• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  10°C 6.2°C / 11.9°C
  0 BF
  76%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  6°C 4.4°C / 8.8°C
  1 BF
  75%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 11.0°C / 12.6°C
  1 BF
  65%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 3.9°C / 3.9°C
  1 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 9.9°C
  4 BF
  81%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  5°C 2.0°C / 7.9°C
  2 BF
  75%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  -1°C -1.6°C / 2.8°C
  2 BF
  80%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 5.2°C / 11.6°C
  1 BF
  78%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 11.4°C / 15.2°C
  4 BF
  64%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 4.9°C / 10.9°C
  4 BF
  71%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 14.1°C / 16.3°C
  2 BF
  62%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  10°C 7.6°C / 10.7°C
  1 BF
  62%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 10.9°C
  2 BF
  64%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  2°C 1.9°C / 3.5°C
  0 BF
  87%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  7°C 3.5°C / 7.3°C
  1 BF
  100%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  13°C 5.8°C / 12.8°C
  1 BF
  67%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  9°C 6.4°C / 12.1°C
  1 BF
  80%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 0.3°C / 7.7°C
  0 BF
  73%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  6°C 2.2°C / 9.4°C
  1 BF
  68%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  -1°C -1.2°C / -1.2°C
  1 BF
  83%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Προβληματισμός στον Πειραιά για την αλλαγή στη Σύμβαση Παραχώρησης του ΟΛΠ

 • A-
 • A+
Βουλευτές και στελέχη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσαν παραγωγικούς φορείς του Πειραιά για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και τη μη υλοποίηση επενδύσεων ύψους 295 εκατ. ευρώ που ήταν υποχρεωμένη να πραγματοποιήσει η Cosco.

«Η μη υλοποίηση επενδύσεων, ύψους 295 εκατ. ευρώ, που ήταν υποχρεωμένη να πραγματοποιήσει η Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια να της παραχωρηθεί το υπόλοιπο 16% των μετοχών του ΟΛΠ», ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης στη σύσκεψη παραγωγικών φορέων που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του τομέα Ναυτιλίας και της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη σύσκεψη καταγράφτηκε ο έντονος προβληματισμός και η ανησυχία από τις «κυβερνητικές μεθοδεύσεις που επιχειρούνται και οι οποίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας, προκειμένου να μην εφαρμοστούν οι επιβαρυντικές για την Cosco προβλέψεις της Σύμβασης Παραχώρησης και της Συμφωνίας Αγοραπωλησίας Μετοχών που υπεγράφησαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Στην εισήγησή του, ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σαντορινιός, καθώς και στις τοποθετήσεις τους οι βουλευτές Πειραιά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν την ανάγκη να εφαρμοστούν πλήρως οι διατάξεις της Σύμβασης Παραχώρησης που προβλέπουν τη μη μεταβίβαση του 16% των μετοχών του ΟΛΠ στην Cosco και την επιβολή ποινικών ρητρών, αφού δεν υλοποιήθηκαν οι υποχρεωτικές επενδύσεις εντός προθεσμίας. Ανέφεραν επίσης ότι η κυβέρνηση οφείλει να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον, από τη στιγμή μάλιστα που κατά τρόπο απόλυτο δεν υπάρχει ευθύνη του ελληνικού Δημοσίου για τις καθυστερήσεις, παρά μόνο της ίδιας της Cosco. Τέλος, τόνισαν την ανάγκη «η κυβέρνηση να σταματήσει την εν κρυπτώ διαχείριση του ζητήματος της παραβίασης της Σύμβασης Παραχώρησης από την Cosco σε συνεννόηση με την εταιρεία και να χειριστεί την υπόθεση με διαφάνεια».

Την ανάγκη έγκαιρης ενημέρωσής τους από την πλευρά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς που πρόκειται να γίνουν σχετικά με τη μη υλοποίηση των υποχρεωτικών επενδύσεων από τον ΟΛΠ, ώστε να υπάρξει χρόνος για την αναγκαία διαβούλευση, επισήμαναν από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των φορέων, ενώ τόνισαν, μεταξύ άλλων, την ανάγκη ύπαρξης ενός πλαισίου λειτουργίας που θα διασφαλίζει ισοτιμία και προοπτική βιωσιμότητας και ανάπτυξης για το σύνολο των εμπλεκόμενων με τη λιμενική λειτουργία επιχειρήσεων. Αναφέρθηκαν επίσης σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στη συνεργασία τους με τον ΟΛΠ και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τη βελτίωση της λιμενικής λειτουργίας.

Στη σύσκεψη, εκτός από τον τομεάρχη Ναυτιλίας, συμμετείχαν οι βουλευτές Θ. Δρίτσας, Νίνα Κασιμάτη, Γ. Ραγκούσης και Τρ. Αλεξιάδης, ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά Χρ. Λαμπρίδης κ.ά.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για Cosco
Να καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή τις έγγραφες θέσεις της προς το Ελεγκτικό Συνέδριο με τις οποίες απάλλαξε την Cosco-ΟΛΠ από την υπαιτιότητα της μη υλοποίησης των υποχρεωτικών επενδύσεων, προκειμένου να της...
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για Cosco
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Τρικυμία» για τη μεταβίβαση του 16% του ΟΛΠ στην Cosco
Για πρώτη φορά στην ιστορία ο Δήμος Πειραιά θα μείνει χωρίς εκπρόσωπο στο Δ.Σ. του ΟΛΠ, θέση που μέχρι σήμερα κατείχε ο εκάστοτε δήμαρχος της πόλης.
«Τρικυμία» για τη μεταβίβαση του 16% του ΟΛΠ στην Cosco
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Επιμένει η COSCO για την 4η προβλήτα στο Κερατσίνι, σιωπή από το υπουργείο Ναυτιλίας
Οι Κινέζοι επανέρχονται και εμμέσως πλην σαφώς δηλώνουν ότι τίποτε δεν τελείωσε γι’ αυτούς, αναφορικά με την 4η προβλήτα στο Κερατσίνι, την επένδυση που μόλις την Τετάρτη απέρριψε η ΕΣΑΛ.
Επιμένει η COSCO για την 4η προβλήτα στο Κερατσίνι, σιωπή από το υπουργείο Ναυτιλίας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στην Cosco ο ΟΛΠ με χαμηλό τίμημα
Επειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, αντιδράσεις, καταγγελίες και δικαστικές μάχες, κάποιες εκ των οποίων βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα, χθες το πρώτο λιμάνι της χώρας πέρασε στα χέρια των Κινέζων με ένα...
Στην Cosco ο ΟΛΠ με χαμηλό τίμημα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Θύελλα αντιδράσεων για τον ΟΛΠ
Εν μέσω ενός απίστευτου παρασκηνίου και σκληρών αντιπαραθέσεων εξελίσσεται η υπόθεση αλλαγής του Δ.Σ. του ΟΛΠ μετά την παραίτηση του Γιώργου Ανωμερίτη, αλλά και της ανανέωσης των ΣΣΕ των εργαζομένων στον...
Θύελλα αντιδράσεων για τον ΟΛΠ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σιγή για την Cosco
Τέσσερις ημέρες μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία διαπιστώνει «οικονομικά οφέλη που παραχωρήθηκαν από την Ελλάδα υπέρ της Cosco», η μόνη ανακοίνωση ήρθε από τον ΟΛΠ. Ναυτιλιακοί κύκλοι εκτιμούν...
Σιγή για την Cosco

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας