• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  38°C 35.2°C / 40.6°C
  2 BF
  25%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  36°C 32.4°C / 38.8°C
  1 BF
  38%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  37°C 34.0°C / 39.8°C
  1 BF
  35%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  33°C 32.9°C / 37.5°C
  1 BF
  29%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  35°C 34.9°C / 35.7°C
  3 BF
  29%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  34°C 31.8°C / 37.0°C
  2 BF
  13%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  33°C 32.8°C / 33.4°C
  0 BF
  12%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  37°C 32.6°C / 38.5°C
  2 BF
  14%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  35°C 34.8°C / 38.3°C
  3 BF
  63%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.9°C / 36.9°C
  1 BF
  66%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  35°C 29.9°C / 36.1°C
  2 BF
  24%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  34°C 30.6°C / 33.7°C
  2 BF
  62%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.9°C / 33.9°C
  2 BF
  55%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  36°C 32.5°C / 35.9°C
  0 BF
  21%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  38°C 32.5°C / 38.8°C
  2 BF
  21%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 32.7°C / 40.8°C
  2 BF
  37%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  38°C 35.4°C / 40.9°C
  1 BF
  11%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  32°C 32.1°C / 33.3°C
  0 BF
  52%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  33°C 32.5°C / 38.9°C
  3 BF
  52%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  34°C 33.8°C / 33.8°C
  3 BF
  13%

Για να διευκολυνθούν οι πληρωμές, η ΓΓΔΕ καταργεί προσωρινά το όριο των 250 ευρώ, μέχρι του οποίου μπορούσε να πληρώσει κάποιος στο γκισέ της Εφορίας

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Χωρίς όριο οι... πληρωμές φόρων

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Χωρίς περιορισμούς και όρια στις πληρωμές φόρων θα λειτουργήσουν τις ημέρες της τραπεζικής αργίας οι εφορίες, οι οποίες ανοίγουν και πάλι τα γκισέ τους προκειμένου να διευκολυνθεί η εξόφληση υποχρεώσεων από φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, είτε ηλεκτρονικά είτε με μετρητά.

Μπορεί το όριο στις αναλήψεις να ορίστηκε στα 60 ευρώ ημερησίως, ωστόσο αυτό δεν επιτρέπει αναστολή των υποχρεώσεων των φορολογουμένων, καθώς η είσπραξη των φόρων είναι εκ των ων ουκ άνευ σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία αφού δίνεται κυριολεκτικά μάχη για την εξασφάλιση των κονδυλίων προκειμένου να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις.

Η «τρύπα» των 1,7 δισ. ευρώ στα φορολογικά έσοδα στο πεντάμηνο του έτους τρομάζει ακόμα και τους πιο ψύχραιμους στο οικονομικό επιτελείο και το «σύνθημα» που κυριαρχεί είναι «όλα για τα έσοδα».

Στο πλαίσιο αυτό η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ζητά από τους πολίτες να πληρώσουν ό,τι ποσό μπορούν, ενώ στη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) δεν γίνεται καμιά αναφορά σε συμψηφισμούς με τις επιστροφές φόρων (εισοδήματος, ΦΠΑ που εκκρεμούν από πέρσι).

Για να διευκολυνθούν οι πληρωμές, η ΓΓΔΕ καταργεί προσωρινά το όριο των 250 ευρώ μέχρι του οποίου μπορούσε να πληρώσει κάποιος στο γκισέ της εφορίας.

Οπως ανακοινώθηκε από τη ΓΓΔΕ, σε συνέχεια της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, η οποία καταλαμβάνει όλα τα πιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Ελλάδα, τα ιδρύματα πληρωμών και τα ιδρύματα έκδοσης ηλεκτρονικού χρήματος, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις θα μπορούν:

● Για υποχρεώσεις καταβολής βεβαιωμένων ή και ρυθμισμένων οφειλών που καθίστανται απαιτητές σήμερα και καθ’ όλη τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας δύνανται να πραγματοποιούνται πληρωμές ηλεκτρονικά μέσω web/internet banking, phone banking, μέσω Αυτόματων Ταμειολογιστικών Μηχανών (ΑΤΜ), με καταβολή μετρητών στα ΕΛΤΑ ή εναλλακτικά με καταβολή μετρητών (χωρίς όριο) ή με χρήση καρτών πληρωμών (πιστωτικές, χρεωστικές, προπληρωμένες κ.λπ.) στις κατά τόπους εφορίες.

Δεν χάνονται οι ρυθμίσεις

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν δεν πραγματοποιηθούν οι πληρωμές με τους προαναφερθέντες τρόπους όσο χρόνο διαρκεί η τραπεζική αργία, δεν θα οφείλεται τόκος εκπρόθεσμης καταβολής και δεν θα χάνονται οι ρυθμίσεις.

● Αυτό αφορά και τις αιτήσεις ρυθμίσεων που έγιναν από 24.6.2015 με υποχρέωση καταβολής της 1ης δόσης ή της προκαταβολής από 29.6.2015 και μετά.

● Η υποβολή όλων των δηλώσεων ή αιτήσεων ρύθμισης συνεχίζεται κανονικά σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και προθεσμίες. Για την καταβολή οφειλών που προκύπτουν από αυτές, ισχύουν τα προαναφερόμενα.

● Οσον αφορά τα Τελωνεία, τέθηκε ήδη σε παραγωγική λειτουργία η εφαρμογή ηλεκτρονικών πληρωμών και συνεπώς οι συναλλασσόμενοι δύνανται να πληρώνουν τις τελωνειακές οφειλές τους ηλεκτρονικά, μέσω web-banking. Οι συναλλασσόμενοι θα πρέπει να αναζητήσουν τις σχετικές οδηγίες στη Διαδικτυακή Πύλη της Τελωνειακής Υπηρεσίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.icisnet.gr.

Εναλλακτικά, όπου δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική πληρωμή, για τη διευκόλυνση των συναλλασσομένων οι πληρωμές δύνανται να πραγματοποιούνται τόσο με μετρητά, χωρίς περιορισμό στο ποσό, όσο και με επιταγές.

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σχέδια για ψηφιακό χρήμα
Η γενικευμένη χρήση του πλαστικού χρήματος στην αγορά και οι αποφάσεις συνολικά για τον ΦΠΑ (συντελεστές, εξαιρέσεις κ.λπ.) αποτελούν ένα από τα πεδία που μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στη δημοσιονομική...
Σχέδια για ψηφιακό χρήμα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Με 45.000 αιτήσεις ξεκίνησε η ρύθμιση των 100 δόσεων
Με καλούς οιωνούς ξεκίνησε η ηλεκτρονική εφαρμογή του TAXISnet για τις 100 δόσεις, προκαλώντας συγκρατημένη αισιοδοξία στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, για το εισπρακτικό αποτέλεσμα της ρύθμισης. Ωστόσο...
Με 45.000 αιτήσεις ξεκίνησε η ρύθμιση των 100 δόσεων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στο φως το «μαύρο χρήμα» της οικοδομής
Με τα ονόματα πολλών εξ αυτών να βρίσκονται σε διάφορες λίστες οι φορολογούμενοι εναγωνίως αναμένουν την ώρα που θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για το πού βρήκαν τα χρήματα που έχουν στους τραπεζικούς τους...
Στο φως το «μαύρο χρήμα» της οικοδομής
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Διαγράψτε προσαυξήσεις
Μοναδική ευκαιρία για να ρυθμίσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους με σημαντικό κέρδος γι’ αυτούς έχουν οι παλιοί οφειλέτες του Δημοσίου, οι οποίοι έχουν «φορτωθεί» μεγάλες προσαυξήσεις, που σε πολλές περιπτώσεις...
Διαγράψτε προσαυξήσεις
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το στοίχημα κατά της φοροδιαφυγής
Το φιλόδοξο επιχειρησιακό σχέδιο για τους φορολογικούς ελέγχους που θα πραγματοποιήσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων το 2015 είναι έτοιμο. Το μεγάλο στοίχημα είναι τώρα η εφαρμογή του, υπό...
Το στοίχημα κατά της φοροδιαφυγής
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τραπεζική «ανάσα» ζητούν οι ΜμΕ
​Αύξηση των δημόσιων εσόδων κατά 1,3-1,7 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους θα φέρει η καθιέρωση ειδικού ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού για τις επιχειρήσεις, στον βαθμό που οι απαιτούμενες διατάξεις νόμου...
Τραπεζική «ανάσα» ζητούν οι ΜμΕ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας