Το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες λαϊκές οικογένειες έφεραν στη Βουλή 56 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του βουλευτή Β' Πειραιά και αν. τομεάρχη Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.
Με βάση τα στοιχεία της Υπηρεσίας Διενέργειας Ηλεκτρονικών Πλειστηριασμών και δημοσιεύματα του Τύπου, οι βουλευτές αναφέρονται στους αναγκαστικούς πλειστηριασμούς ακινήτων που έχουν ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα χιλιάδες ακίνητα να έχουν αποκτήσει νέο ιδιοκτήτη, καθώς και σε αυτούς που έχει προγραμματιστεί να εκτελεστούν στο μέλλον.
Από την αρχή της χρονιάς μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου έχουν προχωρήσει σε αναγκαστικό πλειστηριασμό 28.714 ακινήτων, με 6.701 εξ αυτών να έχουν αποκτήσει νέο ιδιοκτήτη.
«Ανάμεσά τους χιλιάδες κατοικίες λαϊκών οικογενειών, που παραμένουν απροστάτευτες από την ισχύουσα νομοθεσία της κυβέρνησης της Ν.Δ. και εκτεθειμένες στις “ορέξεις” πιστωτών», τονίζουν και επισημαίνουν ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τους επόμενους μήνες έχει προγραμματιστεί να γίνουν 11.000 πλειστηριασμοί ακινήτων.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας