Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Με την εμπορική αξία οι φόροι στα αυτοκίνητα

Καταργείται το κριτήριο των κυβικών ως βάση για τη φορολόγηση των αυτοκινήτων

ΙΝΤΙΜΕ

Με την εμπορική αξία οι φόροι στα αυτοκίνητα

  • A-
  • A+

Επιτροπή που θα αναλάβει να μελετήσει το καθεστώς φορολόγησης των οχημάτων (τέλος ταξινόμησης, τεκμήρια διαβίωσης, φόρος πολυτελείας) και τα τέλη που επιβάλλονται σε Ι.Χ. αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες συστήνεται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Αυτό συμβαίνει σε μια στιγμή που οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ ανάμεσα στα μέτρα που βρίσκονται πάνω στο τραπέζι είναι η αναπροσαρμογή της φορολογίας στα μεταχειρισμένα οχήματα και η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στην αμόλυβδη βενζίνη. Συνεπώς οι όποιες αποφάσεις της επιτροπής θα είναι προς την κατεύθυνση των νέων επιβαρύνσεων για τους ιδιοκτήτες των Ι.Χ. προκειμένου να κλείσει η ψαλίδα στο δημοσιονομικό κενό που χωρίζει την κυβέρνηση με τους πιστωτές.

Στα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών είναι η κατάργηση του κριτηρίου του κυβισμού, που σήμερα αποτελεί τη βάση για τη φορολόγηση των οχημάτων. Αυτό θα αντικατασταθεί από την εμπορική αξία που θα αποτελέσει το «κλειδί» για τον υπολογισμό του τέλους ταξινόμησης, των τεκμηρίων διαβίωσης και του φόρου πολυτελούς διαβίωσης. Για τα τέλη κυκλοφορίας θα εξεταστεί ένα νέο σύστημα υπολογισμού τους.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία ενός συστήματος φορολόγησης της αγοράς αυτοκινήτου βάσει της πραγματικής αξίας του, καθώς με τα σημερινά δεδομένα για δύο αυτοκίνητα ίδιου κυβισμού αλλά με μεγάλη διαφορά στην τιμή αγοράς τους καταβάλλονται οι ίδιοι φόροι και τέλη κυκλοφορίας. Η ειδική επιτροπή θα πρέπει να παραδώσει τις προτάσεις της στα αρμόδια υπουργεία μέχρι τις 29 Απριλίου, ενώ το νέο μοντέλο φορολόγησης των Ι.Χ. που θα αποφασιστεί θα ενεργοποιηθεί εντός του 2016.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών:

ΤΕΛΟΣ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ: Καταργείται το κριτήριο του κυβισμού των οχημάτων ως βάση για τη φορολόγησή τους. Ο υπολογισμός του τέλους ταξινόμησης θα γίνεται με βάση τη λιανική τιμή (προ φόρων), με προοδευτική αναπροσαρμογή των συντελεστών του τέλους ταξινόμησης. Δηλαδή η φορολόγηση των καινούργιων αλλά και εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων θα απορρέει από την αξία λιανικής του κάθε μοντέλου που θα δηλώνει ο κάθε εισαγωγέας στην Υπηρεσία Αξιών του Τελωνείου.

Αυτό εκτιμάται ότι θα επιφέρει μείωση της τιμής στα χαμηλού κυβισμού και χαμηλής αξίας και αύξηση στα ακριβά αυτοκίνητα μεσαίου και υψηλού κυβισμού. Σήμερα τα καινούργια αυτοκίνητα κατά την εισαγωγή τους φορολογούνται βάσει της εργοστασιακής τους αξίας αλλά και του κυβισμού του κινητήρα με συντελεστές 5% έως 50% επιπλέον του ΦΠΑ.

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Μετά τις μικρές παρεμβάσεις που έγιναν στα τέλη κυκλοφορίας του 2016, σχεδιάζονται αλλαγές στο σύστημα υπολογισμού των τελών του επόμενου έτους.

Στο υπουργείο θέλουν τα τέλη κυκλοφορίας να συνδέονται με την αξία των οχημάτων, αλλά σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες αυτό αποτελεί δύσκολη εξίσωση καθώς η αξία των αυτοκινήτων μειώνεται σημαντικά κάθε χρόνο, οπότε θα είναι εξαιρετικά δύσκολος ο υπολογισμός της απομείωσης των τελών.

Σε κάθε περίπτωση, το οικονομικό επιτελείο επιδιώκει με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές να μεταφέρει το φορολογικό βάρος από τα φτηνά Ι.Χ. στα πιο ακριβά αυτοκίνητα.

ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ - φόρος πολυτελούς διαβίωσης: Σήμερα τα τεκμήρια διαβίωσης υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό του αυτοκινήτου και τα έτη παλαιότητας. Το σύστημα αυτό θα αλλάξει και τα τεκμήρια θα υπολογίζονται με βάση τη λιανική τιμή των Ι.Χ. και συντελεστές που θα οδηγούν σε απομείωση της αξίας του.

Ανάλογη αναπροσαρμογή θα γίνει και στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης που επιβάλλεται στα Ι.Χ. άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών και υπολογίζεται σε ποσοστό 5% επί του ετήσιου τεκμηρίου διαβίωσης για Ι.Χ. έως 2.500 κ.ε. και σε ποσοστό 13% επί της τεκμαρτής δαπάνης διαβίωσης για τα Ι.Χ. άνω των 2.500 κ.ε.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Παγώνουν» οι αλλαγές σε τέλη και πετρέλαιο θέρμανσης
Το ενδεχόμενο να μην ισχύσουν τελικά οι αλλαγές, που είχαν σχεδιαστεί για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης και τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 αφήνει αξιωματούχος του υπουργείου οικονομικών. Εξαιτίας της...
«Παγώνουν» οι αλλαγές σε τέλη και πετρέλαιο θέρμανσης
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας και capital controls έθρεψαν τις εισπράξεις
Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα στοιχεία από το μέτωπο των εσόδων, που δείχνουν ότι τον Δεκέμβριο οι εισπράξεις κατέγραψαν αύξηση κατά 600 εκατ. ευρώ. Εκτός από τον ΦΠΑ, τους φόρους στο εισόδημα και τα ακίνητα,...
ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας και capital controls έθρεψαν τις εισπράξεις
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μόνιμη η «τρύπα» στα έσοδα
Παγιώνεται η υστέρηση στα φορολογικά έσοδα παρά την καταιγίδα των φόρων (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας 2016, εισφορές) που πλήττει τα νοικοκυριά. Στο τέλος Οκτωβρίου η «τρύπα» στα ταμεία παρέμεινε...
Μόνιμη η «τρύπα» στα έσοδα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τέλη κυκλοφορίας έξι ταχυτήτων
«Φωτιά» παίρνουν τα τέλη κυκλοφορίας με τις αυξήσεις στα αντιρρυπαντικά I.X. (από το 2006 και μετά) να ξεκινούν από τα 15 ευρώ και να φτάνουν στα 80 ευρώ για τα μεγάλα κυβισμού οχήματα ενώ μειωμένα έως και 90...
Τέλη κυκλοφορίας έξι ταχυτήτων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Με έλλειμμα 0,5% το 2021
Με την ελληνική οικονομία να βρίσκεται καταρρακωμένη από την πανδημική κρίση στο Γενικό Λογιστήριο βάζουν στην άκρη το αρχικό σενάριο για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό το 2021.
Με έλλειμμα 0,5% το 2021
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τελείωσαν οι εκπτώσεις για εξόφληση φόρων
Τέλος στην εποχή των πλεονασμάτων βάζει ο κορονοϊός, με τον προϋπολογισμό να γυρνά με το κλείσιμο του Απριλίου σε πρωτογενές έλλειμμα 1,5 δισ. ευρώ και να απειλείται με δημοσιονομικό εκτροχιασμό τον Μάιο.
Τελείωσαν οι εκπτώσεις για εξόφληση φόρων

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας