«Τις αυθαίρετες και παράνομες απολύσεις, καθώς και τις ανεκδιήγητες πρακτικές που παρατηρούνται στον κλάδο των τουριστικών γραφείων» καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος των Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ). Με ανακοίνωσή του, αναδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του GRECIAN TRAVEL, το οποίο, «αφού χρησιμοποίησε όλες τις κρατικές οικονομικές διευκολύνσεις, “αναδιοργανώνει” την επιχειρηματική του δραστηριότητα, πετώντας τους εργαζόμενους στον δρόμο με φαιδρές δικαιολογίες».
Το σωματείο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το GRECIAN TRAVEL, ένα από τα πιο γνωστά ταξιδιωτικά γραφεία, απολύει τους εργαζομένους του χωρίς την καταβολή των δεδουλευμένων και των νόμιμων αποζημιώσεών τους. «Τους εργαζομένους που στήριξαν την επιχείρηση, υπέστησαν όλες τις μεταβολές στην εργασιακή τους σχέση, που όλη αυτή την περίοδο δεν επιβάρυναν τον εργοδότη και ενώ η εταιρεία χρησιμοποίησε τις κρατικές ενισχύσεις, ύψους τουλάχιστον 1.200.000, αυτούς τους εργαζόμενους τους πετούν στον δρόμο χωρίς να τους καταβάλουν τις αποδοχές τριών μηνών και χωρίς τη νόμιμη αποζημίωση.
Ταυτόχρονα, προχωρά σε μετακίνηση της εταιρείας σε άλλη περιοχή, γνωστή τακτική εξαναγκασμού των εργαζομένων σε παραίτηση, καθώς επίσης προτείνει στους εργαζόμενους να υπογράψουν άτυπα συμφωνητικά, ώστε να παραιτηθούν από τη διεκδίκηση των οφειλόμενων αποδοχών και αποζημιώσεων και μάλιστα τους προτείνει πρόσληψη στη ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ!!!». Το θέμα εντός των επόμενων ημερών θα εξεταστεί σε τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας, στην οποία έχουν προσφύγει εργαζόμενοι και σωματείο.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας