Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Attica Bank: Επιστροφή στην... ομαλότητα

Την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Τράπεζας

ΕΦΣΥΝ/ ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Attica Bank: Επιστροφή στην... ομαλότητα

  • A-
  • A+

Μετά την απαγόρευση χορήγησης νέων δανείων που επέβαλε η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) και τις απορριπτικές προτάσεις για τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, επιστρέφει η νηνεμία στην Attica Bank καθώς από την Παρασκευή ξεκίνησαν να δρομολογούνται οι απαιτούμενες ενέργειες για να επιστρέψει η ομαλότητα.

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης αναλαμβάνει πρόεδρος της τράπεζας και ο πρώην διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας, Θόδωρος Πανταλάκης, εκτός απροόπτου θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος.

Η άρση του διοικητικού αδιεξόδου σηματοδοτεί και την άρση της απαγόρευσης χορήγησης δανείων κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί την προσεχή Τρίτη, κατά την αναβληθείσα γενική συνέλευση της Τράπεζας.

«Συνεχίζεται απρόσκοπτα η συναλλακτική δραστηριότητα»

Η διοίκηση και το διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank, απαντώντας στα τελευταία δημοσιεύματα διευκρινίζουν ότι σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος, «συνεχίζεται απρόσκοπτα η συναλλακτική δραστηριότητα, η εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων της Τράπεζας και η αδιάκοπη και εύρυθμη λειτουργία της».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας προέβη στην ανασύνθεση του, ώστε αυτή να συμβαδίζει πλήρως με τις αρχές της χρηστής εταιρικής διακυβέρνησης.

Το Δ.Σ. έχει ως εξής:

1. Παναγιώτης Ρουμελιώτης του Βασιλείου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, μη εκτελεστικό μέλος.

2. Κωνσταντίνος Μακέδος του Γεωργίου, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, μη εκτελεστικό μέλος.

3. Αθανάσιος Τσάδαρης του Χρήστου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος.

4. Ιωάννης Τσακιράκης του Εμμανουήλ, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος.

5. Γεράσιμος Σαπουντζόγλου του Γεωργίου, μη εκτελεστικό μέλος.

6. Γεώργιος Παναγιώτου του Νικολάου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

7. Γεώργιος Βλαχάκης του Ηρακλή, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

8. Ιωάννης Κυριακόπουλος του Δαμασκηνού, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

9. Ιωάννης Μαρμαγγιόλης του Σπυρίδωνος, μη εκτελεστικό μέλος.

10. Δημήτριος Τζαννίνης του Γεωργίου, μη εκτελεστικό μέλος.

11. Στεφανία Γεωργακάκου-Κουτσονίκου του Στυλιανού, μη εκτελεστικό, πρόσθετο μέλος δυνάμει των διατάξεων του Ν.3723/2008.

Την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Τράπεζας, όπου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις αναφορικά με τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου ενώ αναμένεται να γίνει γνωστό και το όνομα του διευθύνοντα συμβούλου.

Παράλληλα, η Τράπεζα έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες συγκέντρωσης των 70 εκ. ευρώ για την κάλυψη του δυσμενούς σεναρίου της τελευταίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της, γεγονός που θα ενισχύσει περαιτέρω τους κεφαλαιακούς δείκτες της.

Διευκρινίζεται, ότι στην Τράπεζα δεν υφίστανται εκκρεμότητες ούτε αιτήματα για νέα, σημαντικά δάνεια και πιστώσεις.

Το ΤΣΜΕΔΕ θα συνεχίσει να ασκεί το σύνολο των αρμοδιοτήτων του

Σε σχέση με τις εξελίξεις στην Attica Bank, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε./ Ε.Τ.Α.Α. Κωνσταντίνος Μακέδος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. έχει ως κύριο στόχο του τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της απόδοσης της επένδυσης των χιλιάδων ασφαλισμένων του, μηχανικών και εργοληπτών , στην Attica Bank, και προσπαθεί, μέσω αυτής της στρατηγικής του επένδυσης να προωθήσει την ανάπτυξη σε όλους τους κλάδους της Οικονομίας.

Ως βασικός μέτοχος της Attica Bank τους στόχους αυτούς επιδιώκουμε να τους πετύχουμε μαζί με τους υπόλοιπους μετόχους της Τράπεζας και την υποστήριξη των εποπτευόντων μηχανισμών. Η συνεργασία αυτή είναι απαραίτητη σε ένα οικονομικό και τραπεζικό περιβάλλον προκλήσεων.

Το ΤΣΜΕΔΕ σε κάθε περίπτωση ασκεί και θα συνεχίσει να ασκεί το σύνολο των αρμοδιοτήτων του ως βασικού μετόχου στην τράπεζα και, κυρίως, τον ελεγκτικό του ρόλο στα πεπραγμένα της εκάστοτε Διοίκησης, ώστε να διασφαλίσει την επένδυσή του. Η διελκυστίνδα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες μεταξύ θεσμικών φορέων για τα θέματα της Attica Bank πρέπει να σταματήσει για το καλό της Τράπεζας και του Ταμείου».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Πυρετός» για το νέο πλαίσιο προστασίας
Το επιτελείο που συντάσσει το νέο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, τη μείωση «κόκκινων» δανείων και ιδιωτικού χρέους, αναζητά το ύψος του ορίου προστασίας, το ύψος του «κουρέματος» και τις...
«Πυρετός» για το νέο πλαίσιο προστασίας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα κατά Στουρνάρα «σωσίβια» και βαρίδια της ελληνικής οικονομίας
Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος εκτιμά ότι η αύξηση των επενδύσεων, των εξαγωγών και της ιδιωτικής κατανάλωσης θα διασφαλίσει τον βηματισμό προς την ανάπτυξη, ενώ επιμένει ότι η μη περικοπή συντάξεων, οι...
Τα κατά Στουρνάρα «σωσίβια» και βαρίδια της ελληνικής οικονομίας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δύο κινήσεις «ματ» από τη Eurobank
Εκτός από τη συγχώνευση με την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Grivalia, η τράπεζα ετοιμάζει εταιρεία ειδικού σκοπού, ώστε να μεταφέρει εκεί το προβληματικό δανειακό χαρτοφυλάκιο και να πετύχει έτσι πολύ...
Δύο κινήσεις «ματ» από τη Eurobank
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η πρόταση της ΤτΕ για τα «κόκκινα» δάνεια
Το σχέδιο για τη δημιουργία Εταιρείας Ειδικού Σκοπού (Special Purpose Vehicle) που θα συμβάλει στη ραγδαία μείωση του αποθέματος των προβληματικών δανείων με στόχο να περιοριστεί ο δείκτης των Μη...
Η πρόταση της ΤτΕ για τα «κόκκινα» δάνεια
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δέσμευση των μετοχών Σάλλα στην Παγκρήτια Τράπεζα
Τα ανοιχτά «μέτωπα» που έχει με την ελληνική Δικαιοσύνη ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, οδήγησαν στη δέσμευση των μετοχών που κατέχει στην Παγκρήτια Τράπεζα! Σύμφωνα με...
Δέσμευση των μετοχών Σάλλα στην Παγκρήτια Τράπεζα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Απόρροια της ιταλικής κρίσης η άνοδος στα spreads»
Η άνοδος των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων είναι απόρροια της κρίσης στην Ιταλία, σύμφωνα με τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Μουρμούρα, που μίλησε σε επενδυτές στο City του Λονδίνου την...
«Απόρροια της ιταλικής κρίσης η άνοδος στα spreads»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας