Αθήνα, 27°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
27°C
28.1° 25.6°
2 BF
70%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
25°C
26.0° 22.9°
1 BF
63%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
26°C
26.6° 25.0°
3 BF
69%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
22°C
24.1° 21.9°
1 BF
94%
Βέροια
Αραιές νεφώσεις
23°C
23.5° 21.0°
2 BF
66%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.4° 17.4°
2 BF
68%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
19.6° 19.6°
2 BF
82%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
28°C
29.4° 27.8°
0 BF
57%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
25°C
26.1° 23.9°
1 BF
50%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
27°C
27.8° 27.4°
2 BF
54%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
27°C
26.8° 26.8°
1 BF
78%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
23°C
22.8° 22.8°
4 BF
84%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
22°C
23.4° 21.9°
0 BF
68%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
28°C
28.4° 27.4°
1 BF
45%
Ρόδος
Αίθριος καιρός
28°C
28.2° 27.8°
2 BF
46%
Χαλκίδα
Αίθριος καιρός
26°C
28.2° 25.8°
2 BF
35%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
22°C
21.8° 21.8°
2 BF
69%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
24°C
24.2° 23.6°
2 BF
82%
Καστοριά
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
15.2° 15.2°
2 BF
84%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΔΥΠΑ
ΔΥΠΑ | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Eπιστολή-απάντηση στο διοικητή της ΔΥΠΑ για το σκάνδαλο των αναθέσεων σε εταιρεία-«φάντασμα»

Στον φακό της Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου θέτουν τώρα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις τη διερεύνηση των πρόσφατων καταγγελιών τους για τη γκρίζα ζώνη, που περιβάλλει τις απευθείας αναθέσεις από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης σε συγκεκριμένη εταιρία διαφημιστικής προβολής, η οποία έχει όλα τα χαρακτηριστικά «εταιρείας- φάντασμα».

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, η Πανελλήνιας Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, τ.ΟΕΕ, τ.ΟΕΚ (ΠΑΝΣΥΠΟ)  με κοινή ανοιχτή επιστολή τους προς τον Διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρο Πρωτοψάλτη  τον καλούν να δημοσιεύσει το υπηρεσιακό σημείωμα με το οποίο ξεκινά η διαδικασία απευθείας ανάθεσης στην συγκεκριμένη εταιρεία και να απαντήσει στα εξής  σοβαρά ερωτήματα που αφορούν στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος από την ΔΥΠΑ:

  • Ποιος εισηγήθηκε υπηρεσιακά τη συγκεκριμένη εταιρεία;.
  • Με ποια αιτιολογία προτάθηκε η συγκεκριμένη εταιρεία;
  • Γνωρίζετε εσείς άλλη εταιρεία -πολλώ δε μάλλον διαφημιστική- χωρίς σάιτ και δίχως κοινωνική δικτύωση;… Εμείς όχι! Εκτός εάν έχει διασφαλισμένη την πελατεία της.
  • Έχετε απάντηση γιατί ενώ υπάρχουν εκατοντάδες εταιρείες με το ίδιο αντικείμενο, γιατί δεν προτιμήθηκαν αυτές; 
  • Γιατί έγιναν απευθείας αναθέσεις κατ’ επανάληψη στην ίδια εταιρεία-«φάντασμα» για προγραμματισμένες δράσεις, που δεν έχουν τον χαρακτήρα του επείγοντος;
  • Από πού συνάγεται το επείγον της διαδικασίας;
  • Πόσα χρήματα έχετε διαθέσει, με απευθείας αναθέσεις, σε ποιες εταιρείες και για ποιες δράσεις;

Ακολουθεί η αναλυτική επιστολή των τριών συνδικάτων

Όλο το κείμενο έχει ως εξής

Μέσα από ένα κείμενο ιδεών ο Διοικητής της Δ.ΥΠ.Α. κ. Πρωτοψάλτης επιχείρησε να (μην) απαντήσει σχετικά με το τεράστιο ζήτημα των απευθείας αναθέσεων σε εταιρεία-«φάντασμα» που αναδείξαμε, κατά την προσφιλή τακτική του. Δεν παραλείπει μάλιστα να μας υποδείξει να απευθυνθούμε εμείς στην εταιρεία-«φάντασμα» εάν έχουμε απορίες!

Απαντάμε: Απευθυνθήκαμε! Ψάξαμε, ρωτήσαμε, τηλεφωνήσαμε! Δεν βρήκαμε κανένα στοιχείο που να προσδίδει στην εταιρεία στοιχειώδη αξιοπιστία.
Εμείς, κ. Διοικητά, δεν γνωρίζουμε εταιρεία χωρίς σάιτ και δίχως παρουσία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, εταιρεία, μάλιστα, που δραστηριοποιείται στον χώρο της διαφήμισης και αναλαμβάνει διαφημιστική προβολή κρατικού φορέα. Σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι η εν λόγω εταιρεία απέκτησε σάιτ μετά τις καταγγελίες μας, παρότι, βάσει του ν.4072/2012, η εταιρεία υποχρεούνταν εντός ενός μηνός από τη σύστασή της ως ΙΚΕ να έχει αναρτήσει την εταιρική διαδικτυακή σελίδα της. Τα ερωτήματά μας, όμως, δεν αφορούν στην εταιρεία! Αφορούν στη Δ.ΥΠ.Α. και τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

Απαντήστε, λοιπόν, κ. Διοικητά… Το κύρος ενός δημόσιου οργανισμού διασφαλίζεται με απευθείας αναθέσεις κατ’ επανάληψη και κατά συρροήν για διαφημίσεις;
Λέτε, κ. Διοικητά, ότι η εταιρεία δεν παρήγαγε διαφήμιση, αλλά οι υπηρεσίες της αφορούν αποκλειστικά στην προβολή στα μέσα ενημέρωσης. Μπορείτε να μας διευκρινίσετε τι ακριβώς έργο παρήγαγε; Μεσολαβούσε, δηλαδή, ανάμεσα στην παραγωγή του διαφημιστικού υλικού και στα ΜΜΕ;

Σωστά καταλαβαίνετε, κ. Διοικητά, ότι ενοχλούμαστε. Ενοχλούμαστε πρωτίστως από αυτήν την αλαζονική απάντησή σας. Σας καλούμε, λοιπόν, μιας και κάνατε τον κόπο να απαντήσετε, να συνεχίσουμε τον δημόσιο διάλογο, είτε με ανακοίνωση είτε με παρουσία σε ΜΜΕ της επιθυμίας σας! 

Σας καλούμε λοιπόν, επειδή εσάς σας ενδιαφέρει το κύρος της ΔΥΠΑ -εμάς όχι, όπως υποστηρίζετε-, να απαντήσετε: 
    • Ποιος εισηγήθηκε υπηρεσιακά τη συγκεκριμένη εταιρεία;
Σας καλούμε να δημοσιεύσετε το υπηρεσιακό σημείωμα με το οποίο ξεκινά η διαδικασία απευθείας ανάθεσης στην εν λόγω εταιρεία.
    • Με ποια αιτιολογία προτάθηκε η συγκεκριμένη εταιρεία;
Γνωρίζετε εσείς άλλη εταιρεία -πολλώ δε μάλλον διαφημιστική- χωρίς σάιτ και δίχως κοινωνική δικτύωση;… Εμείς όχι! Εκτός εάν έχει διασφαλισμένη την πελατεία της.
    • Έχετε απάντηση στις εκατοντάδες εταιρείες με το ίδιο αντικείμενο γιατί δεν προτιμήθηκαν αυτές; 
    • Γιατί απευθείας αναθέσεις κατ’ επανάληψη στην ίδια εταιρεία-«φάντασμα» για προγραμματισμένες δράσεις, που δεν έχουν τον χαρακτήρα του επείγοντος;
    • Από πού συνάγεται το επείγον της διαδικασίας;
    • Πόσα χρήματα έχετε διαθέσει, με απευθείας αναθέσεις, σε ποιες εταιρείες και για ποιες δράσεις;

Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε την παρέμβαση της Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας και του  Ελεγκτικού Συνεδρίου προκειμένου να αποφανθούν για τα καταγγελλόμενα από την πλευρά μας και να μην  υπάρχει ουδεμία «γκρίζα ζώνη».

Τέλος, σχετικά με την επιφύλαξη-απειλή σας για τα συνδικάτα, σας καλούμε να άρετε τις επιφυλάξεις σας και να προχωρήσετε σε μηνύσεις και αγωγές.
Δεν εκβιαζόμαστε!

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Eπιστολή-απάντηση στο διοικητή της ΔΥΠΑ για το σκάνδαλο των αναθέσεων σε εταιρεία-«φάντασμα»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας