• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 10.9°C / 13.2°C
  3 BF
  66%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 7.4°C / 11.6°C
  2 BF
  73%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 13.8°C / 14.0°C
  5 BF
  67%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 8.9°C
  1 BF
  57%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 2.9°C / 6.9°C
  2 BF
  93%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 6.8°C / 8.2°C
  1 BF
  64%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 3.4°C / 3.4°C
  2 BF
  65%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 8.6°C / 8.6°C
  2 BF
  81%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 10.8°C / 12.5°C
  2 BF
  77%
 • Μυτιλήνη
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 10.1°C / 10.1°C
  4 BF
  71%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 13.8°C / 14.4°C
  4 BF
  62%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 10.1°C / 10.1°C
  5 BF
  61%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 14.4°C / 14.4°C
  4 BF
  65%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.5°C / 10.0°C
  2 BF
  75%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.5°C / 10.5°C
  0 BF
  79%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.8°C / 12.8°C
  0 BF
  71%
 • Χαλκίδα
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 10.8°C / 13.0°C
  3 BF
  57%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 8.8°C / 8.8°C
  1 BF
  65%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 7.5°C / 11.7°C
  1 BF
  73%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 3.1°C / 3.1°C
  1 BF
  77%
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Επιστολή διοίκησης Μαλαματίνας: Το πλάνο… πρέπει να συνεχιστεί

 • A-
 • A+

Ενώ οι εργαζομένοι στην οινοποιία Μαλαματίνα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για την ανάκληση των ομαδικών απολύσεων και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η διοίκηση της επιχείρησης απαντά με Δελτίο Τύπου, ότι το «επιχειρησιακό πλάνο θα υλοποιηθεί», χωρίς διαπραγματεύσεις με συνδικαλιστές. Διαφορετικά, καταλήγει, «σε σύντομο χρόνο η επιχείρηση θα χρεοκοπήσει και θα χαθούν δεκάδες θέσεις εργασίας».

Από την πλευρά του το Σωματείο Εργαζομένων στη Μαλαματίνα καταγγέλλει τη διοίκηση για εκβιασμούς και εργοδοτική τρομοκρατία, ενώ χθες πραγματοποίησε δυναμική συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ). Μετά τις  15 αρχικές απολύσεις και εν μέσω κινητοποιήσεων,  η Μαλαματίνα απέλυσε τον  πρόεδρο της ΠΟΕΕΠ και του επιχειρησιακού σωματείου Γιάννη Φραγγίδη και τον πρόεδρο του Σωματείου Πωλητών - Οδηγών, Άρη Μερκενίδη. Την Παρασκευή οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγκέντρωση στα γραφεία της ΠΟΕΕΠ (Φιλίππου 43) και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Η ανακοίνωση της Μαλαματίνας

Με αφορμή ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από πολιτικά κόμματα και με αφορμή την υλοποίηση του επιχειρησιακού πλάνου της επιχείρησης «Οινοποιία Μαλαματίνα», θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τα παρακάτω:
•    Η λήξη της συνεργασίας με τους εργαζόμενους που απασχολούνταν στο τμήμα Διάθεσης το οποίο καταργήθηκε, έγινε με απόλυτα νόμιμο τρόπο. Ο ισχυρισμός ότι είναι παράνομη η απόλυση εργαζομένων από την επιχείρηση, επειδή κατέχουν συνδικαλιστική ιδιότητα, είναι νομικά αβάσιμη, αφού στην περίπτωση μας οι εργαζόμενοι – συνδικαλιστές απασχολούνταν σε τμήμα που καταργήθηκε.
•    Εδώ και μήνες, η νέα Διοίκηση της εταιρείας έχει παρουσιάσει στους εκπροσώπους των εργαζομένων, το τεκμηριωμένο, με οικονομικά στοιχεία, πλάνο λειτουργικής αναδιοργάνωσης της, που προβλέπει μεταξύ άλλων την κατάργηση του τμήματος Οδηγών & Διάθεσης και τη δημιουργία νέων τμημάτων. Πάνω στο πλάνο λειτουργικής αναδιοργάνωσης που παρουσιάσαμε έγκαιρα, είχαμε ζητήσει να μας κατατεθούν εφόσον υπήρχαν από πλευράς Σωματείου τεκμηριωμένες εναλλακτικές προτάσεις, κάτι που ποτέ δεν έγινε.
•    Με τη δημοσιοποίηση των προθέσεων μας να καταργήσουμε το Τμήμα Διάθεσης, προτείναμε εδώ και μήνες σε όσους εργάζονταν σε αυτό, είτε να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους, μετακινούμενοι σε άλλες παραγωγικές θέσεις, είτε να συμμετάσχουν σε ένα γενναιόδωρο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που καταρτίσαμε. Δυστυχώς, μόλις ένας από τους εργαζόμενους δέχτηκε να μεταφερθεί σε άλλο τμήμα, εντός της επιχείρησης.
•    Ξεκαθαρίζουμε πως η νέα ιδιοκτησία, δίνει βάρος στη διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας της επιχείρησης και στο διπλασιασμό των θέσεων εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, παράλληλα με την κατάργηση του τμήματος διάθεσης, υλοποιούμε με συνέπεια το επενδυτικό μας πλάνο ύψους 12 εκ. ευρώ, προχωράμε στην παραγωγή και διάθεση νέων προϊόντων, καθώς και στη δημιουργία και λειτουργία νέων τμημάτων.
•    Τέλος, θέλουμε να επισημάνουμε πως θεωρούμε αυτονόητο δικαίωμα μας, λειτουργώντας σε μια ευρωπαϊκή χώρα όπως η Ελλάδα και σε καθεστώς ελεύθερης οικονομίας, να έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε το επιχειρηματικό μας σχέδιο, τηρώντας ασφαλώς απόλυτα τη νομιμότητα και με σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων μας. Το δικαίωμα μας δεν θα επιτρέψουμε να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε κομματικά ή συνδικαλιστικά γραφεία γιατί αν συμβεί αυτό, σε σύντομο χρόνο η ιστορική επιχείρηση θα χρεοκοπήσει και θα χαθούν δεκάδες θέσεις εργασίας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Απεργούν γιατί δεν μπορούν να ζήσουν με ψίχουλα
Οι εργαζόμενοι όλης της χώρας διεκδικούν ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και υπογραφή συλλογικών συμβάσεων στην πανελλαδική απεργία κατά της ακρίβειας που διοργανώνεται σήμερα, με στόχο την ανατροπή της...
Απεργούν γιατί δεν μπορούν να ζήσουν με ψίχουλα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η... νομότυπη γαλέρα της Jumbo
Για το ξεχαρβαλωμένο πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα, όπως αναδείχτηκε χθες και από τις νέες καταγγελίες του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για τον κανονισμό εργασίας στα καταστήματα της...
Η... νομότυπη γαλέρα της Jumbo
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Δώρο» δύο Κυριακές σε malls και αλυσίδες
Με 24ωρη απεργία, την οποία κήρυξαν τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά και πολλών άλλων πόλεων, αντέδρασαν οι εμποροϋπάλληλοι στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.
«Δώρο» δύο Κυριακές σε malls και αλυσίδες
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η «Πίτσος» φεύγει... ο Μπακατσέλος έρχεται
Ο επίδοξος σωτήρας της «Πίτσος» δεν ξανανοίγει την ιστορική επιχείρηση, αλλά επιχειρεί να παραγάγει αντίστοιχων προδιαγραφών προϊόντα, με μέρος των πρώην εργαζομένων και την επωνυμία της «Pyramis».
Η «Πίτσος» φεύγει... ο Μπακατσέλος έρχεται
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Ανάπτυξη δεν γίνεται με λουκέτα»
Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, με την προσδοκία κυβερνητικής παρέμβασης υπέρ της προσφοράς του Μπακατσέλου, που εξετάζεται από την ΒSH και αναμένεται απάντηση τον Απρίλιο.
«Ανάπτυξη δεν γίνεται με λουκέτα»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σενάρια διάσωσης στο παρά 5΄
«ΠΙΤΣΟΣ» Πρόταση ενοικίασης του ιστορικού εργοστασίου από την Pyramis του Ν. Μπακατσέλου ● Οι ελπίδες των εργαζομένων και το προφίλ του Θεσσαλονικιού επιχειρηματία με την εξαγωγική δραστηριότητα, αλλά και μια...
Σενάρια διάσωσης στο παρά 5΄

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας