Για ακόμη μια χρονιά διοργανώνεται η μεγάλη επιστημονική συνάντηση για τον τομέα του κρέατος, απόλυτης και αυτονόητης επικαιρότητας με δεδομένα τα αλλεπάλληλα περιστατικά ζωονόσων που έχουν εμφανιστεί τους τελευταίους μήνες. Το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου, 1 και 2 Φεβρουαρίου 2025, στο πλαίσιο της Εκθεσης Zootechnia. Διοργανωτής του συνεδρίου είναι το εξειδικευμένο περιοδικό Meat News σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO.
Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάδειξη των σύγχρονων μέτρων «από τον στάβλο στο πιάτο» για την επίτευξη της ολοκληρωμένης προσέγγισης όσον αφορά την ποιότητα, την υγιεινή και την ασφάλεια του κρέατος και των προϊόντων του, την υγεία και την ορθή μεταχείριση των ζώων, την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη.
Η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει ολόκληρη την αλυσίδα τροφίμων, από την παραγωγή ζωοτροφών, συστήματα σταβλισμού, εξοπλισμούς, γενετική βελτίωση, συμβατική/βιολογική εκτροφή των ζώων, υγειονομική διαχείριση, πρότυπα εκτροφής, ευζωία των ζώων, μεταφορά, σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις, παραγωγή κρέατος και προϊόντων του, ζωικά υποπροϊόντα, συντήρηση, συσκευασία, επισήμανση, ιχνηλασιμότητα, βιολογικά/παραδοσιακά προϊόντα, διακίνηση, μαζική εστίαση, πώληση, διατροφικές συνήθειες, εκπαίδευση, πρότυπα ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας, κανονιστικές απαιτήσεις έως και την προετοιμασία αυτού του αγαθού στο πιάτο του καταναλωτή.
Σύμφωνα με την 1η ανακοίνωση του συνεδρίου, οι ενδιαφερόμενοι να παρουσιάσουν εργασία τους θα πρέπει να υποβάλουν περίληψή της έως τις 6 Δεκεμβρίου 2024.
Την Επιστημονική Επιτροπή του συνεδρίου αποτελούν οι: Σ. Ραμαντάνης (πρόεδρος), Θ. Αλεξανδρόπουλος, Ι. Αμβροσιάδης, Γ. Αρσένος, Κ. Γενηγεώργης, Α. Γεωργούδης, Η. Γιάννενας, Α. Γκόβαρης, Ε. Δροσινός, Θ. Καλλίτσης, Σ. Καρολίδης, Κ. Κουτσουμανής, Ζ. Μούσια, Κ. Μπαρμπέρης, Ι. Μπιζέλης, Γ. Μπόσκου, Γ.-Ι. Νυχάς, Ε. Οικονόμου, Ε. Πανάγου, Ε. Πετρίδου, Α. Ράντσιος, Γ. Σαμούρης, Δ. Σεργκελίδης, Π. Σκανδάμης, Ι. Σκούφος, Ν. Σολωμάκος, Ε. Σωσσίδου, Σ. Σωτηράκη, Κ. Τερψίδης, Α. Τζώρα.
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.meatnews.gr/synedrio-kreatos/ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κατερίνη, πρόεδρο Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου (κιν. 6947308495).
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας