• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 13.2°C / 15.7°C
  2 BF
  65%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  13°C 10.4°C / 13.8°C
  0 BF
  70%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  16°C 14.0°C / 18.4°C
  5 BF
  67%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  13°C 9.7°C / 12.9°C
  2 BF
  41%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  12°C 11.9°C / 11.9°C
  3 BF
  66%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  11°C 9.4°C / 13.2°C
  2 BF
  61%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  6°C 5.4°C / 7.9°C
  1 BF
  81%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.5°C / 16.6°C
  2 BF
  73%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 16.6°C / 18.8°C
  3 BF
  77%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  16°C 13.9°C / 15.9°C
  2 BF
  63%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.8°C / 17.4°C
  5 BF
  72%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 15.6°C
  5 BF
  60%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  17°C 15.9°C / 16.9°C
  2 BF
  55%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.5°C / 12.5°C
  1 BF
  70%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 11.2°C / 13.3°C
  1 BF
  100%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 16.8°C / 19.8°C
  2 BF
  75%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 12.8°C / 15.9°C
  2 BF
  66%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  14°C 10.4°C / 14.4°C
  2 BF
  65%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  12°C 10.7°C / 13.9°C
  1 BF
  69%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  6°C 5.8°C / 5.8°C
  1 BF
  72%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Θα διορθώσει την αδικία ο Δήμος Πειραιά;

 • A-
 • A+
Σε έναν κυκεώνα γραφειοκρατικής αδιαφορίας, εργάτης του δήμου αναζητεί τα ένσημά του που του στερούν μια αξιοπρεπή σύνταξη.

Οταν ο οδοκαθαριστής του Δήμου Πειραιά, Διονύσιος Μπισκίνης, 76 ετών σήμερα, έπαιρνε το 1998 στα χέρια του, από τον τότε δήμαρχο της πόλης, «τιμητικό δίπλωμα» ως επιβράβευση «του υπερβολικού ζήλου που επέδειξε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του» δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα χρειαζόταν να κινήσει γη και ουρανό για να εξασφαλίσει τα 1.800 ένσημα που δικαιούνταν για να έχει μια αξιοπρεπή σύνταξη στα γεράματα του. Αλλωστε, δεν έλειψε ποτέ από το πόστο του και δεν ζήτησε ποτέ τις υπερωρίες για τα Σάββατα που συνέχιζε να εργάζεται με τρεις σκούπες στους δρόμους της πόλης. Είχε ακόμη την εντύπωση ότι η δουλειά επιβραβεύεται τουλάχιστον με αρκετά ένσημα και μια αξιοπρεπή σύνταξη.

Μόνο που, χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή του, συνεχίζει να διεκδικεί, εν μέσω μιας απίστευτα κωφεύουσας γραφειοκρατίας, τα ένσημα και το εφάπαξ που του στέρησε ο Δήμος Πειραιά, με το αιτιολογικό ότι δεν δήλωσε την απασχόληση κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησής του, εκ νέου ως εργάτης καθαριότητας, παρότι ενέπιπτε στις εξαιρέσεις του νόμου (περίπτωση δ, παρ.6 του άρθρου 63 του Ν. 2676/99) για τους Ελληνες μετανάστες της Γερμανίας που καλύπτονται από τις διμερείς συμβάσεις εργασίας των δύο χωρών. Εξαίρεση που δεν τον υποχρέωνε να δηλώσει την απασχόλησή του μετά τη συνταξιοδότησή του, όπως απαιτείται από την παρ. 5 του ίδιου άρθρου.

Και παρ' όλο που προσκόμισε τη σχετική βεβαίωση από τον επίσημο γερμανικό φορέα Συντάξεων της Βάδης Βυρτεμβέργης, όπως είχε γνωμοδοτήσει και η Νομική Υπηρεσία του Δήμου, συνεχίζει να στερείται των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων του. Μάλιστα, αρμόδια υπάλληλος του Δήμου τον υποβάθμισε σε κλιμάκιο και τον υποβίβασε, από το 2003 μέχρι και την αποχώρησή του το 2009, από το κλιμάκιο του μόνιμου τακτικού υπαλλήλου σε αυτό του πρωτοδιόριστου, μειώνοντας αποδοχές, βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα. Αλλά η μεγάλη ταλαιπωρία συνεχίστηκε και από τον ΕΦΚΑ. Αλλη αρμόδια υπάλληλος, στην οποία προσέφυγε για να βρει το δίκιο του, απάντησε ότι πρέπει να προσφύγει στο διοικητικό πρωτοδικείο, προειδοποιώντας τον ότι σε διαφορετική περίπτωση η υπόθεσή του θα τεθεί στο αρχείο.

Ενα γαϊτανάκι που συνεχίζεται μέχρι σήμερα χωρίς αποτέλεσμα, αφού, εκτός των άλλων, η χαμηλή σύνταξή του δεν του επιτρέπει να προσφύγει στις υπηρεσίες κάποιου αξιόπιστου νομικού γραφείου. Μοναδική λύση είναι να διορθώσει το λάθος του ο ίδιος ο Δήμος Πειραιά και να κάνει ό,τι χρειάζεται για έναν άνθρωπο που έδωσε τα καλύτερά του χρόνια για να καθαρίζει το Λιμάνι.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κερκόπορτα για ιδιώτες στη διοίκηση του ΕΦΚΑ
Μόνο ένα μικρό δημοσιονομικό θαύμα θα μπορούσε να εγγυηθεί την πληρωμή των εκκρεμών συντάξεων, ακόμη κι αν μπορούσαν να επιταχύνουν την έκδοσή τους οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.
Κερκόπορτα για ιδιώτες στη διοίκηση του ΕΦΚΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Τιμωρούν» τους συνταξιούχους για τα αναδρομικά!
Να επιστρέψουν με τη μορφή φόρου και εντός τριμήνου πάνω από το 1/3 των αναδρομικών που έλαβαν (άτοκα), μετά κόπων και βασάνων, με την απόφαση του ΣτΕ για το 11μηνο 2015-2016, καλούνται οι συνταξιούχοι. Πάνω...
«Τιμωρούν» τους συνταξιούχους για τα αναδρομικά!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Φιάσκο η επιτάχυνση απονομής συντάξεων
Η σκόνη που σηκώνεται από τον υπουργό Εργασίας κάθε φορά που εκτοξεύει απειλές για πειθαρχικά και μεταθέσεις των υπαλλήλων που «καθυστερούν» τις συντάξεις, επιχειρεί να κρύψει την αποτυχία του να διευθετήσει...
Φιάσκο η επιτάχυνση απονομής συντάξεων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μειώνονται οι ελπίδες για τα αναδρομικά
Με δύο αποφάσεις της η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου παρέχει πλήρη νομιμοποίηση για την εισφορά αλληλεγγύης και τις περικοπές δώρων στους συνταξιούχους του Δημοσίου που επέβαλαν τα μνημόνια.
Μειώνονται οι ελπίδες για τα αναδρομικά
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Θεαματική βελτίωση απονομής συντάξεων σε τ. ΤΣΜΕΔΕ, ΤΑΝ και ΤΣΑΥ
Tι συνέβη και οι άκρως προβληματικοί φορείς ΤΣΑΥ, ΤΑΝ και ΤΣΜΕΔΕ, τα πρώην Ταμεία Υγειονομικών, Νομικών και Μηχανικών, κατόρθωσαν να αυξήσουν το ποσοστό εκκαθάρισης των συντάξεων από 90% έως 95%, την ώρα που...
Θεαματική βελτίωση απονομής συντάξεων σε τ. ΤΣΜΕΔΕ, ΤΑΝ και ΤΣΑΥ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας