• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 16.7°C / 20.9°C
  2 BF
  71%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 16.6°C / 19.5°C
  1 BF
  81%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  17°C 14.0°C / 17.7°C
  2 BF
  81%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 11.9°C / 13.8°C
  1 BF
  89%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 17.4°C
  0 BF
  94%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 15.0°C / 17.6°C
  0 BF
  73%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 11.4°C / 14.0°C
  2 BF
  94%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 15.4°C / 15.4°C
  2 BF
  87%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 15.8°C / 16.6°C
  2 BF
  84%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 16.8°C / 18.9°C
  2 BF
  82%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.4°C / 20.5°C
  3 BF
  72%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  2 BF
  77%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 19.3°C / 19.3°C
  2 BF
  81%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 14.5°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  18°C 14.5°C / 18.4°C
  1 BF
  78%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 18.8°C / 19.3°C
  2 BF
  90%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.8°C / 20.4°C
  0 BF
  73%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 16.3°C / 18.3°C
  0 BF
  84%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  18°C 16.7°C / 18.3°C
  2 BF
  87%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 11.5°C / 11.5°C
  0 BF
  89%
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Αντίστροφη μέτρηση και αγωνιστική αναμονή για τη ΛΑΡΚΟ 

 • A-
 • A+

Αναρμοδιότητα να απαντήσουν στα περισσότερα από τα ερωτήματα και αιτήματα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ δήλωσαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών που προχθές Τετάρτη συναντήθηκαν με εκπροσώπους του σωματείου τους, μετά τα αγωνιστικά κάλαντα που έψαλλαν στην είσοδο του υπουργείου.

Σύμφωνα με αναλυτική ενημερωτική ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων στη Λάρυμνα, οι εκπρόσωποι του ΥΠΟΙΚ δεν είχαν απαντήσεις για το τι θα γίνει με τις θέσεις εργασίας μετά τις 31 Ιανουαρίου, οπότε λήγει και η τελευταία παράταση της θητείας του Ειδικού Διαχειριστή, ωστόσο άφησαν να εννοηθεί ότι τις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθεί «προτιμητέος επενδυτής» και στον διαγωνισμό της Ειδικής Διαχείρισης, που εκκρεμεί εδώ και δυο μήνες, παρά το γεγονός ότι στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ έχει ήδη ανακηρυχθεί προτιμητέα η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - AD Holdings.

Το σενάριο ότι είναι θέμα ημερών ανακήρυξη προτιμητέου επενδυτή μεταξύ κοινοπραξίας ΓΕΚ και ιρλανδικής CMI που υπέβαλαν προσφορές επιβεβαιώνει και η Ειδική Διαχείριση, σύμφωνα με τους εργαζόμενους. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του σωματείου της ΛΑΡΚΟ για τις επερχόμενες κινητοποιήσεις:

 

Το Σωματείο μας χαιρετίζει από καρδιάς τις αντιπροσωπείες Σωματείων, ΕΚ, Ομοσπονδιών, το κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το Βουλευτή Χρήστο Κατσιώτη, δημοσιογράφους, όλους όσους παραβρέθηκαν και πρόβαλλαν τις παραστάσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήσαμε στις 28 Δεκεμβρίου 2022 στα Υπουργεία Περιβάλλοντος - Ενέργειας, Εργασίας και Οικονομικών. Ευχαριστούμε για τη στήριξη που μας έδωσαν η εκτελεστική γραμματεία του ΠΑΜΕ, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, οι καλλιτέχνες με τα μουσικά όργανα αλλά και αυτούς που με μεράκι έφτιαξαν τους στίχους για «τα κάλαντα της ΛΑΡΚΟ».

Με την έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης από τους παραπάνω, αλλά και τη μορφή κινητοποίησης που είχε προσαρμοστεί στο κλίμα των εορταστικών ημερών, ο στόχος να μπει η ΛΑΡΚΟ στο κάδρο της επικαιρότητας, να πιεστεί η Κυβέρνηση και να προσδιοριστούν συναντήσεις με τους υπουργούς, επετεύχθη.

Παρά την απουσία των υπουργών, κάτω από την πίεση που διαμορφώθηκε με τις παραστάσεις διαμαρτυρίας, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Οικονομικών.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες είχαν γνώση των αιτημάτων μας και της επιστολής που έχει σταλθεί από τις 11/12/22.

Στις συζητήσεις που έγιναν, από την πλευρά μας μπήκε το σύνολο των αιτημάτων όπως αυτά έχουν αποτυπωθεί στην επιστολή μας, με έμφαση στο «τι θα γίνει για τη διασφάλιση της παραμονής μας στην εργασία μετά τις 31 Γενάρη και στην καταβολή έκτακτου οικονομικού βοηθήματος ως επιστροφή διαφοράς των περικοπών που έχουμε υποστεί και δεν προβλέπονταν από το άρθρο 21 του νόμου 4664/2020».

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες δήλωσαν αναρμόδιοι να μας απαντήσουν στα περισσότερα από τα αιτήματά μας. Μας είπαν μόνο αυτά που ήδη γνωρίζουμε και τα έχουμε απορρίψει μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις τον Ιούνιο του 2022, δηλαδή τα ψηφισμένα αλλά χωρίς σαφήνεια προγράμματα ανεργίας (κοινωφελής εργασία - πρόγραμμα παγκοσμιοποίησης).

Όσον αφορά τους διαγωνισμούς άφησαν να εννοηθεί ότι τις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθεί «προτιμητέος επενδυτής» και στο διαγωνισμό της Ειδικής Διαχείρισης, «σενάριο» που επιβεβαιώνει η Ειδική Διαχείριση, αλλά το ακούμε εδώ και 3 Μήνες.

Τέλος, από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών προσδιορίστηκε ότι στο πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη με πρωτοβουλία του υπουργού Οικονομικών θα υπάρξει κοινή συνάντηση μεταξύ Σωματείων και αρμοδίων υπουργείων, όπου θα δοθεί απάντηση στο σύνολο των αιτημάτων που θέτουμε.

Σχετικά με την παραπληροφόρηση από τους γνωστούς - άγνωστους παπαγάλους της κυβέρνησης και προπαγανδιστές των προγραμμάτων ανεργίας έχουμε να πούμε τα εξής:

 1. Τη σοβαρότητα και τη σταθερότητα του Σωματείου την κερδίζουμε κάθε μέρα στην πράξη:
 2. Με επιχειρήματα απέναντι στην Κυβέρνηση.
 3. Απομονώνοντας τα φερέφωνα της που τρία χρόνια μας έχουν «τρελάνει» στην παραπληροφόρηση.

Ενωμένοι σαν εργαζόμενοι, συσπειρωμένοι στο σωματείο μας, αποφασισμένοι να μην βγούμε έξω από τις δουλειές μας, τα σπίτια μας και να φτάσουμε αυτό τον αγώνα μέχρι τη νίκη.

Με αυτό το τρίπτυχο έχουμε καταφέρει και είμαστε ακόμα μέσα στη ΛΑΡΚΟ και συνεχίζουμε τον αγώνα διεκδικώντας όλα όσα μας ανήκουν. Τη δουλειά μας και το μόχθο μας χωρίς εκπτώσεις.

Σε αυτή τη βάση καλούμε τους γραφικούς φανφάρες να μαζευτούν και τους συναδέλφους να τους απομονώσουν για ακόμη μία φορά.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ να συμμετέχουν μαζικά και να μπουν μπροστά για την επιτυχία των παρακάτω σταθμών που θα κρίνουν τη συνέχιση του αγώνα και την παραμονή μας στην εργασία:

 • Την Τρίτη 10/1/2023 στις 11.00 π.μ. στον Κινηματογράφο Ίλιον του οικισμού ΛΑΡΚΟ θα πραγματοποιήσουμε Γ.Σ.
 • Την Κυριακή 15/1/2023 στις 10.00 π.μ. στον Κινηματογράφο Ίλιον του οικισμού ΛΑΡΚΟ θα πραγματοποιήσουμε σύσκεψη Σωματείων, Ε.Κ., Ομοσπονδιών, μαζικών φορέων, κομμάτων και τοπικής Διοίκησης.
 • Το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023 στις 10.00 πμ με τετράωρη στάση να πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στη διασταύρωση του Μαρτίνου. Επίσης, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 στις 10:30 το πρωί με 24ωρη απεργία να πραγματοποιήσουμε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.
 • Μέχρι τέλος Γενάρη θα κατατεθούν νέες αγωγές για τη διεκδίκηση του μόχθου μας και από τη δικαστική οδό.

Χρόνια πολλά και καλή πρωτοχρονιά.

Με τους Αγώνες του 2022 μείναμε για ακόμη μία χρονιά όρθιοι και μέσα στη ΛΑΡΚΟ.

Με τους αγώνες του 2023 θα φτάσουμε στη Νίκη. Θα την επαναλειτουργήσουμε και θα επιβάλλουμε την επιστροφή των μισθών μας και των δικαιωμάτων μας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νέα παράταση στον διαγωνισμό για τη ΛΑΡΚΟ, ενώ ξεκινούν οι απολύσεις
Η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών, έπειτα από αλλεπάλληλες αναβολές, έληγε κανονικά την προσεχή Παρασκευή, 29 Ιουλίου, που είναι και η μέρα κινητοποίησης των απολυόμενων εργαζόμενων.
Νέα παράταση στον διαγωνισμό για τη ΛΑΡΚΟ, ενώ ξεκινούν οι απολύσεις
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΡΚΟ: Μια προσφορά για τη Λάρυμνα, δύο για τα υπόλοιπα μεταλλεία
Οι προσφορές που κατατέθηκαν στους διαγωνισμούς ΤΑΙΠΕΔ και Ειδικού Διαχειριστή προδιαγράφουν το ενδεχόμενο διαμελισμού των τεράστιων περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ που εκτείνονται σε πέντε νομούς της χώρας.
ΛΑΡΚΟ: Μια προσφορά για τη Λάρυμνα, δύο για τα υπόλοιπα μεταλλεία
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, παραμένουν επί ποδός
Όπως ανακοίνωσαν τα σωματεία, κατά τη συνάντηση με την ειδική διαχείριση έγιναν αποδεκτά τα βασικά αιτήματα που είχαν θέσει με βάση τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των εργαζομένων.
Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, παραμένουν επί ποδός
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Δεν φεύγει υλικό από τη ΛΑΡΚΟ»
Δεν θα επιτρέψουμε το πλιάτσικο, λένε οι απολυόμενοι εργαζόμενοι. Με επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, το Γραφείο του Πρωθυπουργού και τον Γ. Γεραπετρίτη ζητούν συναντήσεις αύριο, ημέρα κινητοποίησης στο...
«Δεν φεύγει υλικό από τη ΛΑΡΚΟ»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να είναι κερδοφόρα
Στο σημείο μηδέν βρίσκονται οι διεργασίες για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, τρεις εβδομάδες πριν από την εκπνοή της νέας προθεσμίας για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών, αλλά και πριν από την εκδίκαση της αίτησης...
Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να είναι κερδοφόρα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΡΚΟ: Απεργία αύριο, συνάντηση με τον ειδικό διαχειριστή σήμερα
Με εξώδικο στη γ.γ. του υπουργείου Εργασίας οι εργαζόμενοι της ζητούν να πάρει θέση για τις δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν, παγώνοντας τις απολύσεις.
ΛΑΡΚΟ: Απεργία αύριο, συνάντηση με τον ειδικό διαχειριστή σήμερα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας