• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 16.5°C / 18.0°C
  3 BF
  91%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 12.5°C / 14.5°C
  2 BF
  92%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 14.4°C / 16.0°C
  0 BF
  89%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.9°C / 12.2°C
  1 BF
  82%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 15.7°C / 15.9°C
  4 BF
  94%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.1°C / 16.0°C
  1 BF
  90%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 9.0°C / 12.4°C
  2 BF
  62%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 13.5°C / 13.5°C
  2 BF
  94%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 14.8°C / 17.2°C
  2 BF
  94%
 • Μυτιλήνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 17.3°C / 17.3°C
  4 BF
  83%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 18.4°C / 18.8°C
  4 BF
  82%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 16.2°C / 16.2°C
  3 BF
  83%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 17.0°C / 17.0°C
  4 BF
  83%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 15.1°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 12.5°C / 17.3°C
  0 BF
  75%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 17.8°C / 19.3°C
  3 BF
  78%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.1°C / 18.2°C
  0 BF
  73%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 14.4°C / 14.4°C
  1 BF
  92%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.7°C / 16.2°C
  1 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 9.2°C / 9.2°C
  1 BF
  91%

Ενα ευρώ ανά μετοχή προσφέρει για τη «Σουρωτή» η «Dimera» του Ιβάν Σαββίδη

Μπίζνες με... εθνικό πρόσημο

 • A-
 • A+

«Η διατήρηση της ελληνικότητας και του χαρακτήρα της "ΣΟΥΡΩΤΗ", ο κύριος στόχος», αναφέρει σε ανακοίνωση της η εταιρεία «Dimera» του ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη που «χτυπάει» την κερδοφόρα λαϊκής βάσης επιχείρηση μέσα από χέρια της πολυεθνικής Coca-Cola.

Ο επιχειρηματικός όμιλος του Ιβάν Σαββίδη επισημοποιεί το ενδιαφέρον του για την εξαγορά των μετοχών της εταιρείας «ΣΟΥΡΩΤΗ» έναντι τιμήματος ενός ευρώ ανά μετοχή, με χθεσινή ανακοίνωση-πρόσκληση της «Dimera» προς τους μετόχους.

«Σε συνέχεια διαρκών και έντονων εκκλήσεων της τοπικής κοινωνίας, των εργαζόμενων και των μικρομετόχων της "ΣΟΥΡΩΤΗ", ο όμιλος του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη αποφάσισε να προχωρήσει στην απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της», αναφέρει μεταξύ άλλων τονίζοντας ότι «κύριος στόχος της επένδυσης είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της "ΣΟΥΡΩΤΗ" με απόλυτο σεβασμό στην ελληνικότητά της, στα τοπικά χαρακτηριστικά της και η συμβολή της στην ευημερία της περιοχής και των κατοίκων της».

Αναφορικά με το μέλλον της επιχείρησης ο όμιλος Σαββίδη αναφέρει: «Με σεβασμό στα 100 χρόνια της ιστορίας της, με πίστη στην αξία καθώς και στις διεθνείς αναπτυξιακές δυνατότητες των προϊόντων της εταιρείας "ΣΟΥΡΩΤΗ", θα δημιουργηθούν πολλαπλές συνέργειες στο ευρύτερο φάσμα των επιχειρήσεων του ομίλου του Ιβάν Σαββίδη στις χώρες όπου αυτές δραστηριοποιούνται.

»Οι μέτοχοι της εταιρείας "ΣΟΥΡΩΤΗ" θα έχουν τη δυνατότητα να προσέρχονται από την Τρίτη 1/11 και για όλες τις εργάσιμες μέρες έως και την Τρίτη 8/11 και ώρες 12.00-20.00 στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, προκειμένου να μεταβιβάσουν τις μετοχές τους εφόσον το επιθυμούν. Η διαδικασία αγοράς των μετοχών θα ολοκληρώνεται με την άμεση (ταυτόχρονα με την υπογραφή) καταβολή του συνολικού τιμήματος μέσω τραπεζικού εμβάσματος».

Η Dimera Group -συμφερόντων Σαββίδη- μπήκε «σφήνα» στην προσπάθεια εξαγοράς της γνωστής εταιρείας μεταλλικού νερού «Σουρωτή» από την πανίσχυρη Coca-Cola, που πρόσφατα είχε αποκτήσει το 15% σε πλειστηριασμό εταιρείας του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου.

Ακολούθησε επιστολή προς τους μετόχους της «Σουρωτή», με την οποία η Coca-Cola εκδήλωσε την πρόθεσή της να προσφέρει 1 ευρώ ανά μετοχή για το εναπομένον ποσοστό.

Ας σημειωθεί ότι τα μέλη του Συλλόγου Μικρομετόχων ελέγχουν κάτι παραπάνω από το 30% και οι μικρομέτοχοι συνολικά 56% (1.200 άτομα), ενώ μερίδιο 16% έχει ο Δήμος Θέρμης και 4,5% η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο εργοστάσιο της «Σουρωτή» εμφιαλώνονται σήμερα το ομώνυμο φυσικό ανθρακούχο, το επιτραπέζιο νερό «Υδωρ Σουρωτής» και το κρύο τσάι «SOUROTEA».

Περίπου το 80% του τζίρου (11,7 εκατ. ευρώ το 2015 και περίπου το ίδιο το 2016) προέρχονται από το ανθρακούχο νερό, ενώ η εταιρεία κατέχει στα ράφια των σούπερ μάρκετ το 80% της εγχώριας αγοράς.

Το 10% του τζίρου της προέρχεται από το εξωτερικό (Αμερική, Καναδάς, Αυστραλία, Αραβικές χώρες, Ευρώπη), ποσοστό μάλιστα, που έχει διπλασιαστεί από το 2009 μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δημοπρασία για το 4,5% των μετοχών της Σουρωτής
Ολα στα πόδια του Ιβάν... Την πώληση του πακέτου μετοχών που κατέχει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σουρωτής, στην ομώνυμη βιομηχανία ανθρακούχου νερού, αποφάσισε η διοίκησή του σε έκτακτη γενική συνέλευση την...
Δημοπρασία για το 4,5% των μετοχών της Σουρωτής
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νέο Δ.Σ. στη «Σουρωτή» ζητά ο Σαββίδης
Σε ρυθμούς Σαββίδη πλέον η «Σουρωτή». Κατέχοντας το 42% της επιχείρησης ο ομογενής επιχειρηματίας από την πρώην ΕΣΣΔ ζητάει νέο διοικητικό συμβούλιο και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην άλλοτε συνεταιριστική...
Νέο Δ.Σ. στη «Σουρωτή» ζητά ο Σαββίδης
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κοντά στο «τρόπαιο» ο Ιβάν Σαββίδης
Ο Ιβάν Σαββίδης με τη «Σουρωτή» φαίνεται να επικρατεί κατά κράτος έναντι της πολυεθνικής Coca-Cola. Ο όμιλος επιχειρήσεων Dimera ανακοίνωσε επισήμως ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μεταβίβασης των μετοχών...
Κοντά στο «τρόπαιο» ο Ιβάν Σαββίδης
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η μάχη της «Σουρωτής»
Πληροφορίες από το περιβάλλον του ομογενή επιχειρηματία Ιβαν Σαββίδη θέλουν το ποσοστό των μετοχών που εξασφαλίζει η συμφερόντων του εταιρία Dimeraνα ανέρχεται περίπου στο 17%. Αξιοσημείωτη η ανακοίνωση του...
Η μάχη της «Σουρωτής»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Ψυχρός Πόλεμος» για τη «Σουρωτή»
Δυνατά (ξανα)μπαίνει στο παιχνίδι ο ομίλος Coca-Cola HBC o οποίoς, μετά την εξαγορά του 15%, ανακοίνωσε χθες την πρόθεσή του να αυξήσει τη συμμετοχή του στη λαϊκής βάσης κερδοφόρα εταιρεία, προκαλώντας...
«Ψυχρός Πόλεμος» για τη «Σουρωτή»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Επενδύσεις στην Ελλάδα εξετάζουν οι Αμερικανοί»
Οι Αμερικανοί βλέπουν καλό το... «τάιμινγκ» για επενδύσεις στην Ελλάδα. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο υπεύθυνος του Γραφείου Οικονομικών Υποθέσεων της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, Μπράιαν Χόιτ που είχε...
«Επενδύσεις στην Ελλάδα εξετάζουν οι Αμερικανοί»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας