Το Πιστοποιητικό Ουδετέρου Ανθρακικού Αποτυπώματος από την «Emicert Greece» έλαβε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΒΕΠ), το πρώτο από τα 59 Επιμελητήρια της χώρας, κάνοντας το «πράσινο βήμα» για μια οικονομία που θα είναι περισσότερο φιλική στο περιβάλλον, σύμφωνα με τον πρόεδρό του Γιώργο Παπαμανώλη-Ντόζα.
Η τελετή απονομής του πιστοποιητικού έγινε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΒΕΠ, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Γ. Παπαμανώλης-Ντόζας προανήγγειλε μια σειρά δράσεων προς τα μέλη του Επιμελητηρίου, ώστε να υπάρξει συνολική ενημέρωση για όσα συζητούνται και θα τεθούν σε διαβούλευση εν όψει του υπό επεξεργασία κλιματικού νόμου. «Η μεταστροφή σε ένα νέο μοντέλο παραγωγής οδηγεί σε ένα νέο μοντέλο οικονομίας και σ’ αυτό ο βιοτεχνικός κόσμος και ο Πειραιάς θα πρέπει να είναι και πάλι πρωτοπόροι» τόνισε.
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς υπογράμμισε ότι το ΒΕΠ απέδειξε πως η επιχειρηματικότητα και μάλιστα οι παραγωγικές επιχειρήσεις έχουν τη βούληση, τη διάθεση αλλά και την ισχύ να πρωτοπορήσουν σε οτιδήποτε καινοτόμο δημιουργεί έναν νέο οικονομικό κύκλο που προσδίδει στην ελληνική οικονομία υπεραξία, ανταγωνιστικότητα αλλά και προστιθέμενη αξία.
Για μια πολύ θετική εξέλιξη που δείχνει την τάση που επικρατεί στην Ευρώπη και πρέπει να ωριμάσει στη χώρα μας έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης και όπως είπε, σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να υπάρξει συνολική πολιτική που να συμβαδίζει στις κατευθύνσεις που δίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως είναι η προώθηση της χρήσης του υδρογόνου έναντι του φυσικού αερίου ή ο καθορισμός της ενεργειακής μετάβασης, με πολιτικές δεσμεύσεις ώστε να μην υποστούν συνέπειες οι καταναλωτές.
Ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Γ. Αρβανιτίδης τόνισε ότι η νομοθέτηση του κλιματικού νόμου πρέπει να αποτελέσει τον «οδικό χάρτη» για την πορεία προς την ουδέτερη κλιματικά οικονομία, που θα έχει νομικά δεσμευτικούς κανόνες και μηχανισμούς συντονισμού των δράσεων.
Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ανέφερε ότι το ΒΕΠ δημιουργεί ένα παράδειγμα προς μίμηση που πρέπει να ακολουθήσουν τα άλλα Επιμελητήρια αλλά και οι επιχειρήσεις, τονίζοντας πως η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον κατασκευαστικό κλάδο, αλλά και στον κλάδο των υπηρεσιών αποτελεί έναν παράγοντα-κλειδί για το «πρασίνισμα» της οικονομίας.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας