• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  23°C 19.7°C / 24.5°C
  1 BF
  58%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 19.6°C / 23.3°C
  2 BF
  72%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  20°C 13.0°C / 20.5°C
  1 BF
  43%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 18.1°C
  0 BF
  87%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.9°C / 18.5°C
  0 BF
  94%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  21°C 19.4°C / 23.0°C
  0 BF
  66%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  19°C 17.6°C / 19.4°C
  2 BF
  49%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  20°C 19.7°C / 19.7°C
  2 BF
  38%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.8°C / 26.6°C
  3 BF
  42%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  23°C 19.6°C / 22.9°C
  0 BF
  73%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.4°C / 19.4°C
  1 BF
  74%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 21.8°C / 21.8°C
  2 BF
  88%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.3°C / 21.3°C
  1 BF
  49%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  24°C 19.5°C / 23.9°C
  1 BF
  55%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  23°C 16.5°C / 25.1°C
  1 BF
  57%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.8°C / 23.8°C
  3 BF
  48%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.0°C / 23.8°C
  2 BF
  53%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 18.8°C / 18.8°C
  2 BF
  80%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  20°C 19.7°C / 22.2°C
  2 BF
  82%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  18°C 18.0°C / 18.0°C
  1 BF
  67%

στιγμιότυπο απ' την επέμβαση της αστυνομίας για να λήξει η κατάληψη

Εξώδικο εργαζομένων στην Kavala Oil εναντίον εξωφρενικού ψεύδους της αστυνομίας

 • A-
 • A+
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας, πέρα από άλλα ψευδή και συκοφαντικά που περιέχει η ανακοίνωση της αστυνομίας, εστιάζει στον εξωφρενικό ισχυρισμό ότι στη διάρκεια των επεισοδίων έγινε σκοπούμενη διαρροή υδρόθειου.

Έκπληξη και αγανάκτηση εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας, στην οποία ανήκει και το σωματείο των εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας όπου τις παραμονές των Χριστουγέννων έγινε η πρωτοφανής αστυνομική επιχείρηση με υπόδειξη της ιδιοκτήτριας εταιρείας Energean Oil, για την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε σχέση με τα επεισόδια στις εγκαταστάσεις των Πετρελαίων.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕ, πέρα από άλλα ψευδή και συκοφαντικά που περιέχει η ανακοίνωση της αστυνομίας, εστιάζει στον εξωφρενικό ισχυρισμό ότι στη διάρκεια των επεισοδίων στα Πετρέλαια Καβάλας έγινε σκοπούμενη διαρροή υδρόθειου από τους εργαζόμενους.

«Εάν είχαν την ελάχιστη ευθιξία αλλά και την πραγματική επίγνωση για τις θανατηφόρες ιδιότητες του υδρόθειου, πρώτον δεν θα έπρεπε να έχουν δημοσιεύσει τέτοιες ανακρίβειες και δεύτερον θα καταλάβαιναν το μέγεθος του κινδύνου στον οποίο έθεσαν τις ζωές όλων», αναφέρει η Ομοσπονδία και διευκρινίζει: Εάν είχε γίνει χρήση υδρόθειου και μάλιστα της περιεκτικότητας που διατίθεται στις εγκαταστάσεις των Πετρελαίων Καβάλας θα είχε ως θα είχε ως αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο ΟΛΩΝ στον περιβάλλοντα χώρο.

Η  ΠΟΕ υπογραμμίζει ότι «προφανώς το μόνο που ενδιέφερε τους υπεύθυνους που σχεδίασαν και έδωσαν την εντολή της συγκεκριμένης αστυνομικής επιχείρησης, ήταν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της εταιρείας, η οποία αντάμειψε τις αστυνομικές δυνάμεις που έθεσαν την ζωή τους και των εργαζομένων σε σοβαρό κίνδυνο... με ένα σάντουιτς και ένα χυμό».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας έστειλε ήδη εξώδικη διαμαρτυρία στην περιφερειακή διεύθυνση της αστυνομίας, ζητώντας να ανακαλέσει δημόσια τον περί υδρόθειου ψευδή ισχυρισμό, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την υπεράσπιση των μελών της. Η Ομοσπονδία παραθέτει επίσης στοιχεία για την πρωτοφανή αστυνομική εισβολή στα Πετρέλαια Καβάλας εις βάρος των εργαζόμενων που έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές των ίδιων αλλά και των αστυνομικών.

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, τα ξημερώματα της 21ης Δεκεμβρίου, περίπου 130 εργαζόμενοι των Πετρελαίων που αντιτίθενται στην προσπάθεια εργολαβοποίησης των εργασιακών σχέσεων και υπερασπίζονται τα ελάχιστα στάνταρτ τεχνικής επάρκειας και ασφάλειας στη σύνθεση του προσωπικού, πολιορκήθηκαν για ώρες τα ΜΑΤ σε πύργο 50 μέτρων στις εγκαταστάσεις. 17 εργαζόμενοι συνελήφθησαν, ανάμεσά τους και όλα τα μέλη της διοίκησης του σωματείου, ωστόσο δεν ασκήθηκε δίωξη εναντίον τους, αφού η εισαγγελία Καβάλας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες της αστυνομικής επιχείρησης.

Οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια Καβάλας έχουν εκδώσει και την ευχετήρια κάρτα για τις γιορτές που δημοσιεύουμε, που εικονίζει τους εργαζόμενους στον πύργο των εγκαταστάσεων, στη διάρκεια της πολύωρης αστυνομικής πολιορκίας τους. 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πρωτοχρονιάτικος «πόλεμος» εξωδίκων στα Πετρέλαια Καβάλας
Σε επίσχεση εργασίας από 1/1/2022 σχεδόν 200 εργαζόμενοι μέχρι η εταιρεία να εγγυηθεί την τήρηση των κανόνων ασφαλείας. Με «οικειοθελείς αποχωρήσεις» προειδοποιεί η εταιρεία.
Πρωτοχρονιάτικος «πόλεμος» εξωδίκων στα Πετρέλαια Καβάλας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Καταγγελίες και μηνύσεις στον Πρίνο
Στα άκρα έχουν οδηγηθεί οι σχέσεις της διοίκησης της Energean, που μεταξύ άλλων διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις του Πρίνου, και του σωματείου των εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας.
Καταγγελίες και μηνύσεις στον Πρίνο
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να σκοτωθούμε»
Εξηγήσεις και στοιχεία για τους όρους ασφαλείας στην εργασία έχει ζητήσει η Επιθεώρηση Εργασίας από τα Πετρέλαια Καβάλας, για τη λειτουργία της πλατφόρμας του Πρίνου.
«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να σκοτωθούμε»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Αναμέτρηση ασφαλείας» στην Καβάλα
Εξώδικο των εργαζομένων στην Energean, που επιμένει στην αντικατάσταση 11 εργαζομένων, οι οποίοι φεύγουν με εθελουσία, με 4 ανειδίκευτους και ανεκπαίδευτους εργαζόμενους ● Για κίνδυνο ατυχήματος προειδοποιεί...
«Αναμέτρηση ασφαλείας» στην Καβάλα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Ρισκάρει η Energean ένα ατύχημα στον Πρίνο;»
Κρίσιμα ερωτήματα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας για την προσπάθεια της εταιρείας να υποκαταστήσει το έμπειρο μόνιμο προσωπικό με εργολαβικούς εργαζόμενους.
«Ρισκάρει η Energean ένα ατύχημα στον Πρίνο;»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να είναι κερδοφόρα
Στο σημείο μηδέν βρίσκονται οι διεργασίες για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, τρεις εβδομάδες πριν από την εκπνοή της νέας προθεσμίας για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών, αλλά και πριν από την εκδίκαση της αίτησης...
Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να είναι κερδοφόρα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας