• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  7°C 2.8°C / 9.0°C
  1 BF
  78%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  3°C 0.8°C / 5.5°C
  0 BF
  62%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 5.0°C / 11.0°C
  2 BF
  69%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  -3°C -3.1°C / -3.1°C
  1 BF
  93%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 2.9°C / 2.9°C
  2 BF
  65%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  1°C 0.7°C / 3.7°C
  1 BF
  64%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  -3°C -2.6°C / -2.0°C
  0 BF
  54%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  5°C 4.6°C / 10.7°C
  1 BF
  70%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 5.4°C / 8.3°C
  3 BF
  68%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  4°C -1.1°C / 3.9°C
  3 BF
  65%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 4.9°C / 10.8°C
  3 BF
  66%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  6°C 6.2°C / 6.6°C
  3 BF
  61%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  3°C 2.9°C / 2.9°C
  2 BF
  66%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  -3°C -3.1°C / -1.5°C
  0 BF
  86%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  7°C -1.5°C / 7.3°C
  1 BF
  59%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  7°C 1.8°C / 7.1°C
  2 BF
  43%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  6°C 3.0°C / 9.2°C
  1 BF
  70%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  4°C 0.4°C / 4.4°C
  1 BF
  59%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  2°C 1.4°C / 5.5°C
  1 BF
  68%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  -2°C -2.2°C / -2.2°C
  2 BF
  51%

Ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης καλεί την κυβέρνηση, έστω και στο παρά πέντε, να διακόψει τη διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ

«Πείτε μας πώς πουλήσατε το λιμάνι»

 • A-
 • A+

Διευκρινίσεις από το ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τη διαδικασία πώλησης των μετοχών του ΟΛΠ στην CΟSCO, ζητούν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων στο λιμάνι.

Χθες η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και η Ενωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ με επιστολή τους προς το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ ζητούν την ακριβή απόφαση πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ, καθώς και το πλήρες υλικό που κατά δήλωση του προέδρου του Ταμείου Στ. Πιτσιόρλα θα αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο.

Επίσης κάνουν γνωστό ότι το ίδιο αίτημα κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και στο Δ.Σ. του ΟΛΠ, το οποίο αποδέχθηκε να στείλει σχετικό αίτημα προς το ΤΑΙΠΕΔ.

Οι εργαζόμενοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο νομικών και πολιτικών παρεμβάσεων καθώς αναφέρουν ότι:

«οι σχετικές αποφάσεις αλλά και μια σειρά θεμάτων που έχουν προκύψει και έχουμε αναδείξει είναι απαραίτητα για να προγραμματίσουμε τις δικές μας νομικές και πολιτικές παρεμβάσεις στο θέμα της πώλησης του ΟΛΠ και των συνεπειών αυτής της πώλησης για την εθνική οικονομία, τον τουρισμό και την ανάπτυξη, την νησιωτική χώρα και την τοπική κοινωνία, καθώς και για τους εργαζόμενους».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας το Σάββατο στο «Μέγκα», έκανε γνωστό ότι τη Δευτέρα θα διαβιβαζόταν στο Ελεγκτικό Συνέδριο η συμφωνία πώλησης των μετοχών του ΟΛΠ στους Κινέζους προκειμένου να κριθεί η νομιμότητά της και στη συνέχεια αυτή θα αποσταλεί στη Βουλή προς ψήφιση.

Παράλληλα, ο ΟΛΠ με απόφαση του προέδρου του Γιάννη Κούβαρη όρισε τα μέλη της Επιτροπής που θα αναδιαπραγματευτεί τη Σύμβαση Παραχώρησης Ελληνικού Δημοσίου-ΟΛΠ και αναμένεται πλέον η ενεργοποίησή της, καθώς θα πρέπει να καθοριστούν μέλη και από τα υπουργεία Ναυτιλίας και Οικονομίας.

«Ξεπούλημα»

Στο μεταξύ την κατηγορηματική αντίθεσή του για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ κατέθεσε χθες ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, εκφράζοντας, όπως είπε, τη βούληση των κατοίκων της πόλης, του Δημοτικού Συμβουλίου και την προσωπική αμετακίνητη θέση του.

«Το λιμάνι δεν πρέπει να χάσει τον δημόσιο χαρακτήρα του. Το Πέραμα υπάρχει επειδή υπάρχει το λιμάνι και η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Ούτε θέλουμε, ούτε μπορούμε να δεχτούμε ότι το λιμάνι μας ξεπουλιέται.

»Η πώληση του 51% σε πρώτη φάση και 67% σε δεύτερη φάση δεν αποτελεί επένδυση προς όφελος της πατρίδας, προς όφελος της πόλης του Περάματος. Αποτελεί ξεπούλημα της ίδιας της πόλης μας, του δήμου μας, όπως και των άλλων παραλιμένιων δήμων» υποστήριξε και κάλεσε την κυβέρνηση έστω και στο παρά πέντε να διακόψει τη διαδικασία πώλησης.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ολοταχώς προς την Cosco
Αλλα δύο «εμπόδια» -πιθανότατα και τα τελευταία- ξεπεράστηκαν χθες για την Cosco και την απόκτηση του ελέγχου του ΟΛΠ. Η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού στη συνεδρίασή της αποφάσισε την έγκριση της...
Ολοταχώς προς την Cosco
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΠ: Στο σκοτάδι ο διαγωνισμός
Με μια ολιγόλογη ανακοίνωση, το ΤΑΙΠΕΔ έκανε γνωστό χθες το βράδυ ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις 12 Ιανουαρίου 2016 με το...
ΟΛΠ: Στο σκοτάδι ο διαγωνισμός
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νέα συνάντηση για το επενδυτικό σχέδιο του ΟΛΠ
Η υλοποίηση του master plan του ΟΛΠ απασχόλησε χθες στελέχη της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων αλλά και της Γ.Γ. Λιμένων του υπουργείου Ναυτιλίας σε συνάντηση που είχαν με στελέχη του ΟΛΠ-COSCO.
Νέα συνάντηση για το επενδυτικό σχέδιο του ΟΛΠ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Cosco: Tο μεγάλο ταξίδι ξεκινά...
Οι Κινέζοι είναι από χθες οι νέοι ιδιοκτήτες του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, καθώς το 51% των μετοχών του ΟΛΠ πέρασε και επίσημα στην Cosco Shipping, η οποία καταβάλλοντας 280,5 εκατ. ευρώ στο ΤΑΙΠΕΔ έγινε...
Cosco: Tο μεγάλο ταξίδι ξεκινά...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αμείλικτα ερωτήματα για την πώληση του ΟΛΠ
Απαντήσεις για τα οικονομικά δεδομένα της πώλησης του ΟΛΠ αλλά και για τις πολιτικές τους πράξεις ζητούν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι από την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, λέγοντας ότι «οφείλουν να απαντήσουν πως...
Αμείλικτα ερωτήματα για την πώληση του ΟΛΠ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νέες κινητοποιήσεις για την πώληση λιμανιών
Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων στα λιμάνια ύστερα από συνεδριάσεις που πραγματοποίησαν και αφού εκτίμησαν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισαν να...
Νέες κινητοποιήσεις για την πώληση λιμανιών

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας