Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Νέος πρόεδρος του ΟΛΠ ο Γ. Κούβαρης

Ο Γιώργος Ανωμερίτης (δεξιά) χαιρετάει τα μέλη του νέου Δ.Σ. στη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Νέος πρόεδρος του ΟΛΠ ο Γ. Κούβαρης

  • A-
  • A+

Χωρίς την παρουσία κανενός κυβερνητικού εκπροσώπου, απόντος του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα και εν μέσω καταγγελιών τόσο από την πλευρά του απερχόμενου προέδρου Γιώργου Ανωμερίτη αλλά και των εκπροσώπων των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο «Athens Plaza», στο Σύνταγμα, η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ.

Στη συνέλευση εγκρίθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ανακοινώθηκε και συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ., ενώ τη βασική εισήγηση για τα οικονομικά αποτελέσματα και τα πεπραγμένα την παρουσίασε ο απερχόμενος πρόεδρος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέπτυξε και τις βασικές θέσεις του για την αξιοποίηση του ΟΛΠ.

Το Δ.Σ. με τη νέα του σύνθεση θα συνέλθει αύριο Τετάρτη 24 Ιουνίου προκειμένου να εγκρίνει τα πρακτικά της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), τα οποία έχει συμφωνήσει και υπογράψει η προηγούμενη διοίκηση με τα συνδικαλιστικά σωματεία του ΟΛΠ.

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε σε τεταμένο κλίμα, καθώς ο Γ. Ανωμερίτης εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά του ΤΑΙΠΕΔ λέγοντας ότι τα θετικά βήματα στην πρόοδο των αναπτυξιακών σχεδίων του Οργανισμού θα ήταν ταχύτερα εάν το έργο του Δ.Σ. του ΟΛΠ δεν υπονομευόταν μετά το 2013 από το ΤΑΙΠΕΔ σε μια σειρά σημαντικών αποφάσεών του, όπως ο Φιλικός Διακανονισμός, εργασιακές σχέσεις, αναπτυξιακό πρόγραμμα κ.ά.

Αναφερόμενος στην πώληση του λιμανιού υποστήριξε ότι κανένα Μνημόνιο δεν είπε να πουληθεί το 67% των μετοχών του ΟΛΠ, αντίθετα είπαν να πουληθεί το 23% και αυτό, όπως τόνισε, πρέπει να το διευκρινίσει η Βουλή και συμπλήρωσε ότι «δυστυχώς για τη λιμενική βιομηχανία και τον ΟΛΠ Α.Ε. οι αποφάσεις πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ Α.Ε. σ’ έναν και μόνο ιδιώτη μέτοχο-διαχειριστή είναι και άφρονες και οικονομικά καταστροφικές της προσπάθειας ανάπτυξης του τόπου και είναι βέβαιο ότι θα κριθούν αντισυνταγματικές στο ΣτΕ και αντιευρωπαϊκές από την Ε.Ε.».

Αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν με τη σημερινή κατάσταση στο Χρηματιστήριο να πουλάς μετοχές, επισήμανε ότι το λιμάνι του Πειραιά έχει ιστορία 2.500 ετών και τέτοιοι τόποι δεν πουλιούνται και προέβλεψε ότι η προσπάθεια ξεπουλήματος του λιμανιού θα ναυαγήσει, το ΤΑΙΠΕΔ ουδέν θα εισπράξει και ο ΟΛΠ θα απαξιωθεί.

Ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γ. Γεωργακόπουλος, αφού σχολίασε αρνητικά την απουσία του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ και είπε ότι ο Στ. Πιτσιόρλας έπρεπε να είναι εδώ για να καταθέσει την άποψή του, αναφέρθηκε στην απόφαση της Κομισιόν για τα φορο-προνόμια της Cosco και αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν η κυβέρνηση να μη θέλει να εισπράξει φόρους από την Cosco, κατήγγειλε ότι στις προβλήτες της ΣΕΠ Α.Ε. επικρατεί εργασιακός μεσαίωνας και υποστήριξε ότι το ξεπούλημα του 51% είναι ακριβώς το ίδιο με το 67%.

Ο πρόεδρος των λιμενεργατών Νίκος Γεωργίου κατέθεσε τη θλίψη του που για πρώτη φορά η συνέλευση γίνεται στην Αθήνα, μακριά από τον χώρο που αγάπησαν και για τον οποίο έχουν παλέψει, υπογράμμισε ότι τους εργαζόμενους δεν πρέπει να τους φοβούνται γιατί αυτοί έφτιαξαν το λιμάνι του Πειραιά και το άπλωσαν μέχρι το Πέραμα, το «μαργαριτάρι», όπως το αποκάλεσαν οι ίδιοι οι Κινέζοι, εμείς τώρα το αποποιούμαστε, ενώ αναφερόμενος στις εργασιακές συνθήκες στις προβλήτες της ΣΕΠ επισήμανε ότι οι συνάδελφοί τους βρίσκονται στα δικαστήρια για να εξασφαλίσουν τη Σύμβαση Εργασία τους.

Αλλά και ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, που όπως είπε ο ίδιος είναι δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε αρνητικά την απουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης από τη συνέλευση προκειμένου να εξηγήσει τι ακριβώς γίνεται με το λιμάνι και υπογράμμισε ότι θα παλέψουν μέχρι το τέλος για δημόσιο λιμάνι.

Το νέο Δ.Σ. του ΟΛΠ

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος: Γιάννης Κούβαρης (μηχανικός-μέλος της Επιτροπής Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ)

Αν. διευθύνων σύμβουλος: Σταύρος Κυραμαργιός (εκτελεστικό μέλος)

Εκπρόσωπος ΤΑΙΠΕΔ: Αθανάσιος Λιάγκος (εκτελεστικό μέλος)

Σταμάτης Κοιλάκος (στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ)

Σταύρος Δρακονταειδής (συνεργάτης του Γ. Δραγασάκη)

Γιώργος Ροΐδης (ναύαρχος εν αποστρατεία, συνεργάτης της Λούκας Κατσέλη)

Βασίλης Κορκίδης (πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ)

Αποστολία Φράγκου (μέλος Δ.Σ. Ε.Κ. Πειραιά)

Ολυμπία Τσαλικίδου (δικηγόρος, εκπρόσωπος υπ. Οικονομικών)

Γιώργος Καστελλάνος (στέλεχος της Ενωσης Λιμένων Ελλάδος)

Γιώργος Γεωργακόπουλος (πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ)

Νίκος Γεωργίου (πρόεδρος των λιμενεργατών)

Γιάννης Μώραλης (δήμαρχος Πειραιά)

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Cosco: Tο μεγάλο ταξίδι ξεκινά...
Οι Κινέζοι είναι από χθες οι νέοι ιδιοκτήτες του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, καθώς το 51% των μετοχών του ΟΛΠ πέρασε και επίσημα στην Cosco Shipping, η οποία καταβάλλοντας 280,5 εκατ. ευρώ στο ΤΑΙΠΕΔ έγινε...
Cosco: Tο μεγάλο ταξίδι ξεκινά...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μπλόκο μέσα κι... έξω
Με την αλλαγή καταστατικού απομακρύνονται από το Δ.Σ. οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων, στους οποίους νωρίτερα είχε απαγορευτεί από την Αστυνομία η είσοδος στον χώρο της έκτακτης Γ.Σ. Αναβλήθηκε για τις 10...
Μπλόκο μέσα κι... έξω
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Βαθύ σκοτάδι στην πώληση του ΟΛΠ
Τέσσερις ημέρες πριν λυθεί επιτέλους το μυστήριο για το ποιος ή ποιοι είναι οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ, καθώς την Τρίτη 12 Ιανουαρίου το ΤΑΙΠΕΔ έχει ανακοινώσει...
Βαθύ σκοτάδι στην πώληση του ΟΛΠ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
24ωρο λουκέτο στα λιμάνια
Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ, καθώς μόνο τρεις μέρες έμειναν μέχρι τη Δευτέρα (21/12) που κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για την πώληση της πλειοψηφίας των...
24ωρο λουκέτο στα λιμάνια
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Φουντώνει το παρασκήνιο για τον ΟΛΠ
Μόλις πέντε ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας που έχει δώσει το ΤΑΙΠΕΔ για να ολοκληρωθεί η Σύμβαση Παραχώρησης ελληνικού Δημοσίου - ΟΛΠ, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες πώλησης, ένα απίστευτο...
Φουντώνει το παρασκήνιο για τον ΟΛΠ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Θύελλα αντιδράσεων για τον ΟΛΠ
Εν μέσω ενός απίστευτου παρασκηνίου και σκληρών αντιπαραθέσεων εξελίσσεται η υπόθεση αλλαγής του Δ.Σ. του ΟΛΠ μετά την παραίτηση του Γιώργου Ανωμερίτη, αλλά και της ανανέωσης των ΣΣΕ των εργαζομένων στον...
Θύελλα αντιδράσεων για τον ΟΛΠ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας