Στοχευμένες προτάσεις κυβερνητικής στήριξης των μικρών επαγγελματιών, για να μπορέσουν να σταθούν όρθιοι μετά την επαναφορά στην κανονικότητα, καταθέτει σε επιστολή του προς όλους τους αρμόδιους ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας. Το θέμα έφερε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γ. Ραγκούσης, με αναφορά του προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.
«Ο μόνος δρόμος για να δικαιωθούν τα αιτήματά μας, μη βλέποντας να υλοποιούνται από την κυβέρνηση, η οποία αδιαφορεί σφυρίζοντας, είναι ο δρόμος του αγώνα, ξεπερνώντας δυσκολίες και εμπόδια», τονίζουν οι έμποροι της Νίκαιας και αναφέρουν ότι «με 10 χρόνια οικονομική κρίση, 2 χρόνια υγειονομική κρίση και διανύοντας περίοδο οικονομικής πανδημίας (ακρίβεια, ενεργειακή κρίση) -η οποία θα κρατήσει για αρκετό καιρό, όπως φαίνεται, καθώς ουδέν μονιμότερον του προσωρινού-, θα επέλθει το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων στον ήδη συνολικά με τις προηγούμενες κρίσεις μεγάλο αριθμό».
Οι 5 από τις 21 συνολικά προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας είναι:
- Για τους μήνες που παραμείναμε κλειστοί με κρατική εντολή, αυτοί να πληρωθούν από το κράτος, και για όσους έχουν πληρώσει να συμψηφιστεί με μελλοντικές εισφορές επόμενων μηνών.
- Μέχρι το τέλος του έτους να μπορούν να επιλέγουν ως χαμηλότερη κατηγορία στον ΕΦΚΑ το ποσό των 150 ευρώ αντί του ποσού των 220 ευρώ που ισχύει σήμερα και με τον τρόπο αυτόν να εξοικονομηθεί ποσό για πληρωμή των παραπάνω ρυθμίσεων που μπορεί να ενταχθεί.
- Ρύθμιση των χρεών που δημιουργήθηκαν στην περίοδο από 1/3/2020 έως 31/7//2021 σε 100 δόσεις, με χαμηλότερη του ποσού των 30 ευρώ (άτοκα), για να μπορούν να την καταβάλουν και να παραμείνουν στη ρύθμιση, αφού θα δημιουργηθούν και οι τρέχουσες υποχρεώσεις.
- Μείωση ΦΠΑ στο 15% για τα καταναλωτικά προϊόντα και στο 6% για τα τρόφιμα.
- Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ για όλους και 1.000 για κάθε παιδί.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας