείας, μετά την επιθετική εξαγορά που επιχείρησε αρχικά η πολυεθνική Coca Cola αποκτώντας το 15% σε πλειστηριασμό της Τράπεζας Πειραιώς.

Απευθυνόμενος στους μικρομετόχους και εργαζόμενους που έδωσαν το «παρών», τόνισε ότι με τις επενδύσεις που θα γίνουν και με την ενίσχυση του μάρκετινγκ η «Σουρωτή» μπορεί να διεκδικήσει στα ίσια μεγάλα μερίδα της αγοράς μεταλλικού νερού διεθνώς, ανταγωνιζόμενη ακόμα και το Perrier.

Βέβαια, εξήγησε ότι για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, θα χρειαστεί να γίνουν επενδύσεις της τάξης των 15 εκατ. ευρώ, χρήματα που εμφανίσθηκε διατεθειμένος να ρίξει στην εταιρεία.

«Δεν έχω ανάγκη τη “Σουρωτή”, η “Σουρωτή” έχει ανάγκη εμένα. Για να γίνει αντιληπτό αυτό, σας λέω απλώς ότι ο τζίρος της “Σουρωτής” είναι ίσος με το 1/4 του μπάτζετ του ΠΑΟΚ. Εγώ ασχολούμαι, ώστε η “Σουρωτή” να μη βρίσκεται στα επίπεδα τζίρου της τάξης των 15 εκατ. ευρώ. Η “Σουρωτή” είναι σήμερα ένα πολύτιμο πετράδι που μπορεί να γίνει διαμάντι. Γι’ αυτό και η καλύτερη στιγμή για να πουλήσετε είναι τώρα», είπε απευθυνόμενος στους μικρομετόχους.

«Εγώ σας αγαπώ και παρακαλώ να με αγαπήσετε και εσείς», ζήτησε από μετόχους και εργαζόμενους.

Για τον σκόπελο της Coca Cola, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει στην κατοχή της, εκτός από το 15%, και 5% ακόμη από μικρομετόχους που πούλησαν, ο ομογενής επιχειρηματίας ανέφερε ότι είτε θα τον ξεπεράσει με πρόταση εξαγοράς από την πολυεθνική, είτε θα πρέπει να υπάρξει αγαστή συνεργασία.

Πρόταση και προς την Coca Cola

«Τις επόμενες μέρες θα καταθέσω την πρότασή μου στην Coca Cola. Εάν δεν την αποδεχθούν, ελπίζω ότι θα συνυπάρξουμε σεβόμενοι τον κοινωνικό προσανατολισμό της εταιρείας» τόνισε, σημειώνοντας πάντως ότι στόχος του παραμένει ο έλεγχος του 35-40% της «Σουρωτής».

Ας σημειωθεί ότι τα μέλη του Συλλόγου Μικρομετόχων της «Σουρωτή Α.Ε.» ελέγχουν κάτι παραπάνω από το 30% και οι μικρομέτοχοι συνολικά 56% (1.200 άτομα), ενώ μερίδιο 16% έχει ο Δήμος Θέρμης και 4,5% η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο εργοστάσιο της «Σουρωτής» εμφιαλώνονται σήμερα το ομώνυμο φυσικό ανθρακούχο, το επιτραπέζιο νερό «Υδωρ Σουρωτής» και το κρύο τσάι «SOUROTEA».

Περίπου το 80% του τζίρου (11,7 εκατ. ευρώ το 2015 και περίπου το ίδιο το 2016) προέρχεται από το ανθρακούχο νερό, ενώ η εταιρεία κατέχει στα ράφια των σούπερ μάρκετ το 80% της εγχώριας αγοράς.

Το 10% του τζίρου της προέρχεται από το εξωτερικό (Αμερική, Καναδάς, Αυστραλία, αραβικές χώρες, Ευρώπη), ποσοστό μάλιστα που έχει διπλασιαστεί από το 2009 μέχρι σήμερα.

Στη χθεσινή παρουσίαση ο Ιβάν Σαββίδης αποκάλυψε και το ενδιαφέρον του για τα Λουτρά Θέρμης, με σκοπό να δημιουργήσει εκεί ένα πρότυπο θερμαλιστικό κέντρο, προσφέροντας ταυτόχρονα και 1.000 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

  

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η μάχη της «Σουρωτής»
Πληροφορίες από το περιβάλλον του ομογενή επιχειρηματία Ιβαν Σαββίδη θέλουν το ποσοστό των μετοχών που εξασφαλίζει η συμφερόντων του εταιρία Dimeraνα ανέρχεται περίπου στο 17%. Αξιοσημείωτη η ανακοίνωση του...
Η μάχη της «Σουρωτής»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Ψυχρός Πόλεμος» για τη «Σουρωτή»
Δυνατά (ξανα)μπαίνει στο παιχνίδι ο ομίλος Coca-Cola HBC o οποίoς, μετά την εξαγορά του 15%, ανακοίνωσε χθες την πρόθεσή του να αυξήσει τη συμμετοχή του στη λαϊκής βάσης κερδοφόρα εταιρεία, προκαλώντας...
«Ψυχρός Πόλεμος» για τη «Σουρωτή»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σφήνα Σαββίδη στην εξαγορά της «Σουρωτής»
Ιβάν εναντίον Coca-Cola! Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, η Dimera Group -συμφερόντων του ομογενούς επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη- μπήκε «σφήνα» στην προσπάθεια εξαγοράς της γνωστής εταιρείας μεταλλικού νερού...
Σφήνα Σαββίδη στην εξαγορά της «Σουρωτής»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
250.000 Ελληνες νεο-μετανάστες
​«Ο δρόμος για την ανάπτυξη δεν είναι ο δρόμος προς τη Βουλγαρία». Μια νέα γενιά επιδοτούμενων προγραμμάτων επανακατάρτισης 23.000 ανέργων διαφόρων ηλικιών που βρίσκονται στην παραγωγική διαδικασία,...
250.000 Ελληνες νεο-μετανάστες
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τέρμα στο... μαϊμού ιταλικό σπαγγέτι
Τη φήμη των πασίγνωστων για την ποιότητά τους τροφίμων επιχειρεί να διασώσει η Ιταλία πριν οι «πολυεθνικές συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου» εξαφανίσουν ό,τι της έχει απομείνει. Αντιμέτωπη εδώ και δεκαετίες με τις...
Τέρμα στο... μαϊμού ιταλικό σπαγγέτι
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πωλητήριο σε «Νηρέα» και «Σελόντα»
​Δίχτυα για την αναζήτηση επενδυτών που θα αγοράσουν τους δύο μεγαλύτερους ομίλους ιχθυοκαλλιεργειών στην Ελλάδα ρίχνουν οι συστημικές τράπεζες ξεκινώντας επίσημα πλέον τις διαγωνιστικές διαδικασίες για να...
Πωλητήριο σε «Νηρέα» και «Σελόντα»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας