Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.5° 18.5°
3 BF
59%
Θεσσαλονίκη
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15°C
14.9° 14.9°
2 BF
77%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.0° 15.0°
2 BF
72%
Ιωάννινα
Ασθενείς βροχοπτώσεις
10°C
10.4° 10.4°
2 BF
95%
Αλεξανδρούπολη
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15°C
14.7° 14.7°
0 BF
87%
Βέροια
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14°C
14.1° 14.1°
2 BF
81%
Κοζάνη
Ασθενείς βροχοπτώσεις
11°C
11.3° 11.3°
0 BF
80%
Αγρίνιο
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
15.5° 15.5°
2 BF
80%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.5° 18.5°
4 BF
54%
Μυτιλήνη
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
3 BF
78%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
17.1° 17.1°
3 BF
79%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
17.2° 17.2°
3 BF
72%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.4° 14.4°
1 BF
66%
Λάρισα
Ασθενείς βροχοπτώσεις
16°C
15.7° 15.7°
0 BF
92%
Λαμία
Αίθριος καιρός
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
68%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
5 BF
73%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
18°C
18.3° 18.3°
2 BF
61%
Καβάλα
Αραιές νεφώσεις
14°C
14.1° 14.1°
3 BF
88%
Κατερίνη
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15°C
15.4° 15.4°
2 BF
85%
Καστοριά
Αίθριος καιρός
11°C
10.8° 10.8°
2 BF
74%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 28 Μαρτίου, 2025
limania ploia
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ/EUROKINISSI/ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Εκδόθηκε ο νέος Κανονισμός του ΣΑΣ

Οι κανόνες και οι αρχές που διέπουν τη λειτουργία του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) και τη λήψη των σχετικών αποφάσεων ορίζονται στον νέο «Κανονισμό Αρχών και Λειτουργίας του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.)» που εκδόθηκε με υπουργική απόφαση από τον υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Στυλιανίδη.

Είχαν προηγηθεί, σύμφωνα με το υπουργείο, διαβουλεύσεις με τους φορείς της επιβατηγού ναυτιλίας και γνωμοδότηση του ΣΑΣ.

Η σχετική υπουργική απόφαση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας www.ynanp.gr και του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος www.hcg.gr στη διαδρομή «Για τον Πολίτη-Νομοθεσία-Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών (Δ.Θ.Σ.)-Υπουργικές Αποφάσεις-Θαλάσσιες Ενδομεταφορές και ναυλολόγιο με τίτλο "Κανονισμός Αρχών και Λειτουργίας του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών"».

Το ΣΑΣ συνεδριάζει και γνωμοδοτεί για ζητήματα ακτοπλοϊκών δρομολογίων (δρομολογήσεις, τροποποιήσεις δρομολογίων, εκπρόθεσμες δρομολογήσεις κ.ά.), ωστόσο την τελική απόφαση τη λαμβάνει ο υπουργός Ναυτιλίας, με απόφαση του οποίου διορίζονται και τα μέλη του τα οποία έχουν διετή θητεία.

Εργατικό ατύχημα σε πλοίο στην Ηγουμενίτσα

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα συνέβη σε πλοίο, που αυτή τη φορά βρισκόταν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Το πρωί της Τρίτης ενημερώθηκε η τοπική Λιμενική Αρχή για τον τραυματισμό μίας 25χρονης ναυτικού, μέλους πληρώματος (ειδικότητας επίκουρου) σε επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο.

Το ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας πριν από τον απόπλου του πλοίου για την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με προορισμό το λιμάνι του Μπρίντιζι Ιταλίας και η 25χρονη τραυματίστηκε στον αριστερό αντίχειρα κατά τη διάρκεια εργασιών στο κατάστρωμα του πλοίου. Αρχικά στην 25χρονη παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα και με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας η τραυματίας πήγε σε ιδιώτη γιατρό. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Εκδόθηκε ο νέος Κανονισμός του ΣΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας