Με πανηγυρικούς τόνους ανακοίνωσε, χθες, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης τη σύμπραξη του ομίλου Onex με τον ιταλικό πολυεθνικό όμιλο ναυπηγείων Fincantieri, στο σχέδιο εξυγίανσης των ναυπηγείων Ελευσίνας. Η συμφωνία προαναγγέλθηκε στο Αthens Investment Forum, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις έγιναν μετά τη συνάντηση του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Παπαθανάση με τους επικεφαλής των δύο ομίλων.
Παρών ήταν, μέσω τηλεδιάσκεψης, και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος δεν έκανε μεν επίσημες δηλώσεις, αλλά προφανώς ανέπτυξε στους υποψήφιους επενδυτές τα σχέδια για το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού. Για «ιστορική μέρα που σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία της πατρίδας μας, από την πρώτη στιγμή», έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Ν. Παπαθανάσης, ενώ αισιόδοξες αλλά πιο συγκρατημένες ήταν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Fincantieri Giuseppe Giordo και του CEO της Οnex, Πάνου Ξενοκώστα.
Ευχαριστήρια στα εν δυνάμει νέα αφεντικά και στην κυβέρνηση απηύθυνε, έμπλεος ευγνωμοσύνης, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Νίκος Παπανικολάου, καθώς οι 600 εργαζόμενοι των ναυπηγείων Ελευσίνας αναμένουν με αγωνία την εξόφληση των δεδουλευμένων, ύψους περίπου 35 εκατ. ευρώ, για τα οποία έχει δεσμευτεί ο Π. Ξενοκώστας.
Τα ναυπηγεία Ελευσίνας, που βρίσκονται σε πτωχευτική διαδικασία, βαρύνονται με χρέη ύψους 430 εκατ. ευρώ από την προηγούμενη διαχείριση. Η Onex, με τη στήριξη της επενδυτικής τράπεζας του αμερικανικού Δημοσίου DFC έχει δεσμευτεί ότι θα εξοφλήσει τα 235 εκατ. ευρώ και θα επενδύσει άλλα 200 εκατ. σε βάθος δεκαετίας, για αναβάθμιση υποδομών.
Το πλάνο εξυγίανσης της Οnex αναμένεται να κατατεθεί ώς το τέλος του έτους.
Μετά την ανάθεση της ναυπήγησης των νέων φρεγατών Bellhara του Πολεμικού Ναυτικού στη γαλλική Naval, μέσω της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας, τα ελληνικά ναυπηγεία χάνουν τη μερίδα του λέοντος στην «προίκα» του εξοπλιστικού προγράμματος, που έταζαν αρχικά τα στελέχη της κυβέρνησης στους επίδοξους επενδυτές.
Ωστόσο, το παρασκήνιο της νέας συμφωνίας με τους Ιταλούς φαίνεται να περιλαμβάνει προτάσεις για ναυπήγηση των κορβετών του Πολεμικού Ναυτικού σε ελληνικό έδαφος. Εξάλλου, η Fincantieri, ένας από τους μεγαλύτερους ναυπηγικούς ομίλους παγκοσμίως, κατασκευάζει τόσο στρατιωτικά όσο και εμπορικά σκάφη, είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής του ιταλικού πολεμικού ναυτικού και έχει στρατηγική συνεργασία με το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ. Ο ιταλικός όμιλος, με έδρα την Τεργέστη, έχει τζίρο 5,8 δισ. το έτος 2020, με 18 ναυπηγεία σε 4 ηπείρους, 10.000 εργαζόμενους στην Ιταλία και 20.000 παγκοσμίως.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας