Ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ Α.Ε.), ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη, ανακηρύχθηκε ως Προτιμητέος Επενδυτής για την απόκτηση 67% των μετοχών του Ο.Λ.Β. Α.Ε έναντι τιμήματος 51 εκατ. ευρώ, μετά την αποσφράγιση από το ΤΑΙΠΕΔ των τεσσάρων δεσμευτικών προσφορών που υποβλήθηκαν στον διαγωνισμό. Παράλληλα, το Ταμείο ανακήρυξε την Κοινοπραξία «Goldair Cargo A.E.- Goldair Handling Α.Ε.» ως Επιλαχόντα Προτιμητέο Επενδυτή.
Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η εξέλιξη αυτή, σε μια κρίσιμη στιγμή για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, αποδεικνύει την πίστη τής επενδυτικής κοινότητας στις προοπτικές ανάπτυξης του λιμένα Βόλου, της Μαγνησίας και της ελληνικής οικονομίας συνολικά. Αποτελεί, επίσης, ψήφο εμπιστοσύνης στις διαδικασίες του Ταμείου, το οποίο λειτουργεί με διαφάνεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, για την αξιοποίηση κρίσιμων περιουσιακών στοιχείων προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.
Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο και τα έγγραφα της συναλλαγής θα υπογραφούν μετά τη σχετική έγκριση. Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, το συνολικό τίμημα για την απόκτηση ποσοστού 67% των μετοχών του Ο.Λ.Β. Α.Ε θα καταβληθεί εφάπαξ.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΛΘ είχε καταθέσει προσφορές σε όλους τους διαγωνισμούς για τα λιμάνια (Ηγουμενίτσα, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη και Ηράκλειο), από τους οποίους είχε αποκλειστεί.
Την ακύρωση του διαγωνισμού ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Την ακύρωση του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένα Βόλου (ΟΛΒ) ζητούν το Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ και η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας, καθώς όπως τονίζουν η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας απαιτεί την παραμονή του ΟΛΒ στον έλεγχο του Δημοσίου.
Σε κοινή τους ανακοίνωση σχολιάζουν ότι «την ίδια στιγμή που ολόκληρη η Θεσσαλία και ειδικά ο Βόλος μετρούν ξανά τις βαριές πληγές τους από το δεύτερο πλήγμα της κακοκαιρίας, η κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη στην πώληση του ΟΛΒ σαν να μην συμβαίνει τίποτα».
Τονίζουν επίσης: «Την ίδια στιγμή που στην Ευρώπη το 93% των λιμένων παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο με τις διοικήσεις τους κατά κύριο λόγο, σύμφωνα με μελέτη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Λιμένων, να επιδιώκουν στόχους που συνδέονται με το δημόσιο συμφέρον, η κυβέρνηση παραδίδει το λιμάνι σε κερδοσκοπικά συμφέροντα.
Την ίδια στιγμή που η ενίσχυση της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης και της απασχόλησης αποτελούν προτεραιότητα για τα δημόσια λιμάνια της Ευρώπης, η κυβέρνηση δεν υποχρεώνει τους ιδιώτες να προχωρήσουν σε καμία επένδυση στο λιμάνι του Βόλου.
Προβληματισμό επίσης δημιουργεί το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του ΤΑΙΠΕΔ καθώς λόγοι διαφάνειας επιβάλλουν την ανακοίνωση του συνόλου των προσφορών και όχι μόνο του προτιμητέου επενδυτή. Η προσφορά που ανακοινώθηκε είναι εξαιρετικά χαμηλή και δεν αποτυπώνει την πραγματική αξία του λιμανιού με βάση τις αναπτυξιακές προοπτικές του. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αυτή η προσφορά (50 εκ. η μέγιστη από τον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης/ ΟΛΘ) είναι χαμηλότερη από τις ήδη χαμηλές προσφορές που κατατέθηκαν για τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας (84 εκατ.) και του Ηρακλείου (80 εκατ). Το γεγονός δε ότι η μέγιστη προσφορά κατατέθηκε από τον ΟΛΘ δημιουργεί ανησυχίες για τη δημιουργία μονοπωλιακών καταστάσεων στη λιμενική αγορά της ευρύτερης περιοχής. Επισημαίνεται δε ότι ο ΟΛΘ, όχι μόνο αύξησε σημαντικά τα τέλη ελλιμενισμού στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αλλά έχει καθυστερήσει στην υλοποίηση των υποχρεωτικών επενδύσεων.
Η αντίθεση μας στην πώληση του Οργανισμού Λιμένα Βόλου είναι σαφής, κάθετη και διαχρονική. Ειδικά όμως μετά τις καταστροφικές νεροποντές που έπληξαν τη Μαγνησία, το λιμάνι αλλά και ολόκληρη τη Θεσσαλία, θα πρέπει η κυβέρνηση να ακυρώσει το διαγωνισμό. Η ανασυγκρότηση της οικονομίας της Μαγνησίας και ολόκληρης της Περιφέρειας Θεσσαλίας και η επαναδόμηση του χώρου μετά τα καταστροφικά πλημμυρικά φαινόμενα, επιβάλλουν το μοναδικό περιφερειακό λιμάνι της περιοχής, να λειτουργήσει υπό δημόσιο έλεγχο ως μοχλός ανάπτυξης και ανόρθωσης της οικονομίας».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας